Efter skydetelt: Den her FCK'er er AGF's værste mareridt!

Thomas Delaney er Superligaens største kriger og mest markante midtbanespiller - og han vil også gøre ondt på AGF i pokalfinalen efter ny pragtkamp i Parken, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Thomas Delaney knalder kuglen i kassen. Foto: Jens Dresling
Thomas Delaney knalder kuglen i kassen. Foto: Jens Dresling

KIM LARSENS Tivoli – jo, det hedder det sgu’ – havde taget opstilling uden foran Parken, og man skulle tro, at den gode Larsen havde flyttet skydeteltet ind på grønsværen…

Kuglerne fløj i hvert fald om ørerne på begge målmænd i en FCK-FCM-forestilling, der var totalt underholdende og god reklame for topstriden i Superligaen.

Når tilskuertallet så rammer den gode side af 18.000 og otte kasser noteret på måltavlen, var det en fed måde at fejre både 1. maj – og en længe ventet forårsdag.

JA, FCK VAR bedst over de 90 minutter i 5-3-sejren, men er du rundskæv, hvor FCM-spillerne må ærgre sig over de første 10 minutter af kampen. Hér lignede de i den grad lignede en flok konfirmander på blå mandag med alt for mange ture i karrusellen!

Anden halvleg viste mere råstyrke, vilje og mod til at spille med, men mod et toptændt FCK-hold er det naturligvis for lidt.

FC København blevet klandret for, at mængden af mål ikke har afspejlet overvægten i spillet.

Mod Jess Thorups tropper fik Ståle Solbakken en af de signaturkampe, som vil blive husket, når mesterskabet – ja, sorry, SønderjyskE – bliver kørt i hus. For sådan ender det.

MEN ALTSÅ, MOD FCM havde FCK den skarphed i indlæggene, den duelvindende muskelmasse og attitude på midtbanen – og effektivitet foran kassen, som er klassisk Ståle Solbakken-DNA.

Så kan det sagtens være, at nordmanden er utilfreds med, at der ryger tre mål ind, men når to af dem falder på perfekt udførte frispark fra Jakob Poulsen, lever han trods alt nok med det. Eller indskærper at frispark tæt på feltet er forbudt, når modstanderen har så kompetent en sparker.

Hvis AGF og Glen Riddersholm så med på kampen mellem FCK og FCM – og det har nok været sjovere end at gense deres egen pinlige kamp mod Viborg fra i fredags – så må de have sunket spyttet en ekstra gang og tænkt: Hvordan hulen kan vi nogensinde vinde den pokalfinale på torsdag?

SPECIELT EN MAND, må være AGF’ernes værste mareridt.

Han er Superligaens klart mest toneangivende centrale midtbanespiller – og hvis undertegnede stod i skolegården og skulle vælge først, så ville pegefingeren sigte mod Thomas Delaney.

Ganske enkelt fordi:

* Han er en kriger af guds nåde. Det ene øjeblik rydder han op i de bageste rækker for en sekund senere, at stå slide sig fri i modstanderens felt.

* Han har en fuldstændig enestående timing i både indløb og spring, når dødboldene bliver hugget ind i feltet. Det gav en enkelt scoring mod FCM, men mindst to gange mere, havde han også bud efter målet på den facon.

* Han er en stor leder og indpisker på FCK-holdet. Giver sig aldrig i nærkampene, løber solen sort og orienterer sig fornemt i forhold i til resten af holdet. Mon ikke en Diego Simione i Atletico Madrid ville sætte temmelig mange flueben ud for Delaney? Jo, en fodboldspiller med attitude og nosser!

* Han får bredt FCK’ernes spil ud, så backerne får noget at arbejde med og kommer heller ikke til kort, når det gælder de små kombinationer på kanten af modstandernes felt. Visheden om William Kvist som solid defensiv gardering, giver Delaney frihedsgrader som han er stærk til at udnytte.

KORT SAGT: En kæmpe profil i Superligaen, og det er bare om at nyde hans aggressive spillestil, mens han stadig kommer på et stadion nær dig.

Til sommer vil det være noget af en overraskelse, hvis ikke den 24-årige midtbanemotor med de mange hestekræfter har skiftet Superligaen ud med en langt større liga.

Han har indstillingen, viljen og niveauet til det.

Nen, Thomss Delaney er selvfølgelig ikke AGF’ernes største mareridt.

Nicolai Jørgensen kan altid afgøre en kamp, Federico Santander viste, at med pladsen og det rigtige indlæg, kan han faktisk score, og Benjamin Verbic er også på vej op med giftige driblinger og et godt aftræk.

MAN KAN VEL også mene, at AGF’s største problem er, at de selv præsterer så ustabilt, at selv en robåd i stormvejr sejler mere lige!

Fine præstationer i pokalturneringen, men en Superliga-serie under al kritik.

Der skal i hvert fald graves dybt, hvis AGF skal overraske alt og alle og nappe den pokaltriumf, der sidst er havnet i Aarhus for 20 år siden.

FCK og Ståle Solbakken ligner omvendt et hold, der styrer sikkert mod både pokal og mesterskab. Det er svært at se, hvilke sten, der skulle lure i fodboldstøvlen.

Selv om stadig imponerende SønderjyskE har et overkommeligt program de næste par kampe, så sætter FCK ikke en føring på syv point en klart bedre målscore over styr.

Lige så lidt som Leicester smider deres føring!

PS: Pssst. Er der nogen, der har set Pione Sisto, så sig lige til. Han var vist ikke i Parken til kamp mod FCK. Nå, jo, det var han, men den udgave, der afgjorde kampe med mål og assists er desværre fuldstændig forsvundet!

Thomas Delaney kan være fortid i FC København til sommer (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Sælger FC København Thomas Delaney?

Thomas Delaney kan være fortid i FC København til sommer (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Sælger FC København Thomas Delaney? Se vanvittige 30 sekunder fra målorgiet i Parken:

Thomas Delaney kan være fortid i FC København til sommer (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Sælger FC København Thomas Delaney?

Se Parken hylde FCK-legende:

58 kommentarer
Vis kommentarer