Er du blevet vanvittig, Messi!

Verden har stadig brug for at se Lionel Messi ved VM om to år, så forhåbentlig dropper han sin drastiske exit-beslutning, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Normalt beskæftiger Ekstra Bladet sig ikke voldsomt med spillere, der stopper på landsholdet – altså hvis det da ikke lige drejer sig om det danske.

Når verdens bedste og mest seværdige fodboldspiller gør det i en alder af 29 år, så må der bare være undtagelser. En drastisk beslutning fra Barcelona-giga-stjernen taget i en flammende skuffelse over endnu en tabt finale med det argentinske landshold.

Den fjerde tabte Copa America-finale på stribe og oven i købet med et brændt straffespark fra boldbegavelsen selv.

En af den slags beslutninger, hvor det bare er sortnet for øjnene af Messi – og hvor bunken af skuffelser efterhånden ligner en kategori 1-stigning i Tour de France.

Er det forståeligt? Næh, nærmere vanvittigt, men skal man prøve at kravle ind i Lionel Messis hjerne, så er presset formentlig en del af forklaringen. Hvem er det, man kigger på, når forventningerne fra de fodboldgale argentinere bliver skruet i vejret? Hvem er det, de hele tiden sammenligner med Diego Maradona? Hvem er det, der forventes at bære et helt hold på et par temmelig smalle skuldre? Jep – Messi, Messi, Messi.

Læg oven i, at situationen i det argentinske fodboldforbund er fuldstændig kaotisk, og at Messis ønske om en ny frontmand ikke lykkedes, jamen så har man da en i hvert fald en forståelse af, hvorfor Lionel Messi har sagt stop.

Messi grder.jpg

Barcelona har næppe presset på for et landsholdsstop, men sidder lige nu og klapper voldsomt i hænderne. Stille, selvfølgelig – men voldsomt godt tilfredse.

Der er nemlig stor forskel på, når Christian Eriksen lige napper flyet fra London til København for at slutte sig til Hareides landshold – og så de ofte lange ture som sydamerikanerne tager fra Europa, når de skal trække landsholdstrøjen over hovedet.

Det har også kostet et fald i præstationerne hos Barcelona – og ofte er der ikke lang ferie og dermed mulighed for at genoplade batterierne, når man hedder Lionel Messi. Copa America spilles nemlig – for det meste – hvert andet år og med VM hver fjerde, så er der langt imellem de rigtig fede ferier.

Messi chokerer: Jeg stopper på landsholdet

Derfor vil Barcelona ikke skubbe på for at omgøre Messi beslutning, men det er der forhåbentlig andre, der vil.

Det er nemlig alt for tidligt, at en af spillets smukkeste figurer gennem historien ikke længere skal bære en af de flotteste landsholdstrøjer, der nogensinde har set dagens lys.

Ved VM om to år i Rusland vil Messi altså stadig kun være 31 år gammel og formentlig stadig en nydelse på en fodboldbane. I en tid, hvor defensiv organisation står højt på mange nationers træningsskemaer, så har vi i den grad brug for spillere, der på egen hånd kan afdrible en mand og skabe de rum, der bliver færre og færre af.

Hvor den lille magiker er elsket, respekteret og nærmest helgenkåret i Barcelona, så har han aldrig haft samme status i Argentina. Landet, han forlod som 13-årig for at flytte til Barcelona, fik dermed aldrig knyttet tætte bånd som dem, Maradona havde og fortsat har med det argentinske folk.

Det kan også være en mulig forklaring, at han aldrig har oplevet de forvente argentineres ubetingede hyldest – og derfor på de kanter fortsat står i skyggen af Maradona.  

En skygge, der blot vil vokse sig endnu større, hvis et brændt straffespark bliver Lionel Messis endelige exit fra det argentinske landshold, mens Maradonas VM-triumf fra 1986 vil stå knivskarpt.

På trods af, at han faktisk har scoret imponerende 55 mål i 112 landskampe.

Når nu sveden er tørret af panden, skuffelsen fordøjet, så er forventningen herfra, at vi igen ser Messi på det argentinske landshold.

Ja, han er skuffet over ikke at vinde titler med Argentina, men er svaret på det virkelig at stille støvlerne på hylden? Nej, det rigtige svar vil være, at give det et, to eller tre skud mere. At være manden, der tager ansvaret på sig og genrejser Argentina, der trods alt når frem til finalerne, men åbenbart har svært ved at lukke dem.

Jeg er da også - nogenlunde - overbevist om, at vi igen ser Messi i den argentinske landsholdstrøje.

Landsholdsfodbolden vil i hvert fald være noget fattigere uden Lionel Messi - og det vil VM i 2018 også være.

Argentinsk blodbad: Stjernerne stopper på stribe

Grædende Messi skurk i nyt finale-nederlag

Her brænder Lionel Messi straffespark i Copa America-finalen:

[No available link text]

Krise i Argentina: Sådan kommer Messi tilbage til VM 2018

Messis bedste mål? Det faldt ikke på landsholdet:

86 kommentarer
Vis kommentarer