Efter FCK-triumf: FCM risikerer katastrofeforår!

Fra United-jubel til Superligakrise. FCM skal stramme gevaldigt op, mens FCK styrer mod mesterskabet med stor kraft, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

KAMPPROGRAMMET meldte om et større udsalg hos FC Midtjylland. På Europa League-kopper, nøgleringe og andet godt fra den succesrige Europa-tur, der endte med røvfulden på Old Trafford.

Spørgsmålet er nu, om mesterskabsdrømmen også skal en tur på udsalg i Herning – og efter nederlaget til FCK, ja så bliver det svært at opretholde prisen på guld. Selv i Herning…

NU ER FORSKELLEN mellem FCK og FCM ni point og selvom 14 kampe tilbage giver ikke færre end 42 point at spille om – og at de to hold skal møde hinanden en gang mere, så er et friskt bud, at FCM ikke genvinder mesterskabet.

Se også: FCK blæste Midtjylland ud af guldkampen

AF - MINDST - to grunde:

  • FCK kommer ikke til at sætte mange point til i dette forår. Det er ikke alt, der kører for københavnerne, men kvaliteten er tilpas høj over hele linjen til, at de sagtens kan gå ubesejret gennem de kommende 14 kampe.
  • FC Midtjylland fortsætter takterne fra slutningen af efteråret og står nu blot noteret for en sejr i de seneste syv Superligakampe. Det er ikke mesterskabsform og spørgsmålet er nærmere, om de kan holde sig i top-3.

NÅ, INDEN kampen havde William Kvist udtalt, at FCM var det nye Brøndby, altså at det nu var dem FCK helst ville slå.

Lad os bare slå fast: Stemningen på tribunerne var cool nok, intensiteten på banen tilpas fjendtlig, men roligt nu. Der er langt op til et FCK-Brøndby-derby.

HVAD DER dog var direkte sammenligneligt var dog, at det var intenst, men også presset op i et tempo, hvor flere af spillerne havde besvær med at følge med.

Specielt i første halvleg blev kampen skæmmet af ufatteligt mange fejl, manglende ro på bolden og bare en gang ufatteligt rod.

ALLEREDE FRA kampens start, var det tydeligt, at Nicolai Jørgensen ville gøre meget for at imponere landstræner Åge Hareide, der på sin plads ved siden af Thomas Gravesen, kunne se en Nicolai Jørgensen med sine karakteristiske løb og driblinger.

Selvfølgelig blev det også ham, der bragte FCK i front med en sikker scoring på Mikkel Andersen efter Santanders snitter med hovedet.

Kølig aktion og tidligere valgte undertegnede netop Nicolai Jørgensen som en Nicklas Bendtners afløser i front på landsholdet. Den tidlig levede han op til.

Se også: Jørgensen-mål giver pointgaranti: Se FCK-angribers flotte statistik

TILMED BYGGEDE han på den fantastiske rekord, der nu siger, at i de 30 Superliga-kampe Nicolai Jørgensen har scoret, der har FCK aldrig forladt banen som taber og nu vundet de 24 af dem.

Imponerende fra Superligaens største profil – ligesom indsatsen fra Benjamin Verbic og Thomas Delaney også var det.

DET KAN MAN ikke just kalde FC Midtjyllands start på foråret og mon ikke de gerne havde solgt sejren over Manchester United for en sejr over enten AaB eller FCK.

Det havde i hvert fald holdt dem inde i mesterskabskampen som de nu reelt er ude af.

AaB har klart overtaget titlen som første udfordrer til FCK - og burde egentlig også have nappet alle tre point mod FCM i mandags.

SÅ MÅ MAN spørge: Hvad nu, FCM?

Ja, pokalturneringen er også røget og på holdet bokser man med en række problemer:

  • Hvem er førsteangriberen. Paul Onuachu fik chancen mod FCM og med Pusic lagt ned af sygdom var det naturligt, men den lange mand skal have langt mere støtte i den position. Dog noterede han sig for kampens detalje med så mange hop over bolden, at de lange stænger gjorder knnuder foran FCK-målet.
  • Kristoffer Olsson er tydeligvis en begavet og intelligent fodboldspiller, men hvor er slutproduktet i form af oplæg eller mål.
  • Jakob Poulsen virker heller på toppen ligesom Pione Sisto er kommet tilbage i en bleg udgave efter United-kampene.

JO, DER ER nok at se til for Jess Thorup og FCM som jeg inden denne kamp kaldte megapresset. Det pres er ikke blevet mindre efter 1-0-nederrlaget hjemme til FCK.

Skal foråret ikke ende i en katastrofe, så skal der helt andre boller på suppen - og nedefra truer SønderjyskE og Brøndby.

Læg oven i , at han har en temmelig stor trup, hvor mange pænt klingende navne skal holdes tilfredse, så kan man sagtens se problemerne tårne sig op på heden. Også selvom truppen indiskutabelt hører til landets bredeste og indeholder masser af kvalitet.

FCK? JA, NÅR indlæg og bolde i dybden begynder at sidde lidt mere præcist, så er det svært at se, hvilket hold, der kan true FCK i vejen til mesterskabet.

Se også: FCM-profil var kampens bedste

Se Nicolai Jørgensens vindermål:

32 kommentarer
Vis kommentarer