Er du gal en Super-fuser!

En falliterklæring for dansk fodbold, at man ikke kunne blive enige om en fornyelse af Superligaen, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Daniel Agger, Brøndby og alle os andre kommer ikke til at opleve ændringer i Superligaen, da klubberne ikke kunne blive enige om en struktur-ændring. (Foto: Jens Dresling)
Daniel Agger, Brøndby og alle os andre kommer ikke til at opleve ændringer i Superligaen, da klubberne ikke kunne blive enige om en struktur-ændring. (Foto: Jens Dresling)

De store basuner var hevet frem af skabet. Nu skulle Superligaen renoveres efter års nedtur på UEFA’s rangliste, truttede de.  

Ind med et hollandske Hypercube som formentlig står som de eneste vindere i den proces, der blev afsluttet onsdag aften med et sammenbrud blandt de 24 øverst placerede klubber i Danmark.

Det betyder, at Superligaen for nærværende fortsætter den skæve 33-kampsmodel: Modet og sammenholdet blandt klubberne kunne altså ikke bære, at man turde nytænke Superligaen.

Ærgerligt, enøjet og en falliterklæring for dansk fodbold, der endnu engang viser en forbavsende evne til ikke at arbejde sammen.

Jeg påstår ikke, at et slutspil ud af det blå ville få Superligaholdene til at tordne frem på alverdens ranglister. Slet ikke.

Det handler lige så meget som dygtig talentudvikling, scouting og trænernes kompetencer, men sagen var helt grundlæggende, at Superligaen er en hakkende første generations dieselmotor.

Ekstra Bladet påviste i en artikelserie i sidste måned med navnet Superligaen i knæ, at underholdningen, kvaliteten, tilskuerinteressen og tv-tallene var for nedadgående. Derfor var der brug for nytænkning og en vitaminindsprøjtning som en turneringsstruktur kunne give.

Selvfølgelig er Hypercubes arbejde ikke spildt – og de fremlagte modeller kan jo hives frem fra skuffen næste år.

Det ændrer ikke ved, at et stort anlagt projekt blev en superfuser!

OK, 33-kamps-modellen er på mange måder den mindst ringe og der er bestemt masser af sportslige faldgrubber ved et slutspil, så selvfølgelig kan vi fortsætte den vej, men bilproducenterne facelifter altså også deres modeller i ny og næ.

Nu tyder meget heldigvis på, at vi går en strålende Superligasæson i møde. Både FCM og FCK opruster voldsomt, Brøndby er ambitiøse og med AGF og Viborg som oprykkere er tv- og tilskuerinteressen bredere funderet.

Men det kræver også, at Superligaen i den nuværende struktur viser sig bæredygtig – ellers bliver det manglende mod til nytænkning bare endnu mere grinagtigt!   

43 kommentarer
Vis kommentarer