Esbjergs monument i dårlig ledelse: Taber-Ted

- Esbjerg har alle forudsætninger for at lege med i toppen af dansk fodbold, men elendig ledelse har smadret de forhåbninger for en stund, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

RYGTET VAR løbet i forvejen, da sportsdirektør i Esbjerg, Ted van Leeuwen ankom til byen ved den jyske vestkyst.

Terror-Ted, lød tilnavnet på den mand, der skulle genrejse Esbjergs fodboldstolthed, EfB. Med jernnæve og erfaring fra den hollandske liga.

Mon ikke Taber-Ted er mere passende nu, hvor Esbjerg er sejlet ned i den næstbedste række og altså ikke at regne blandt de 14 (!) bedste klubber i Danmark i næste sæson.

Artiklen fortsætter under billledet:

62571235.jpg 

DET ER DYBT beskæmmende – og lige så taberagtigt er det, at hverken spillere eller ledere – fraset træner Lars Lungi Sørensen – mødte op til mixedzone-interviews efter nederlaget til Horsens.

Ted van Leeuwen havde heller ikke noget stort behov for at forklare blamagen – og lige nu er der kun to ting som hollænderen bliver husket for. 

  • Danmarks måske nyeste og flotteste omklædningsrum.
  • Uofficiel Danmarksrekord i et hente spillere på korte lejekontrakter, men med lange navne i en udrensning uden sidestykke i dansk topfodbold.

Navne, der altså heller ikke formående at rykke sammen i bussen, da det for alvor spidsede til og magtede altså ikke, at levere de afgørende præstationer over to kampe mod Horsens.

Ikke optimale betingelser for cheftræner Lars Lungi Sørensen.

DET VAR nødvendigt, at bygge klubben op helt forfra. At få styr på organisation og faciliteter frem for førsteholdet, mente van Leeuwen, der flere gange har givet udtryk for, at en nedrykning ikke er en katastrofe.

Det er det muligvis heller ikke, men selvfølgelig skal en klub som Esbjerg kunne håndtere begge udfordringer på en gang. Alt andet er noget forbandet vrøvl.

ESBJERGS nedrykning står nu som et monument over elendig og kaotisk ledelse gennem en årrække.

Fedt stadion, fantastisk opland, stærk ungdomsafdeling – og økonomisk styrke med penge fra de fine Europa Legaue-eventyr. Det burde være en top-seks-klub i Danmark.

Alt formøblet i denne sæson – og nedrykningen er ganske fortjent.

Det samme er håbet om, at vi hurtigt ser Esbjerg i Superligaen igen. Der hører traditionsklubben trods alt til.

Bo H klar til ny finale: 50/50 mod Vendsyssel

Horsens sender Esbjerg ud af Superligaen: Se ALLE 5 kasser her