Du er en fuser, Bendtner

Vækkeurs-sagen understreger igen, at Nicklas Bendtner er en fuser, mener Ekstra Bladets sportschef

Allan Olsen gæstede Ekstra Bladets studie onsdag, hvor han gav sin helt ærlige mening om Bendtners katastrofekurs. Hør den her.

DET ER NÆSTEN, SOM om tastaturet selv finder gennem denne kommentar. Som et mekanisk klaver, hvor tangenterne ved egen kraft slår tonerne an.

Så mange gange – eller sådan virker det – har undertegnede skullet skrive, at Nicklas Bendtner var en klovn. Sæt selv et af følgende ord foran cirkusbetegnelsen: karriere, fodbold, natklub – eller find på noget selv.

Nu står vi der igen. I en vækkeurs-sag, der lige betød, at Bendtner kom ikke mindre en 50 minutter for sent til træning.

Som Ekstra Bladet har afdækket, betyder det en tur i den tyske frostboks. Selvtræning i en hal med lidt vægte og løbebånd – og det formentlig i resten af foråret, signalerede en sur Klaus Allofs, der er sportsdirektør i klubben.

Danskeren er med andre ord fuldstændig færdig og persona non grata i Wolfsburg. At han har forvaltet sin tid i den tyske bundklub fornærmende elendigt, hersker der ingen tvivl om, og tyskerne kan roligt sige som mange andre: Du er en fuser, Bendtner!

SPØRGSMÅLET ER SELVFØLGELIG hvad nu? Hvorfor hiver de ikke bare kontrakten i stykker og fritstiller Bendtner? Svaret er ganske enkelt: Det ville sende et signal om, at man bare kan opføre sig så åndssvagt, som man vil – for så øjeblikket efter at stå fri som en fugl med ret til at forhandle til anden side. Oven i købet med udsigten til at score endnu et pænt sign-on-fee.

Derfor begynder nu et spil, hvor Wolfsburg skal se, at Bendtner kan opføre sig bare nogenlunde anstændigt, og så vil klubben tage stilling til, om man vil ophæve kontrakten.

Det har klubben selvfølgelig også en eller anden interesse i, da Bendtner hiver mere end 20 mio. kroner ud af Wolfsburgs kasse om året, og det er selvfølgelig også en sjat.

Man kan da heller ikke undgå at se både Mercedes-sagen og nu Vækkeurs-gate som rene provokationer fra Bendtner for netop at åbne for en kontrakt-ophævelse. I så fald spiller han rollen bedre end de fleste …

DEN ENESTE LØSNING er, at Bendtner bliver løst fra kontrakten til sommer. Måske med et par millioner på lommen, for Bendtner ved også udmærket, at han næppe får en tilsvarende kontrakt et andet sted.

Det skulle da lige være Kina, hvor de måske endnu ikke er helt bekendt med, hvad man også får med af uro og ballade, når man investerer i Bendtner.

Under alle omstændigheder må landstræner Åge Hareide da også se fuldstændig vantro til. Man må formode, at han havde en snak med Bendtner om, at nu skulle der ro på balladen og så skulle der ellers bare arbejdes hårdt mod et landsholds-comeback.

Ja, goddaw!

MED ISOLATIONEN i Wolfsburg skal Bendtner naturligvis heller ikke med til Japan og Kirin Cup i juni – og havde han trænet med førsteholdstruppen i Wolfsburg uden kampe, havde udkommet været det samme.

Da lige netop Kirin Cup er her, hvor Hareide vil have et næsten endegyldigt svar på, hvem der skal spille VM-kvalifikation, har Bendtner også lukket den flanke af.

Karrieren? Ja, som 28-årig burde Nicklas Bendtner være i sit livs form og banke kasser ind på samlebånd for klub- og landshold.

I stedet har han givet en suveræn opvisning i, hvad forkerte beslutninger og manglende omtanke har ført til.

Et klovne-image.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU