Drøm bare om Eriksen og Barca: Men prisen bliver sindssyg

Der er masser af ting, der taler for et Christian Eriksen skifte til mægtige Barcelona, men der er også masser af forhindringer, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

SKAL CAMP NOU atter genlyde af rungende et tordnende ’Olé’, når en dansker igen henrykker med en gudeaflevering?

Ja, det kan vi da håbe på – og skal man tro de hotteste rygter på den evigt snurrende transferkarrusel, skal Christian Eriksen trække i den legendariske Barcelona-trøje efter sommerferien, som du kan læse her.

Crazy? Ja, lad os lige spise lidt tapas til og være nogenlunde lige så kølig som Christian Eriksen, når han modtager bolden med en modstander i ryggen.

DET ER BARE lidt svært, for mere og mere taler for, at det skifte ikke er helt så vanvittigt, som man for bare et halvt til et helt år siden mente det ville være.

Den helt store diskussion er naturligvis Christian Eriksens niveau. At han som type er skræddersyet til Barcelonas spillestil er hævet over enhver tvivl, men er Middelfart-danskeren god nok?

Det korte svar herfra er…. Ja, da!

NU SKAL DER ikke gå FCM-tal i diskussionen, men når man er Europas assistkonge og efterlader folk som selveste Messi, Neymar, Luis Suárez, Kevin de Bruyne og Alexis Sanchez tilbage på perronen er det bevis nok.

Man kunne tage skridtet videre og mene, at når man oven i købet topper listen som spiller i en hård liga Premier League er det ekstra flot.

Ja, trioen Messi, Neymar, Suarez deler både mål og assist nærmest demokratisk imellem sig, mens det er Eriksens hovedbeskæftigelse.

Alligevel må det være rimeligt at påstå, at det er nemmere i en liga som den spanske, når man er så dominerende i otte ud af ti kampe som Barça er.

HANS BETYDNING på Premier Leagues absolut mest seværdige og talentfulde mandskab kan heller ikke roses nok – og endelig har han også lagt det ubehagelige rygte af sig, at han ikke levere i de store kampe.

Det har den danske playmaker gjort masser af gange i denne sæson, så Christian Eriksen har selv bragt sig i spil som kommende Barcelona-spiller. Fordi han tænker hurtigt, har visioner i spillet og teknik i verdensklasse.

AT HAN STÅR på Barcelonas sikkert velvoksne liste er en selvfølgelighed, men den spanske storklubs indre liv har også bragt Christian Eriksen tættere på gigaskiftet af følgende grunde:

  • Et alt for klart nederlag i Champions League til Juventus.
  • Et mesterskab, der med nogen sandsynlighed ender i Madrid trods Barca gigantiske comeback på Bernabeau i aftes.
  • En midtbane, der mangler kreativitet, nytænkning, og hvor magikeren Andres Iniesta ikke leverer de tryllekunster, han førhen kunne. Han skal derfor afløses indenfor en overskuelig fremtid.

JA, JA, JA – og hvad så? Kommer det til at ske?

Hmm, der er bestemt masser af ting, der kan stikke en alvorlig kæmp i hjulet for det skifte og med kontraktforlængelsen med Tottenham, der nu løber til 2020, skal der kyles sygt mange penge på bordet for Christian Eriksen.

Sidst Barcelona og Real Madrid gik på rov i Premier League, var det Luis Suarez, Gareth Bale, der blev lagt i indkøbskurven. Prisskilt: 637 mio. og 730 mio. kroner!

Artiklen fortsætter under billedet:

Christian Eriksen er ofte manden i midten i Tottenham. Foto: AP
Christian Eriksen er ofte manden i midten i Tottenham. Foto: AP
 

ASTRONOMISK, OG Tottenham lader næppe Christian Eriksen gå for mindre end 500-600 mio. kroner denne sommer – og klubben med Daniel Levy som bestyrelsesformand er kendt som benhårde sælgere.

London-klubben bygger nemlig på succesen. Man er klar med nyt superstadion i 2018 – og som sagt med en trup, der til den tid kan være med i mesterskabskampen – hvis den da kan holdes samlet.

Det sælger man ikke bare ud af – og Christian Eriksen selv ser da også ud til at stortrives i London.

Med i ligningen skal også, at Tottenham ikke rigtig har nogen gardering til Christian Eriksen som playmaker. Derfor bliver prisen sindssyg – og måske skal vi op i Bale-niveau!

For selvfølgelig får priserne et vrid opad, når Barcelona er på markedet.

NÅR BARCELONA eller Real Madrid kalder, er det dog de færreste, der siger nej – og det er formentlig også kun lige netop de to klubber, der kan lokke Christian Eriksen væk i øjeblikket.

Selvfølgelig er Christian Eriksen oppe med andre midtbanestjerner, når Barcelona skal på shopping, men få af dem funkler lige så flot som Christian Eriksen gør i øjeblikket.

Så lad os bare drømme videre om den næste danske i ’Blaugrana’-trøjen.

Efter vild stime: Eriksen og co. topper rangliste

Så er det nu, Brøndby: I KAN lukke hullet til FCK

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.