Efter OL-bombe: Det bliver dansk Mickey Mouse-fodbold

Selvfølgelig vil klubberne ikke afgive store profiler til OL frivilligt, og det er helt rimeligt, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Få sportsredaktør Allan Olsens vurdering af sagen her.

Jublen på Generali Arena i Prag var lige så velsmagende som en fadøl i den tjekkiske hovedstad. De danske U21-drenge havde netop vundet puljen med en 2-0 sejr over Serbien, og som sidegevinst fulgte en billet til samba, sol og superbold.

Brasilien, vi ses! Sådan tænkte mange af profilerne formentlig, men nu ser det ud til, at de fleste må nøjes med at se OL-turneringen på fladskærmen med en tilhørende lang næse.

FIFA har nemlig i al sin magt og vælde besluttet at udradere OL-slutrunden fra kalenderen over de officielle kampdage, og dermed er klubberne ikke forpligtet til at frigive spillerne.

En kindhest til OL-turneringen som FIFA naturligvis ikke har varme følelser overfor, da det ikke er deres egen, men også en særskilt stor lussing til de lande, hvor ligaturneringen løber sideløbende med OL, nemlig Danmark og Sverige.

At det er Ekstra Bladet, der via det tyske fodboldforbund skal fortælle DBU om de nye regler, er selvfølgelig særskilt pinligt for fodboldunionen og elitechef Kim Hallberg, men for U21-træner Niels Frederiksen er konsekvenserne kæmpestore.

Ja, det er vel ikke for meget at sige, at han har fået revet tæppet fuldstændig væk under sig i bestræbelserne på at stille med et slagkraftigt mandskab i Brasilien.

Profiler som Christoffer Remmer, Andreas Cornelius, Danny Amankwaa, Frederik Holst, Riza Durmisi, Nicolaj Thomsen og Pione Sisto risikerer med stor sandsynlighed at mangle på bordingkortet med destination Brasilien.

DBU er altså helt afhængig af klubbernes velvilje, og den er næppe stor. Forståeligt nok.

Skulle FCK eksempelvis lade Cornelius, Ludwig Augustinsson (Sverige) og Daniel Armatey (Ghana) rende rundt i regnkoven, mens en 120 millioner kroners kvalifikationskamp til Champions League bliver spillet i Parken? Nej, vel.

DBU har ikke krav på at få Pione Sisto med til OL næste sommer i Rio. (Foto: Gregers Tycho) Superligaen - 22. sep. 2015 - kl. 16:40 OL-kaos: Her er brevet DBU ikke er glade for

I det hele taget er det svært at forestille sig hvilken Superligaklub, der er villig til at svække sig i forhold til de andre i en periode på tre uger og med risikoen for at få en slidt eller skadet spiller hjem.

Derfor: Det ligner et rent Mickey Mouse-landshold Danmark sender til OL.

Ærgerligt efter 24 år ude i OL-kulden, men det ser unægtelig ud til, at klubberne og ikke de nationale forbund har vundet denne armlægningskonkurrence.

Nu taler klubberne og DBU om at finde en fælles løsning til gavn for dansk fodbold. Ja, det ville da også være fantastisk, men et bud herfra er, at den ikke kommer.

Klubberne holder på spillerne - og så kan DBU ellers tigge og bede lige så tosset, de vil.

De opgaver, der venter Superligaklubberne i august, overskygger klart et OL, der i forvejen ikke er fodboldens mekka. Med Danmarks OL-hold som den helt store taber efter FIFA's manøvre.

36 kommentarer
Vis kommentarer