Drop det landshold, Morten!

Uden løsning på konflikten skal landstræneren ikke udtage et landshold på tirsdag – og så er det pinligt som DBU-formand Jesper Møller har gemt sig under konflikten. Til bordet, Møller, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Hvis ikke der er en aftale mellem landsholdsspillerne og DBU på tirsdag, så hverken kan eller skal Morten Olsen udtage et landshold. Foto: Lars Poulsen
Hvis ikke der er en aftale mellem landsholdsspillerne og DBU på tirsdag, så hverken kan eller skal Morten Olsen udtage et landshold. Foto: Lars Poulsen

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at landsholdsudtagelser til et par venskabskampe sjældent er meget mere ophidsende end at se FC Vestsjælland i øjeblikket.

Sådan et show skal Morten Olsen igennem på tirsdag, men denne gang med et voldsomt krydderi, nemlig konflikten mellem landsholdsspillere og DBU.

På trods af forhandlinger weekenden over, så er der stadig ingen løsning og er det stadig tilfældet tirsdag, så bør Morten Olsen ganske enkelt lade være med at udtage en eneste spiller.

Det kan ikke og bør ikke være hans problem, at en konflikt i den grad ødelægger hans arbejde - og der er ingen regler der tilsiger, at det absolut skal være på tirsdag.

Ekstra Bladet har gennem længere tid beskrevet, hvordan Morten Olsen er blevet både ydmyget, forbigået og frosset ude af DBU-toppen, så hvorfor i alverden skulle han gå med til at udtage et landshold bestående af spillere, som måske ikke er til rådighed.

Selvfølgelig har han en liste klar med de 23 spillere han gerne vil have med til de to kampe, men hvorfor skulle han blåstemple det forløb, der nu har stået på i flere uger ved at troppe op i DBU og læse dem op.

Nix, det vil være for latterligt!

Se også: Bullshit-bingo fra ny DBU-boss

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan DBU’s opgør med Morten Olsen er ved at udspille sig for uld skrue.  Morten Olsens manglende opbakning til Superligaen – og hans manglende tilstedeværelse på landets stadioner er en torn i øjet på Thomas Christensen.

Argumenterne er måske i orden, men det er stadig en uværdig kamp overfor en mand, der har tjent dansk fodbold i et halvt liv og stadig nyder kæmpe opbakning blandt spillerne.

At formanden for Divisionsforeningen Thomas Christensen også er spillernes reelle forhandlingspartner og ikke stik-i-rend-drengen Claus Bretton-Meyer står også tydeligt, men det er efterhånden ved at ligne en joke, at formand Jesper Møller er smuttet i det største musehul man kan finde.

Se også: Stop farcen: Fjern stik-i-rend-drengen

Mand dig op, Møller! Nu er gemmelegen slut. Sæt dig ved forhandlingsbordet, få løst den konflikt og meld så i øvrigt ærligt ud om Morten Olsens forhold og fremtid.

Du ville et åbent DBU, da du tiltrådte, men det ligner efterhånden et nordkoreansk ministerium og udmeldingen om, at både formand og direktør er til rådighed nærmest hele døgnet er faldet helt til jorden.

DBU har allerede måtte indkassere en lussing ved at slække på kravet om individuelle aftaler til spillerne og nu er forhandlingerne så brudt sammen igen. Det har både Spillerforeningen og DBU et ansvar for, men hvis kampene mod USA og Frankrig bliver gennemført med et sekundahold, så er det DBU der tager det største imagetab.

Claus Bretton-Meyer har kravet dybe grøfter til spillerne og Morten Olsen. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 3. mar. 2015 - kl. 20:44 Fortjente lussinger til DBU!

Det vil være pinligt for dansk fodbold, men den situation kommer nærmere og nærmere. En nærliggende løsning er selvfølgelig at forlænge den nuværende løsning til og med de to landskampe – og så tage hul på tredje eller fjerde halvleg, når de er overstået.

Se også: Stop ydmygelserne af Olsen: Så fyr ham dog!

PS: Beklager, men guld, sølv og de to nedrykkere i Superligaen er som stillingen fortæller. Kedeligt, tjae – men også ganske fortjent og det vil i hvert fald giver tilhængere af et slutspil vind i sejlene.

54 kommentarer
Vis kommentarer