Efter Brøndby-nedsabling: Thorup til tops - som fyringstruet!

Vidste man ikke bedre, så lignede det en flok spillere med en nat på Crazy Daisy i ben og hoveder, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen efter katastrofal Superliga-åbning for FC Midtjylland

TOUR DE FRANCE viser sig fra sin smukkeste side med et sindsoprivende løb, hvor duellen om den gule trøje en sjældent skarp.

I den konkurrence kan det selvfølgelig være svært, at stille sig op på Superliga-scenen som en anden Robbie Williams og skrige ’Let me entertain you!’..

Det lykkedes dog for fuld skrue i Brøndby.

Hjemmeholdet maltrakterede nemlig FCM, der lignede en slatten, halvopvredet karklud.

SELVOM MAN SKAL passe på med øjebliksbilleder, så snupper vi et alligevel: Brøndbys sølvsæson var ingen tilfældighed. Alexander Zorniger har sat varigt aftryk, bygget på og årets udgave ligner faktisk et bedre fodboldhold.

Tilgangen af Kasper Fisker passer som Hans i Grethe og den løbevillige Brøndby-stil ser ud til at være designet til Fisker. Det er ikke sommerens dyreste transfer, langt fra, men det kan vise sig at blive blandt de bedste.

Også Besar Halimi, der Superliga-debuterede med et enkelt mål i 4-0-nedsablingen, viser nogle lovende tekniske takter, der giver Brøndby flere strenge at spille på end blot powerfodbolden.

JA, DET ER formentlig fra den kant, at førsteudfordreren til FCK skal findes – og den største usikkerhed for at byde FC København op til dans skal formentlig findes i en transfer, der endnu ikke er blevet til noget, nemlig Frederik Rønnows. Kan Brøndby holde på ham, så kan en stor sæson være i vente.

Johan Larsson og Brøndby var flyvende mod FCM. Foto: Jens Dresling
Johan Larsson og Brøndby var flyvende mod FCM. Foto: Jens Dresling
 

TIL GENGÆLD kan jeg dårligt huske, at FC Midtjylland har været i så elendig forfatning. Vidste man ikke bedre, så lignede det en flok med en nat Crazy Daisy i ben og hoveder.

Et forsvar, der sejlede rundt, intet at byde ind med offensivt og med balletsko i stedet for fodboldstøvler. Selv Jakob Poulsen dykkede langt under vanligt niveau og det var ikke løgn, da han sagde, at FCM kun var foran på ét parameter. Fejlafleveringer... Det kan du læse her.

Truppen i FC Midtjylland signalerer guld-udfordrer, men præstationen mod Brøndby var ikke mere værd end en nedryknings-playoff.

MED INDSATSEN dumpede FCM ned på en sidsteplads i Superligaen, mens træner Jess Thorup strøg helt til tops. Som den første træner, der bør frygte for sit job...

Sidste sæson endte med en voldsomt skuffende fjerdeplads og så kan det godt være, at alle deres statistikprogrammer sagde noget andet, men fortsætter de i samme rille, så kan FCM-jobbet snart være slut for Thorup.

Under alle omstændigheder, så har han sat sig selv voldsomt under pres og hvis ikke hans jobsituation skal være en halvoffentlig diskussion, så skal skuden vendes hurtigt.

Det er ingen skam at tabe på Brøndby Stadion. Det vil en masse hold komme til i denne sæson, men måden FCM blev løbet over ende på var decideret pinlig og matcher slet ikke ambitionerne hos midtjyderne.

Men underholdende var det sgu’ – og den medfølgende debat om tilskuer- og tv-krise er sparket i gang.

RANDERS-DIREKTØR, sportschef og frontfigur for kronjyderne, Michael Gravgaard har således gjort sig til fortaler for, hvordan man rusker op i klubberne for at få hypet Superligaen.

Fint nok, Gravgaard, men et lille råd herfra: undgå at kede tilskuere og tv-seere halvt til døde som dit mandskab sammen med SønderjyskE præsterede i lørdagens nullert…

Brøndby smadrer FCM i magtdemonstration

Helsingør-skurk: Min skyld vi har nul point

Bryllupsnatten sluttede tidligt for ny Hobro-profil

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt