For faen, Fischer - fremragende!

Vanvittigt, at Armenien ikke blev sendt hjem med større nederlag, men sejren er vigtige end noget andet, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Viktor Fischer spillede et brag af en kamp. Foto: Lars Poulsen
Viktor Fischer spillede et brag af en kamp. Foto: Lars Poulsen

VI HOPPER LIGE ind i tidsmaskinen, sætter årstallet til 1983, kyler en femmer i jukeboksen og vælger temporockerne ZZ Top. Ja, ja – dem med to skæggede fyre, en glatbarberet trommeslager og fede øser.

Nummeret er selvfølgelig ’Sharp dressed man’ – for præcis sådan fremstod det danske landshold og selv den heftige regn kunne ikke krølle det nye, flotte sæt synderligt.

DET BEDSTE AF det hele var selvfølgelig, at Hummels retro-outfit blev fyldt ud af en flok hurtigt kombinerende, løbevillige og kreative danske spillere.

Ja, Armenien blev i perioder skyllet ud af Parken af rød bølge, der kun havde et eneste problem: Et gigantisk spilovertag blev ikke vekslet til mange åbne chancer – og desværre heller ikke det antal mål, styrkeforholdet lagde op til.

SELV IKKE ET straffespark var nok til at sende måltotalen i vejret, og så kan man være nok så overrasket over, at Eriksens fantastiske sparketeknik ikke kunne løse den opgave.

At Armenien tilmed burde have scoret med 13 minutter igen lagde bare til den frustration over, at boldene føg om ørerne på Arsen Beglaryen i det armenske mål uden den sidste skarphed fra dansk side.

NÅ, DET ÆNDRER ikke en lunken fadøl ved, at det rent faktisk var skide skægt, at være i Parken. Og forhåbentlig bag fladskærmen.

Ikke mindst fordi Viktor Fischer havde valgt, at han ville bruge sin første landskamp i Parken til at sætte brand i gaden og ild til plænen. 

Et er gudeoplægget med hælen til Eriksens kølige kasse, men Viktor Fischer var hele tiden farlig. Både når han gik ned i banen og gik med i det hurtige småspil, men også de få gange, hvor han blev spillet i dybden.

Sammen med et dommedagshug på overliggeren og aktionen, der sørgede for de danske straffespark, ja, så var en Viktor Fischer, der for alvor stemplede ind i en betydende landskamp. Efter et ultrakort tilløb under Hareide.

EN LIDT OVERRASKENDE udtagelse til Kirin Cup i Japan greb han med et slangehug og leverede tre assists i 4-0-kampen mod Bulgarien tilbage i juni.

Da aftenmørket havde sænket sig over Toyota Stadium, var det en jublende lykkelig Viktor Fischer undertegnede fik en snak med: ’Det er vigtigt, at drengene kan stole på mig. At de ved, at jeg leverer når jeg er på banen.’, sagde en væg-til-væg-smilende Fischer.

JA, SELVTILLID har Lyseng-knægten aldrig manglet og nu ved vi alle sammen, at Viktor Fischer er til at stole på, når han trækker i landsholdstrøjen. Det vidste Christian Eriksen måske i forvejen, for det var et stærkt samarbejde de to tidligere Ajax-knægte leverede.

Seks assists og et enkelt mål i de seneste tre kampe er klasse. Nu skal det også bare følges, når modstanderne bliver bedre end Bulgarien, Liechtenstein og Armenien.

OK, DEN SMALLE 1-0-sejr kan sagtens virke lidt skuffende, men for det første, så er de tre point vigtigere end noget andet!

Specielt fordi Polen satte point til mod Kazakhstan og en god start på VM-kvalifikationen er ekstremt vigtigt for roen og selvtilliden.

For det andet, så beviste Åge Hareide, at spillestilen holder. En spillestil, der ikke bare handle om, at sætte kuglen på spil, men også at det første pres fungerer fornemt som mod Armenien. Og ikke mindst: At flytte bolden hurtigt langs jorden, så modstanderne bliver rykket fra hinanden.

Christian Eriksen har scoret til 1-0. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen har scoret til 1-0. Foto: Lars Poulsen
 

DET ER ET SPIL Christian Eriksen mestrer bedre end de fleste og det var også fra hans fødder, at mange af de vigtigste offensive indslag udspillede sig mod armenerne.

For tiltrædelsen som dansk landstræner sagde Åge Hareide til Ekstra Bladet, at det ville være en fiasko for ham, hvis ikke han fik Christian Eriksen til at fungere.

De første seks kampe har bevist, at det har nordmanden formået. Eriksen har i de seks kampe under Hareide været lige præcis den offensive dirigent som han aldrig helt udviklede sig til under Morten Olsen.

DER ER IGEN noget Kong Christian over Eriksen og lige præcis hans scoring i en betydende kamp symboliserer om noget Åge Hareides forvandling af det danske landshold. Før målet mod Armenien skal vi tilbage til 2011 og kampen ude mod Island, hvor ottenham-stjernen senest nettede i en betydende landskamp.

Det er ham landsholdet skal bygges op omkring og ikke Eriksen, der skal passe ind.

Kun sådan får man mest ud af kreatøren, der nu også er blevet en målscorer på det danske landshold og det er tydeligt, at han har langt mere plads at boltre sig på, fordi backerne holder bredde på holdet.

ELLERS ET PAR hurtige punkter fra Parken:

  • Backerne kom med frem, leverede masser af energi, men specielt Peter Ankersen kiksede alt for mange indlæg – og man kan overveje, at bruge Daniel Wass på den wingback-position. Riza Durmisi var som sædvanligt en trussel med sin fart, men også her haltede indlæggene.
  • Nicolai Jørgensen gik fornemt med i kombinationerne tilbage i banen, men var mindre heldig foran kassen og decideret uklog, da han undlod at spille en bedre placeret Pierre Emile Højbjerg.
  • Pierre Emile Højbjerg er voldsomt energisk. Lykkedes med en del og kikser lige så meget. Skal klart finde sin rolle, lave det enkle med større fart, men stor tilstedeværelse.

JO, JO – DANMARK skulle have vundet langt større i Parken, men vi vandt og spillede underholdende, hurtigt og offensivt.

Derfra er der ikke langt til at vinde danskernes fodboldhjerter tilbage.

Specielt ikke, når det sker så skarpt klædt…

Topkarakter til angrebs-es mod Armenien

Polen dummer sig gevaldigt i Danmarks gruppe

Første skridt mod VM: Eriksen blev matchvinder

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?