Formidabelt, FCM - og Sisto!

En 3-1-sejr i Brugge? Det er simpelthen formidabelt arbejde!

Sisto undskylder for en dårlig aktion i torsdagen kamp i Brugge. Der var intet at undskylde for! (Polfoto)
Sisto undskylder for en dårlig aktion i torsdagen kamp i Brugge. Der var intet at undskylde for! (Polfoto)

HVIS CLUB  Brugge skulle have undervurderet FC Midtjylland, så kan man egentlig ikke fortænke dem i det. Endnu en walk over fra det lille land mod nord, hvor både FCK, AaB og Brøndby har fået ørerne i den belgiske pommesfrites-maskine.

Nogenlunde sådan har de vel tænkt, belgierne, men i Europa League-kampen mod midtjyderne var det Club Brugge, der fik en flamsk vask og strygning!

FC MIDTJYLLAND-spillerne var i den grad indstillet på at genrejse respekten for dansk fodbold og lige få vasket de mange Brugge-pletter af. Ja, 3-1-sejren var i realiteten en lille ydmygelse af Club Brugge, så skal vi ikke bare sige tak for sidst!

Se også: Sådan gør man det! Midtjysk sensation i Belgien

JA, DET VAR et helt andet og langt mindre skarpt Club Brugge-mandskab end vi har set tidligere – og tempoet og præcisionen i det belgiske offensive spil var slet ikke i den kaliber, der fik AaB og Brøndby til at fremstå fuldstændig rundtossede. 

Skader og lysten til at spare et par spillere ramte Club Brugge hårdt.

ALLIGEVEL ER der grund til at have kæmpe respekt for FCM’s indsats. 

Jan Breydel Stadion er ikke et nemt sted at spille og selvom Club Brugge da havde deres muligheder, så var FCM på intet tidspunkt i alvorlige vanskeligheder.

Der var ro på kuglen – og med den velkendte jerndefensiv, hvor specielt Kian Hansen var problemknuseren, så kom belgierne ikke til meget.

DET GJORDE FCM til gengæld – og skal vi ikke lige råbe VELKOMMEN TILBAGE, SISTO! 

En sommer med alt for meget transfersnak havde mærket den unge knægt, men i Brugge var græstæppet hans legeplads.

ALLEREDE I første halvleg flænsede han det belgiske forsvar op med knivskarpe driblinger og han fortsatte i anden halvleg med noget af det flow i løb og driblinger, som vi ved han kan. 

Ja, scoringen var pisseheldig, men FCM-stjernefrøet gik efter de afgørende situationer og de tunge Club Brugge-forsvarere kunne slet ikke fange de rappe fødder.

DERMED FORTSATTE Pione Sisto formfremgangen som begyndte i sejren over Legia Warszawa og selvom han ikke var den store succes på A-landsholdet mod Albanien, så bør Morten Olsen overveje at forfremme ham fra U21 til A-landsholdet mod Portugal.

MED NAPOLIS sejr i Polen, jamen så står både Napoli og FC Midtjylland med maksimum-point og dermed har midtjyderne skaffet sig selv et forrygende udgangspunkt for avancement fra gruppen.

Det er ganske enkelt imponerende og det kan godt være, at Jess Thorup har fået stryg for, at FCM-spillet ikke sprudler som i sidste sæson, men det er edderbankeme et modent hold som ingen løber om hjørner med.

DET GJORDE Club Brugge heller ikke – og FCM viser igen det danske fodboldflag på smukkeste vis i Europa.

14 kommentarer
Vis kommentarer