FC Midtjylland under kæmpe pres inden FCK-gyser

Mestrene har i den grad ryggen mod muren i aftenens brag på MCH Arena, mener Ekstra Bladets sportschef

Jakob Poulsen og FC Midtjylland har med to kampe mod Manchester United og en topkamp mod AaB i den grad haft muligheden for at få kampform inden kampen mod FCK. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Jakob Poulsen og FC Midtjylland har med to kampe mod Manchester United og en topkamp mod AaB i den grad haft muligheden for at få kampform inden kampen mod FCK. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

KAN MAN VÆRE sparket ud af festen, inden orkesteret har spillet to numre?

Ja, det kræver normalt, at man er stangstiv, men for ædruelige FC Midtjylland er faren overhængende. At de er kylet ud af guldkampen, inden Superligaen er på forårets runde to.

SAGEN ER nemlig den, at FCM er seks point efter FCK før den udsatte kamp mellem de to økonomiske sværvægtere i dansk fodbold i aften på MCH Arena. Vinder FC København dysten, jamen, så er forskellen ni point, og så vil Jess Thorups tropper reelt have smidt chancerne for guld.

FCK ligner nemlig ikke et hold, der smider mange point i dette forår. Heller ikke selv om sejren over Esbjerg ikke var fantastisk overbevisende – og at vestjyderne havde et vist held med at presse københavnerne hårdt.

OMVENDT kan FCM jo også lukket hullet op til FCK med en sejr, så det er lige pludselig en af sæsonen vigtigste kampe, midtjyderne står over for.

Læg oveni, at midtjyderne på pinligste vis røg ud på røv og albuer af pokalturneringen til Roskilde – og så kan en tabt kamp mod FCK betyde et temmelig kedeligt forår for det danske mesterhold.

MAN BURDE mene, at FCM har en fordel af at have været matchet benhårdt i de tre kampe på 11 dage, som klubben har spillet. To gange Manchester United og så det tredje tophold, AaB, burde være en cocktail, der har bragt fart i benene og finpudset teknikken til kamphastighed.

Ja, selvfølgelig kan røvfulden på Old Trafford sidde i hovedet endnu, men det var der nu ikke meget, der tydede på, da FCM og AaB bød på en af Superliga-sæsonens klart fedeste kampe i mandags.

MASSER AF CHANCER, fart i spillet og riv i nærkampene – og nogle vil måske være uenig, men herfra var AaB det bedst spillende hold over hele kampen og burde have lukket den i første del af anden halvleg, hvor de sad på det hele.

Det var fremragende reklame for Superligaen, og den intensitet bør vi også få i aften.

FC MIDTJYLLAND bøvler stadig med effektiviteten – og Jess Thorup har tydeligvis ikke fundet sit førstevalg til spidsangriber-pladsen, hvor hverken Martin Pusic, Paul Onuachu, Marco Urena eller nyindkøbet Kadlec har bevist sig 100 procent.

FCK HAR lagt sig fast, hvor opstillingen med Federico Santandér og Nicolai Jørgensen er den foretrukne. Det betyder, at Cornelius også kan gå et besværligt forår i møde uden mange startpladser i udsigt.

Selvfølgelig skal den dyrt indkøbte angriber nok få sine minutter, men meget tyder altså på, at det heller ikke bliver i denne halvsæson, at Andreas Cornelius får det gennembrud, han var blevet spået – og som også vil bekomme landsholdet godt.

LIGE NU ER spotlight bare på FC Midtjylland, der er gået fra at være hele Danmarks yndlings-United-modstander til at være under et gigantisk pres.

Så bundlinjen er ganske simpel: Hvis FCM stadig vil være med til festen, så skal FCK besejres.

51 kommentarer
Vis kommentarer