Få det nu fixet, Frank

- Selvfølgelig skal København kunne håndtere både EM og Tour de France næste sommer, mener Ekstra Bladet sportschef, Allan Olsen

Frank Jensen har lagt meget prestige i Tour de France-start i Danmark. Foto: Ernst van Norde
Frank Jensen har lagt meget prestige i Tour de France-start i Danmark. Foto: Ernst van Norde

GUL ELLER BLÅ? Næh, det er ikke en diskussion om dine favorit M&M’s eller balloner, men skåret helt ind til benet, så er det den diskussion, der kan få katastrofale følger for det danske EM-værtskab næste år.

Det fodbold-EM, der skulle have været en dansk folkefest denne sommer, men som følge af Covid-19 er udskudt et år.

KORT FORTALT, så handler det om, at Tour de France og EM støder sammen på dansk grund næste sommer.

De to gigabegivenheder clasher måske ikke på datoer, hvor der skal kæmpes i Parken og på de danske veje, men der er krig på kniven, når det handler om eksponering.

Tour de France-aftalen gør at København skal males gul en uge før første etape, mens UEFA vil have den blå pensel smurt ud over byen.

VI TALER ALTSÅ synlighed for millioner og aftaler, der kan være svære at opfylde til 100 procents tilfredshed for både ASO (Tour de France og UEFA).

Sagen er blot, at ekstraordinære tider kræver ekstraordinære løsninger, så derfor bør det ikke være et enten-eller, men et brag af en sportssommer i København, hvor både EM og Tour de France danner rammen om fest og farver.

Derfor: Få det nu fixet, Frank!

Artiklen fortsætter under billedet ...

Overborgmester Frank Jensen på plads i Parken sammen med Mette Frederiksen. Foto: Lars Poulsen
Overborgmester Frank Jensen på plads i Parken sammen med Mette Frederiksen. Foto: Lars Poulsen

SELVFØLGELIG SKAL overborgmester Frank Jensen - sammen med de relevante udvalg - kunne skrue en aftale sammen, der sikrer, at vi ikke skal takke nej til den unikke – og måske sidste – chance, der er for nogensinde at være (med)arrangør af mændenes EM i fodbold.

Alt andet vil være en skandale - og kritikken er da også haglet ned over Frank Jensen. Blandt andre fra Carl Christian Ebbesen, der var kultur- og fritidsborgmester i København, da byen helt tilbage i 2014 fik EM-værtskabet

DER ER NÆPPE tvivl om, at Frank Jensen er stærkere forbundet med Tour de France-projektet, hvor han har været en af drivkræfterne. Det er hans solskinsprojekt, hvor billederne af ham og Tour-boss Christian Prudhomme skulle pryde mediebilledet.

Nu kan man selvfølgelig også sige, at aftalen med Tour-start i Danmark VAR på plads inden flytningen af EM til 2021, og at Tour de France derfor har førsteprioritet.

Jo, jo, men alligevel noget vrøvl. I en helt usædvanlig og ekstraordinær situation, så må Danmark simpelthen ikke lade den fuldstændig unikke mulighed for at være EM-vært smuldre mellem hænderne.

MAN KAN OGSÅ undre sig voldsomt over DBU’s passive udmelding om, at det var fifty-fifty om Danmark kunne afholde EM. Kom nu ind i kampen, Jesper Møller! 

Den attitude er der ikke meget stålsat virkelyst over.

UNDER FORUDSÆTNING af, at der er komme styr på corona-pandemien i 2021, så skal der sgu’ både spilles bold og køres på cykel i København.

Så må de gule og blå farver blandes. Ikke til grøn, men stå side om side...

Hvis Kevin kan nå podiet ...

OL-helts nye liv: Nu bringer han takeaway ud

Dansk hold-VM i badminton udskydes igen til oktober

Wozniacki stråler i ny rolle

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind