Efter hårdt Højbjerg-angreb: Hareide har selv fejlet

- At smide Pierre Emile Højbjerg i frostboksen, fordi han ikke vil indordne sig, falder også tilbage på landstræneren selv, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

DET ER JO egentlig en trist historie. Indtil videre er Pierre Emile Højbjerg desværre mest kendt for at have grædt direkte på tv efter en landskamp, hvor han havde taget Parken og Danmark med storm.

Tårerne faldt efter en sejr på 2-0 over Serbien i 2015, men siden har midtbanespilleren ikke fået den landsholdskarriere, der ellers stod skrevet med røde og hvide bogstaver.

Han var ellers en af de unge spillere, som landstræner Åge Hareide ville bygge holdet op omkring, da han tiltrådte i foråret 2016, men blandt andet et temmelig pinligt nederlag til Montenegro i Parken satte en brat stopper for Hareides ungdomsrevolution.

NU AFSLØRER LANDSTRÆNEREN i Jyllands-Posten, at nedfrysningen af Højbjerg blandt andet skyldes utilfredshed med attituden efter udskiftningen af danskeren mod netop Montenegro - og en generel modvilje mod at underordne sig de taktiske dessiner fra landstrænerens side.

Vindere har altid ret – og sådan en er Åge Hareide, der med kvalifikationen til VM sagtens kan retfærdiggøre fravalget af Pierre-Emile Højbjerg.

På den sportslige front er der altså ikke noget at komme efter, men at smide Pierre Emile Højbjerg i frostboksen, fordi han ifølge Hareide ikke vil indordne sig, falder også tilbage på landstræneren selv.

At Pierre-Emile er utilfreds med udskiftningen, er hverken første eller sidste gang i verdenshistorien, vi ser det.

Se også: Hareide med markant Højbjerg-kritik: - Det var jeg ikke glad for

Artiklen fortsætter under billedet

Er det så svært at forstå? Åge Hareide med Riza Durmisi og Pierre-Emile Højbjerg. Foto: Lars Poulsen
Er det så svært at forstå? Åge Hareide med Riza Durmisi og Pierre-Emile Højbjerg. Foto: Lars Poulsen

HAVDE RONALDO gjort det samme, så havde vi måske kaldt det ærgerrighed og sult. Selvfølgelig kan Hareide mene, at Pierre-Emile optrådte lige demonstrativt nok efter udskiftningen, og at det havde en negativ indvirkning på holdet. Fair nok, men er det ikke netop det engagement og den vilje, vi efterlyser af og til?

At Højbjerg angiveligt generelt havde det svært ved at indordne sig, falder naturligvis også tilbage på Hareides lederskab.

Selvfølgelig kan man være så langt uden for pædagogisk rækkevidde, at alle anvisninger flyver lige gennem det ene øre og ud af det andet, men Højbjerg er trods alt en professionel fodboldspiller med grunduddannelse i Bayern, så mon ikke det kunne løses.

Selvfølgelig skal han kunne indgå i en trup, der skal være samlet i mindst en måned, uden det hele går op i flammer, men de fleste trupper indeholder trods alt elementer, der kan være svære at tumle. Pierre-Emile er en personlighed - og han skal naturligvis også kunne indordne sig til fordel for det fælles mål.

Det skal han naturligvis forstå - og ledelsesretten er helt på Hareides side.

DET OVERORDNEDE problem er jo, at så vanvittigt mange spillere på højeste niveau har Danmark trods alt ikke. Nu spiller Pierre-Emile Højbjerg trods alt jævnligt i en af verdens største ligaer, hvor han uge efter uge bliver matchet mod nogle af klodens bedste spillere. Kan vi virkelig tillade os at se bort fra ham?

Svaret herfra er nej – og med William Kvists situation i FCK in mente, hvor han varmer mere bænk end bold, så er det dristigt at se bort fra en type som Pierre Emile, selvom de ikke helt dækker samme plads.

Og ja, Pierre Emile har floppet på det danske landshold, hvor han virkede tung og for ofte ude af position, men det virker helt uforståeligt, hvis ikke han og Hareide kan finde frem til en fælles forståelse for, hvordan Pierre Emile Højbjerg skal agere på det danske landshold. Både på og udenfor banen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Pierre Emile Højbjerg er begyndt at spille langt mere i engelsek Southampton. Foto: All Over Press
Pierre Emile Højbjerg er begyndt at spille langt mere i engelsek Southampton. Foto: All Over Press
 

DET INITIATIV skal ligge hos Hareide, men desværre missede han den mulighed i forbindelse med de to testkampe mod Panama og Chile. Her havde det været oplagt at få testet Southampton-spillerens indstilling og spillemæssige form.

Det havde han kunne gøre i god tid før VM, fordi de næste to testkampe spilles EFTER nordmanden har udtaget VM-truppen.

Nu må han altså nøjes med at se ham i klubtrøjen – og selvfølgelig en samtale under fire øjne.

Forhåbentlig bliver det en god en af slagsen.

Se også: Morten Olsen fik henvendelse fra Australien om VM-job

Se også: Matchfixing-ballade: Formand gik bag ryggen på sin egen spiller

Se også: Højbjerg med i målfest og udvisnings-drama mod Arsenal

63 kommentarer
Vis kommentarer