En på Taco-skallen: Vi er VM-klar!

- Den perfekte afsked med det danske landshold inden afgangen til Rusland, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Christian Eriksens genkomst på landsholdet var selvfølgelig en gevinst. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksens genkomst på landsholdet var selvfølgelig en gevinst. Foto: Lars Poulsen

DET KAN GODT være, at Åge Hareide ikke har fået den mest fredelige indflyvning til Rusland, men til gengæld kan han kyle et mandskab ind i flyveren med den perfekte afsked med Danmark.

Det var Danmark, der var Mexi’goe, da nord-amerikanerne fik en på taco-skallen!

NYBAGTE PAPA-Eriksens genkomst efter en før-barselsorlov mod Sverige gjorde en verden til forskel. Som en hærfører trådte han naturligt ind i lederrollen på den danske landshold som det naturlige midtpunkt og spilstation.

Målet til 2-0 er en ting. Køligt sat ind, men hele hans tilstedeværelse på holdet tilførte en tro på, at Danmark rent faktisk kunne være farlige. Både fra distancen og som spilfordeler.

Javel, de to danske mål kom efter et hav af udskiftninger på begge hold, men sejren over en af de store VM-nationer er alligevel en flot skalp - og ikke mindst at det danske landshold kunne fastholde den fantastiske stime som ubesejret. Nu i 15 skampe. Imponerende!

CHR. ERIKSEN FIK egentlig blot bekræftet, hvor central en skikkelse han er på dette landshold, så langt vigtigere var det vel egentlig, at en angriber formåede at score et mål.

Det er nemlig den danske akilleshæl ved indgangen til VM.

Det så da heller ikke ud som, at det skulle lykkes denne gang, men hvilken aktion og hvilket brag af et mål, der kom fra Yussuf Poulsens fødder. Curlet op i krogen med en smuk venstrepote - og det lige skulle være Yussuf Poulsen var der nu ikke meget, der pegede på, da første halvleg var færdigspillet.

Et vigtigt mål – også for Åge Hareide, der selvfølgelig også har været bekymret for den manglende målform hos de udvalgte spidser.

Heldigvis var både Kasper Dolberg og Martin Braithwaite gode indhoppere mod mexicanerne og viste sig flot frem i kampen om startpladserne. Pione Sisto lykkedes med stort set ingenting - og selvom Nicolai Jørgensen gik godt med i spillet væk fra feltet, så var han ingen trussel i feltet.

Artiklen fortsætter under billedet:

Yussuf Poulsen svingede meget i kampen mod Mexico, men sluttede suverænt af. Foto: Lars Poulsen
Yussuf Poulsen svingede meget i kampen mod Mexico, men sluttede suverænt af. Foto: Lars Poulsen
 

MEN MÅSKE HAR nordmanden haft rigeligt andet at tænke på. Giftige provokationer eller blot barske realiteter har nemlig fløjet rundt. Både i den virkelig verden og på sociale medier.

Først lagde Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland en video på Instagram, hvor meningen vist var at vise, HVOR klar Andreas Bjelland var til at lægge de lange afleveringer som Hareide stillede spørgsmålstegn ved.

Og sørme om ikke Andreas Bjelland følte sig kaldet til at gentage sin kritik og toppede med at kalde fravalget ’tarveligt’ i Jyllands-Posten.

Så kom meldingen fra Rosenborg, at Nicklas Bendtner skam var stærkt inde i billedet til en plads i truppen allerede mandag, hvor Trondhjem-klubben skal en tur til midnatssolen i Tromsø. Den historie kan du læse her

LAGT SAMMEN, TRUKKET fra og tegner der så et billede af en mudret kommunikation, hvor det megel vel kunne ligne, at Hareide trak skadeskortet fremfor den sportslige afvisning.

Eller mere sandsynligt, at det var en blanding, men så sig dog det! Begge fravalg kunne begrundes sportsligt.

Selvfølgelig vil Hareide gerne have, at medierne beskæftiger sig med positive ting, men det er ganske usædvanligt, at ikke-udtagne spillere brokker sig så voldsomt – og at skadesmeldte spillere muligvis kan spille kamp FØR Danmarks første VM-kamp.

Nå, under alle omstændigheder, så har Åge Hareide sendt strålende signal med 2-0-sejren til Danmark, danskerne og gruppemodstanderne.

Vi er VM-klar!

Danmark viste VM-form: Eriksen lynede i comeback

Solide danske præstationer - en faldt dog helt igennem

Kom med i kulissen: Sådan endte Delaney i Dortmund som Danmarks dyreste

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.