Før nedrykningsgyser: Tør øjnene, AGF!

Aarhusianerne er havnet i hundeslagsmålet om nedrykning, men bør være den bedste af de fire dumpekandidater, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

MARTIN SPELMANN var i vanlig stil temmelig ligefrem, da han lettere vranten stod og kløede sig i det lange skæg efter den ligegyldige sejr over Viborg. ’Nu skal vi spille nede i lorte-enden’, lød det fra AGF-krigeren.

Ja, du har fuldstændig ret, Spelmann!

Sådan er det jo, når man har leveret en ’lorte’-sæson, så selv ikke tre sejre i træk, som aarhusianerne trods alt har præsteret her i slutspurten, er nok til at undgå hundeslagsmålet om en tur i 1. division.

DER VAR NEMLIG ikke meget hjælp at hente for Glen Riddersholm og co. fra de to fyrede AGF-trænere Morten Wieghorst og Peter Sørensen.

Silkeborg gravede helt uhyggeligt svage AaB’s krisehul endnu større – og Morten Wieghorst har ikke ligefrem været en stor succes i det nordjyske.

Nu kan nordjyderne se Silkeborg tage en på papiret ettere vej mod eventuelle europæiske kampe, når de  skal op mod nummer to fra den anden pulje, mens AaB møder nummer et.

TIL GENGÆLD EN ordentlig bowlerhat af for Peter Sørensens arbejde i Silkeborg.

Trods en retssag om hustruvold hængende over hovedet, som han dog blev frikendt i, så har han holdt hovedet koldt – og fået et anstændigt fodboldhold ud af det Silkeborg-hold, der ellers lignede sæsonens katastrofe i store dele af efteråret.

Imponerende!

MEN TILBAGE TIL AGF, der selvfølgelig har floppet det meste af turneringen.

Der er ganske enkelt ingen undskyldninger for, at man er blevet distanceret af hold som Lyngby, SønderjyskE, Silkeborg og FC Nordsjælland.

Målt på budget er AGF et medaljeslutspilshold, men skal nu ud i krævende knald-eller-fald-kampe for at jage det nedrykningsspøgelse væk, der ellers er på flittigt besøg i årets europæiske kulturhovedstad.

ALLIGEVEL ER DER grund til at tørre øjnene. AGF går ind til playoffkampene i sæsonens bedste form.

Selvom det måske ikke siger alverden, så bør tre sejre i træk få høvlet tilpas meget selvtillid ind i holdet, så de alene på det parameter flyver langt højere end Esbjerg, der er modstanderen i playoff-kampene.

KAMPEN MOD Viborg, på et godt pakket og levende stadion i Aarhus, viste da også en stærk defensiv, en hårdtarbejdende midtbane i rimelig boldfast fremtoning, og selvom offensiven klart manglede Morten ’Duncan’ Rasmussen, så gik den alligevel.

Ja, AGF er det stærkeste hold af de fire nedrykningskandidater og bør ikke komme i problemer.

NU KOMMER MORTEN ’Duncan’ Rasmussen oven i købet tilbage efter karantæne, men både Martin Spelmann og Elmar Bjarnasson ryger modsat vej for de gule kort de fik mod Viborg.

Det fik en stribe AGF-folk til at skumme over reglerne. Blandt andet med henvisning til, at både Horsens og Esbjerg kan spare spillere i karantænefare, fordi de ikke har noget at spille for i sidste runde.

Jo, jo – også her skal øjnene tørres en gang. Mon ikke Horsens og Esbjerg gerne ville have haft en redning at spille for i sidste runde?

Jo, selvfølgelig, og AGF og Viborg havde trods alt bragt sig i en situation, hvor de havde en chance for at undgå playoff-kampene.

Sådan er gamet – og det er der ingen grund til at brokke sig over.

TIL GENGÆLD KAN man sagtens diskutere, om ikke karantæner forsaget af gule kort bør nulstilles, når man går fra et gruppespilsformat til knockout-kampe?

Selvfølgelig skal karantæner fra røde kort overføres, men de gule skal vist lige have en gang i laboratoriet, når Superliga-strukturen skal evalueres.

Vil det trods alt ikke give den mest korrekte sportslige afvikling?

MENS MEDALJESLUTSPILLET er gået til den halvkedelige side med guld og sølv fordelt fuldstændig fortjent til FCK og Brøndby, så må man sige, at den nye struktur har vist sig stærkt frem i nedrykningsgrupperne.

Et langt tilløb? Ja, i den grad, men med rene gyserkampe forude, så er det til at leve med.

Også selvom det er nede i ’lorte-enden’ …

Ni point i tre kampe: Men nu venter skræk-kampene på AGF