Ekstra Bladet mener: Maskeklædte kujoner og voldspsykopater bag forbandet svineri

Det er noget forbandet svineri, og nogle maskeklædte kujoner og voldspsykopater skal ikke have lov at ødelægge dansk fodbold og fankultur, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Ved du noget? Hvem var ballademagerne? Hvem var kontrolløren, der kom til skade? Ekstra Bladet vil gerne høre fra folk, der var helt tæt på dramaet. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

DET SKULLE HAVE været en ren fodbold-festdag. Kvindelandsholdet i en historisk EM-finale og en stor Superliga-runde kulminerende med det store københavner-derby.

Desværre kom spillet med den lille runde til at stå i skyggen af en flok maskeklædte kujoner og voldspsykopater i FCK-afsnittet, der i ren og skær vanvid forvandlede de sidste minutter af kampen mellem Brøndby og FCK til en krigszone.

Beskæmmende, pinligt og ødelæggende for dansk fodbold - og fankultur.

Det er ganske enkelt noget forbandet svineri, at børn og unge skal være vidne til scener, som dem der udspillede sig søndag aften.

SE DE KAOTISKE SCENER I KLIPPET ØVERST

FCK-direktør Anders Hørsholt har naturligvis været ude og tage kraftig afstand til den sindssyge episode og understreget, at FC København vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at udpege de skyldige.

Tak for det og forventningen herfra er naturligvis, at det rent faktisk lykkes. Her må FC København sætte alt ind. Dag og nat.

Finder man ikke ballademagerne i en ruf, så må det noteres som en fiasko for hovedstadsklubben.

pol.png
MAN KUNNE eksempelvis gå til dem, der ikke bærer masker og i øvrigt opfører sig helt normalt. Mange af dem ved udmærket godt, hvem der gemmer sig bag tørklæderne.

Er man så en stikker? Nej, nok nærmere en ægte FODBOLD-fan, der gerne vil kunne gå til fodbold uden at frygte for liv og lemmer.

Her har den øvrige del af FCK's fans også et ansvar. Vil de mange trofaste, fredelige og festlige fans virkelig sættes i samme bås som en flok utilpassede ballademagere. Nej, forhåbentlig ikke. Holder I af FCK og fodbold, så vær med til at udpege voldstosserne. Vi gider nemlig ikke se dem på et fodboldstadion!

FC København er naturligvis også nødt til at kigge på deres såkaldte Away-kort, der med denne episode har fået nogle ordentlige skrammer i lakken. Der er i hvert fald ikke noget der tyder på, at det for alvor får sorteret ballademagere fra.

POLITIETS HOOLIGAN-REGISTER? Nærmest værdiløst.

Det er selvfølgelig aldrig populært for en fodboldklub, at tage opgørene med fangrupperne - spørg bare i Brøndby - men hvis klubberne står ved deres ansvar, så er der ingen vej udenom.

Politi.png
FC København og Anders Hørsholt har tidligere taget nogle ture med nogle af de grupperinger, der er mest uden for pædagogisk rækkevidde. Det kostede Anders Hørsholt en stribe trusler - også på privat-adressen.

Røv-ubehageligt, men det viser også noget om, hvem klubber som FC København og Brøndby er oppe i mod, men der er kun en ting at gøre: På den igen.

Scener som dem vi nu gentagne gange har set før, under og efter opgørene mellem de to klubber er og bliver en skamplet på dansk fodbold.

Derfor skal samarbejdet mellem de rigtige fans, politi og klubber intensiveres, så jagten på volds-idioterne kan forstærkes.

Ved du noget? Hvem var ballademagerne? Hvem var kontrolløren, der kom til skade? Ekstra Bladet vil gerne høre fra folk, der var helt tæt på dramaet. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Se flere billeder af scenerne her:
FCK.png
away.png
FCK slskamp.png

Her afgør Tibbling Derbyet:

Kæmpe drama: Kvist og Halimi tænder af på hinanden:

Flere anholdte efter dramatisk derby: Derfor stormede politiet banen

FCK-boss: Pinligt! Det er en skændsel

Derby afbrudt: Slagsmål mellem FCK-fans og politi

Derby afgjort i sidste øjeblik: Men skandaløs afslutning stjal AL fokus

De toppede og floppede i New Firm

Danske hooligans trapper op til krig

FCK/Brøndby-hadet: 25 års fodvold - her er skammens liste