Efter FCK og Brøndby-fuck up: Er I vanvittige!

- Det handler desværre om at pisse territorier af, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen om et derby uden udebanefans - og Spillerforeningens seneste angreb på DBU

Se vurderingen af fan-krigen mellem Brøndby og FCK

TIFOERNE BØLGER, slagsangene smælder, der bliver buhet, klappet, skrålet og skålet.

I begge ender, naturligvis!

Sådan ser scenen desværre ikke ud om 10 dage, når FCK tager imod Brøndby som den lækre åbning på Superligasæsonen.

I hvert fald ikke, hvis de to klubber fastholder den bizarre situation, der lige nu betyder, at Brøndbys fans ikke er at finde i Parken til den kamp.

DET ER JO DYBT ulykkeligt for dansk fodbold, der netop har lagt et efterår bag sig, hvor svigtende tilskuer- og tv-tal var på dagsordenen. Som om det ikke var panderynke-fremkaldende nok, så topper man den triste tendens med denne melding før forårsåbningen.

Så gør man det sgu’ også svært for sig selv!

SKURKEN(E)? BEGGE klubber, der bare skubber på en konflikt som er eskaleret gennem de seneste år med beskæring af antallet af billetter og – åbenbart – utilfredsstillende udebaneafsnit.

Skåret ind til benet, så handler det om stolthed, om at pisse territorier af og at signalere, at man er herre i eget hus. Lad os bare tage eksemplet fra denne omgang.

Superligaen - 8. feb. 2017 - kl. 14:27 TV-chef uforstående overfor fan-krig: Jeg er dybt skuffet!

JA, BRØNDBY ville gerne have flere end de 1400 billetter de er stillet i udsigt, men det vil FCK ikke gi’ fordi de selv blev beskåret til den seneste kamp på Brøndby Stadion.

FCK vil altså ikke tabe ansigt overfor egne fans, hvis de agerer mere gavmilde overfor Brøndbys fans end Brøndby gør overfor FCK’s fans.

Og nej, FCK vil ikke opstille mobiltribunen med henvisning til sikkerhed – og her har de desværre en god case efter seneste kamp i Parken, hvor spillertunnelen var under heftig beskydning.

Og hvis hvis Brøndby-ledelsen havde accepteret et ringere tribune-setup end tidligere, så havde de sikkert været under beskydning fra deres egne fans.

Læg oven i Brøndby-fansenes snak om boykot og Brøndbys umulige mulighed for at give en garanti for, at de kunne sælge de 1400 billetter, så har du en nærmest uløselig konflikt.

MEN STIK NU den uproduktive stolthed op et sted, hvor solen ikke skinner og få sat jeg ned og lavet en løsning! Hurtigt

Det kan sgu’ ikke passe, at det største, mest omdiskuterede, mest hypede og mest sete danske derby skal foregå i en flad kulisse fordi kun hjemmeholdets fans er repræsenteret.

Det er det glade vanvid!

Foto: Jens Dresling FC København - 8. feb. 2017 - kl. 14:13 Brøndby og FCK i fankonflikt: Her er Divisionsforeningens svar

OG BLIVER vi i den boldgade, så er det også værd at nævne en anden af onsdagens store historier, nemlig Spillerforeningen, der kræver cirka tre millioner kroner af DBU for gamle sponsoraftaler.

MAN MÅ SIGE, at Spillerforeningen med direktør Mads Øland i spidsen som et andet rovdyr lugter svaghed – og derefter sætter angrebet ind.

Det er selvfølgelig endnu engang DBU, der er byttet, men når Spillerforeningen nu skal bruge sager fra 2004-2011, så hopper kæden af.

Direktøren får nu spillerne til at ligne en flok forkælede og forsmåede, der overspiller deres strubeangreb på DBU...

Landsholdsfodbold - 8. feb. 2017 - kl. 10:10 Spillerne og DBU i åben krig: Nu strides de igen om millioner

JAVIST, DER SKAL være orden i sagerne, og Spillerforeningen og Mads Øland slås en utrættelig kamp for, at DBU skal højne standarden på en række områder som behandling, mad – og vist bare en langt højere grad af professionalisme hos Claus Bretton-Meyer og Co.

Det her handler udelukkende om penge og at bringe modparten i knæ og man må spørge, hvorfor Spillerforeningen ikke har reageret før?

Derfor skal angrebet ses som endnu et læs brænde på det bål, der blafrer lystigt mellem spillerne og DBU’s ledelse.

FULDSTÆNDIG uholdbart og det svækker i den grad troen på, at man i det nuværende setup på begge sider nogen sinde får et rimeligt klima.

Her pisser man vist også territorier af...

FC København - 8. feb. 2017 - kl. 13:24 FCK giver igen: Brøndby svarede for sent

Brøndby - 8. feb. 2017 - kl. 12:26 Fan-krig: Brøndby-fans udelukket fra Parken

Zlatan Ibrahimovic og Kevin Magnussen er bare nogle få ud af rigtig mange sportsstjerner, som render rundt med masser af tatoveringer. Men hvilken betydning har de egentlig. Find ud af det herunder. Foto: AP. Sport og Spil Her er sportsstjernernes tatoveringer: Det betyder de vilde tusser

 

Dansk fodbolds evige kamphaner, Spillerforeningens Mads Øland og DBU's Claus Bretton-Meyer, er igen på krigsstien. Foto: Anthon Unger. Dansk fodbold - 8. feb. 2017 - kl. 17:07 Ekspert om DBU-konflikt: Besynderligt!

208 kommentarer
Vis kommentarer