Fantastisk, Kuhn - men er du gal et jobskifte!

Modigt af Malmø, modigt af Allan Kuhn - og vildt fedt for dansk fodbold med hver eneste træner, der sætter støvlerne på udenlandsk græs, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Se Ekstra Bladets sportsredaktør analysere Kuhn vilde jobskifte.

Nå, ja – han er jo bornholmer, så selvfølgelig skulle sådan en halvsvensker havne i Malmø…

Ikke helt, vel? Nej, Allan Kuhns ansættelse som cheftræner i Malmø FF er den bombe i dansk fodbold, der næppe bliver overgået hér i januar. Det skulle da lige være, hvis Nicklas Bendtner begyndte at tordne mål ind i Wolfsburg…

Kuhns nye job havde de færreste set komme, men det kan sagtens være, at Malmø FF har gjort et regulært kup – og under alle omstændigheder, så er det et modigt og vildt spændende valg de har foretaget.

At svenskerne undrer sig og stadig ikke helt har fattet, hvor faen ham der den ukendte dansker kom flyvende fra, er dog fuldt forståeligt - og det er vist ikke urimeligt at påstå, at Allan Kuhn IKKE var førstevalget.

Af mange er Allan Kuhn betegnet som en af de mest kompetente og bedste assistenttrænere i Superligaen – og har både i AaB og FCM bevist, at han også kan tage skridtet op og være manden med det ultimative ansvar.

Et ansvar han vel rettelig burde have fået i AaB i 2008, men hvor nordjyderne pudsigt nok valgte svensk, nemlig Magnus Pehrsson.

Netop ansvaret og tidsforbruget har Allan Kuhn dog også har slået sig på tidligere og som var en af grundene til afskeden med FCM, men åbenbart med fornyet mod på at påtage sig et job, der får hjernen til at snurre 24/7 i afdelingen for overlap, omstillinger, genpres, 4-4-2 og holdopstillinger.

Lad os bare lige slå fast: Det er et kæmpe job som Allan Kuhn har fået, ja i ydre pres kan kun Brøndby og FCK i Danmark måle sig med det, der vil blive kastet på Allan Kuhn i Malmø. Et klart top-8 job i Skandinavien.

Det kan blive den største udfordring for bornholmeren, der dog på det første pressemøde både jokede og så ud som om han befandt sig fint foran et rullende kamera med et par af sine velkendte grin.

I det hele taget er der grund til at lette på hatten over, at Allan Kuhn også selv har taget dette spring over Øresund. heldigvis til et sted med en fantastisk fodboldkultur og et sted, hvor der bør være gode muligheder for at forbedre sidste sæsons skuffende femteplads.

For dansk fodbold kan det næsten ikke overfortolkes, hvor vigtigt det er, at danske trænere kommer uden for landets grænser – også selvom de som Kasper Hjulmand bliver returneret efter mindre end et halvt år.

For Allan Kuhn og dansk fodbold kan man i hvert fald håbe, at et lidt hengemt trænertalent folder sig ud. Ganske vist på de forkerte side af Øresund, men dog tæt på Bornholm…

I krig med danske topnavne: Sådan endte Kuhn i Malmø

BLÅ BOG: Allan Kuhn

Navn: Allan Kuhn
Alder
: 47 år
Spillerkarriere:
Rønne (1987), Lyngby (1987-88 & 1990-97), B1903 (1988-89), Örgryte IS (1997-00) og Hvidovre (2001-02)
Meritter som spiller: Vinder af den danske pokalturnering (1990), Superliga-vinder (1992) og vinder af den svenske pokalturnering (2000)
Landskampe: Fem kampe og to scoringer for U19-landsholdet
Trænerkarriere
: Træner for FC Bornholm (2002-03), assistent for AaB (2004-09 & 2011), træner for FC Midtjylland (2009-11) pg assistent i Randers (2011-2016)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.