Fed historie, gutter

Semifinalepladsen er en kæmpetriumf for dansk fodbold og lover godt for fremtiden. Snup nu bare den finale også, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Glæden var til at tage og føle på efter 2-0-sejren over Serbien. Og det med god grund. (Foto: Lars Poulsen)
Glæden var til at tage og føle på efter 2-0-sejren over Serbien. Og det med god grund. (Foto: Lars Poulsen)

DE FLESTE steder i Prag kan man glane op det det smukke Pražský hrad, det berømte slot, hvor konger, statsoverhoveder og præsidenter har resideret.

Det kan man også fra Letná Stadion, hvor Danmark sikrede sig en fornem semifinaleplads ved U21-slutrunden – og nu er spørgsmålet selvfølgelig om Jess Thorup og hans drenge skal installeres i suiten!

FOR NU glemmer vi alt om spillet mod Serbien og konstatere bare med bøjet nakke, at Danmark er blandt Europas fire bedste U21-landsholdet. Endda som puljevindere efter Tyskland og Tjekkiets remis. Forrygende!

Selvom det også var forventningen fra starten af turneringen, så er det edderbankeme flot, at indfri de høje tanker de fleste havde om et landshold sprængfyldt med talent, energi, erfaring, sammenhold og enere. Nå, ja og så lige en stak A-landsholdsspillere.

NU KENDER vi endnu ikke modstanderen, men vi kan da lige nævne, at lande som Frankrig, Spanien, Belgien og Holland ikke engang formåede at kvalificere sig, så jo – det er en kæmpetriumf for dansk talentudvikling, selvom man formentlig også har ramt en guld-årgang.

MED DEN eftertragtede semifinale-plads fik Danmark også lige en første klasses billet Copacabana, Rio og OL i 2016. Ren samba.

Samtidig, så undgik Jess Thorup og dansk fodbold da også, at der endnu engang skulle skrives et kapitel til historiebogen om et utroligt talentfuldt landshold, der bare ikke lige leveret, når der for alvor skulle spilles med musklerne.

NU FÅR JESS Thorup i stedet markeret, at han rent faktisk havde Danmarks gennem tidernes stærkeste U21-hold – og tak for det.

Jess Thorup var rimeligt godt tilfreds efter sejren:

Opløftende for dansk fodbold og bare en fed historie!

Spillet har endnu ikke klikket gennem en hel kamp og dysten mod Serbien var bestemt ingen undtagelse.

Ja faktisk styrede serberne store dele af kampen - specielt de første 45 minutter, men det gjorde de jo også i de sidste 45 minutter i Parken for 14 dage siden mod Morten Olsens tropper – og det fik de ikke point ud af.

SÅ KAN MAN ikke glæde sig over et flydende smukt spil fra danskerne, så var attituden og måden at gribe kampen an på ren seniorattitude som blev efterlyst på denne plads i går.

Det var ikke forceret, med det rette spændingsniveau – selv Rasmus Falk var i rette gear - og selvom de tekniske stærke serbere fik flyttet rundt på danskerne, så var opbakningen fin.

HVAD ELLERS på en kold, men fantastisk aften i Prag, hvor et dansk U21-landshold fik fyret op under fodboldens Sankthans bål med semifinalepladsen:

• Riza Durmisi mener selv, at han er klasser bedre end Jonas Knudsen i det offensive – og han førte et knivskarpt bevis for det med oplægget til 1-0-målet. Der er fart i de albanske fødder og det har Danmark manglet på den plads. Behold ham.

• Pierre-Emile Højbjerg er måske ikke den perfekte 10’er, men hans tilstedeværelse på banen betyder en hulens masse – og fantastisk støtte fra Jens Jønsson.

• Rasmus Falk var slet ikke så overgearet som mod tjekkerne og det klædte fynboerne, der gjorde langt de fleste ting rigtige – og målnæsen var også nypudset ved 1-0-scotringen. Danmarks bedste offensivspiller.

• Yussuf Poulsen virker en kende uskarp og ubeslutsom, men der er masser af fysisk tilstedeværelse – og det kan man komme langt med.

AAH, JA – SÅ er der lige solkongen Viktor Fischer. Ikke meget lykkedes, men så dukkede han op mellem venner og fjende og bankede en nedfaldsbold i vejret og drejede verden sig atter rundt om Ajax-spilleren. Dog fortsat et hovedbrud for Jess Thorup.

NU VENTER semifinalen på lørdag og med 2-0-sejren over Serbien, har holdet vist, at de mentalt kan overkomme afgørende kampe, så knap da bare en Pilsner Urquell mere op og forlæng opholdet i Tjekkiet til finalen.

Det vil formentlig også passe de danske fans, der var troppet op på Letna Stadion og med syngende ryst krævede ’fem liter øl – vi vil ha’ fem liter øl’.

Ja, så skide værd med det. Så snup de fem liter.

Det er da en dansk slutrunde, der er værd at skåle på!

Tre spillere strålede på vejen mod EM-semifinalen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING