Efter Falk-transfer: FCK spiller vildt med musklerne

Rasmus Falks skifte virker stærkt for begge parter, og FCK virker for alvor ovenpå i transfer-krigen, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Rasmus Falk skal efter sommerpausen trylle for FCK. Foto: Gregers Tycho
Rasmus Falk skal efter sommerpausen trylle for FCK. Foto: Gregers Tycho

VAR DET LIGE niendeklasses-eleven, der satte alle rollingerne på plads i frikvarteret?

Ja, man kan i hvert fald roligt påstå, at FCK spiller med musklerne og plukker de mest interessante spillere fra konkurrenterne. Igen.

FCM OG BRØNDBY var voldsomt interesseret i Rasmus Falk, men selvom man kan mene, at Ståle Solbakken har et helt arsenal af offensivspillere, så hev FCK Falken i nettet af mindst tre årsager:

Nicolai Jørgensen skal skydes af sted til sommer, hvis FCK vil cashe bare en smule ind på Superligaens største profil, da hans kontrakt udløber om halvandet år. Med Rasmus Falk er afløseren klar.

Signalet til konkurrenterne er soleklart: Ingen kan tilbyde samme sportslige og økonomiske vilkår som FCK.

Fornøjelsen med at snyde konkurrenterne for en ombejlet spiller skal man ikke underkende – og ikke mindst, så kan Falk ikke gøre ondt på FCK i en rivaliserende klub.

Se også: Peter Kjær: FCK har gjort et kup

BLIVER RASMUS Falk så en succes i FCK? Det er langt givet og vi har tidligere set med eksempelvis Kasper Kusk, men også en lang række andre Superligaprofiler, at det kan være svært at slå til i FCK. Nogle klarer det aldrig – som eksempelvis Rasmus Würtz – mens andre som Kusk skal bruge et langt indløb.

Rasmus Falk har dog tilpas mange offensive kvaliteter og en vild uforudsigelighed i sit spil, at han sagtens kan lukrere på, at spille som et boldbesiddende og dominerende hold som FCK.

OB har i flere sæsoner kæmpet for overlevelse – og så kan det være svært for en mand med Falks spidskompetencer at markere sig for alvor. Nu kan han se sætte et sidste aftryk på OB i det kommende Superligaforår, hvis ikke Kent Nielsen vælger at satse anderledes, da Falk alligevel er historie hos fynboerne.

SELVFØLGELIG HAVDE det også været fedt at se Rasmus Falk prøve sig af i udlandet, men skiftet til FCK ligner i den grad fornuftig og velovervejet karriereplanlægning – og det vil jo være en fantastisk historie for begge parter, hvis Rasmus Falk – hentet gratis – kan skydes af sted om to år for 20-30 millioner.

FCK har formentlig gjort et scoop med Rasmus Falk og helt overordnet set, så ligner FCK nu et sted, hvor man ligesom i de allerbedste år, var forberedt et transfervindue forud.

Så må FCK-fansene så ellers bare vænne sig til Superligaens mest uortodokse løbestil...

Se også: Rasmus Falk lagt for had blandt OB-fans

74 kommentarer
Vis kommentarer