Annonce:
Annonce:

Efter sløj indsats i Parken: Det her skal ændres i Dublin

- Danmark bør stadig kunne sikre sig VM-billetten mod et ordinært, men muskelstærkt irsk mandskab, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Annonce:

IRLAND HAR BEGAVET os med tonsvis af lækker musik gennem årene. U2 dengang de ændrede rockverdenen, The Pogues, The Cranberrys, Sinead O’Connor og ikke den mindst uforlignelige gnavpot, Van Morrison.

I Parken var det danskerne, der for det meste slog rytmen bag gryderne, men skal vi ikke bare sige, at den afgørende guitarsolo manglede… Eller måske, at Danmark var mere Johnny Logan end svingende rock!

Der var i hvert fald ikke meget musik i en 0-0-kamp, hvor det bedste egentlig er, at VM-billetten stadig er en fifty-fifty-duel mellem Danmark og Irland. Og det er stadig med fornemmelsen: Ro på – vi napper dem i Dublin!

Eller rettere: Det bør Danmark gøre.

DET ER SELVFØLGELIG buldrende ærgerligt og en anelse for sølle, at Åge Hareides udvalgte ikke skabte Danmark et bedre udgangspunkt før returkampen i Dublin på tirsdag.

Annonce:

Irland var som ventet et ganske ordinært fodboldhold, men dog med masser af muskler, et anstændigt forsvar og paller af stålsat vilje.

Christian Eriksen og Danmark kunne ikke komme på tavlen mod Irland. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
Christian Eriksen og Danmark kunne ikke komme på tavlen mod Irland. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

SKAL VI KIPPE lidt med Dannebrog, så er der et par gode ting at tage med fra Parken, hvor det største jubelbrøl endnu engang faldt, da Nicklas Bendtner blev skiftet ind.

  • At Irland ikke fik scoret et af de vigtige udebanemål, var særskilt vigtigt. Et dansk mål i Dublin, så skal irerne altså lave to – og det er edderhakkeme svært at se for sig.
  • Danmark kan næppe spille to kampe i træk med så tandløs en indsats i offensiven.
  • Banen i Dublin kan næppe være så ringe som den i Parken, der ifølge både spillerne, Hareide og Martin O'Neill ikke indbød til hurtigst pasningsspil.

SÅ JA, VM-billetten er stadig indenfor rækkevidde, og mon ikke irerne går lidt længere frem på hjemmebane og dermed overlader lidt mere plads til danskerne bag det irske jernforsvar? Det lovede den irske landstræner Martin O' Neill i hvert fald - og det skal udnyttes af danske løb bagom forsvarskæden.

Vi kan håbe, men det ændrer ikke på, at Åge Hareide måske også skal tænke nyt. Specielt fremme i angrebet.

PIONE SISTO OG Nicolai Jørgensen var skuffende i Parken. Jørgensen spillede måske ikke som en brækket arm, men tabte uendelig mange dueller og fik heller ikke skabt alvernden.

Annonce:

Pione Sisto kan så meget med en bold, men for meget snurren rundt sænkede farten i det danske opspil – og det var ikke tordnende hurtigt i forvejen – og så burde Celta Vigo-spilleren have scoret på den chance, han havde i første halvleg efter Christian Eriksens hug.

Den vævre tekniker brændte en stor chance i første halvleg. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
Den vævre tekniker brændte en stor chance i første halvleg. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

OG HVAD SÅ med leadguitarist og fodboldmaestro Christian Eriksen? En af de bedste danskere, men det siger desværre ikke alverden.

Et par hug på kassen, men også for mange kiksede indlæg, og det verdensklasse-prædikat han med al rimelighed har fået klistret på sig, forsvandt op i den kølige nattehimmel over Parken.

Måske led han også under Parkens knoldede underlag, men det er heller ikke godt nok, at han forsvinder fuldstændig i anden halvleg.

Irerne skal bankes med hurtigt spil, hvor de teknisk bedre danskere SKAL kunne bringe de tungere irere på glatis.

I DET HELE TAGET havde Danmark gigantiske problemer med at skabe kampen, og det problem er velkendt.

Når man så møder et hold som Irland, der fuldt ud matcher den fysisk og det duelspil danskerne har haft succes med, så mangler der en plan B.

Annonce:

JA, DANMARK HAVDE chancerne til at afgøre kampen. Jens Stryger Larsen og Andreas Cornelius på en dobbeltchance i første halvleg, Pione Sisto i samme halvleg og måske Yussuf Poulsen i det 90. minut.

Det lykkedes altså ikke - og en lille tudekoncert fra publikum fortalte meget godt om den frustration, der bredte sig fordi man ikke kunne slå et rendyrket muskelhold som det irske.

Forståeligt.

FØR KAMPEN DISKEDE DBU op med fyrværkeri. Flot var det, men er det ikke den slags man buldrer af, når man fejrer et eller andet?

Det harmonerede i hvert fald ikke med det våde krudt, der var placeret i de danske støvler...

To-årige Simon drømte stort: Her er hans fabelagtige historie

Hareides drenge kunne ikke mod tandløse irere

Se deres løn: Så meget tjener landsholds-stjernerne

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: