Fortjente lussinger til DBU!

Klog at sætte sig til forhandlingsbordet, men DBU har fået kæmpe skrammer i kampene mod spillerne og Morten Olsen, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Se debatten med Christian Schultz og Mads Glenn Wehlast

FØRSTE HALVLEG er færdigspillet og stillingen er 2-0 til spillerne.

Det har ganske vist bølget frem og tilbage, tacklingerne har været knaldhårde og der har været lidt albuesving også, men føringen er ganske fortjent!

DET ER SELVFØLGELIG seneste kapitel i den lurende konflikt mellem landsholdsspillere og DBU vi taler om, og som Ekstra Bladet kan afsløre onsdag, så har Claus Bretton-Meyer og co. indkasseret de første lussinger.

  • Spillerne får opfyldt ønsket om en kollektiv aftale.
  • Spillerforeningen varetager spillernes kommercielle aftaler. Det vil altså sige, at DBU stadig skal spørge Mads Øland og co. om lov til at bruge spillere i forbindelse med eksempelvis sponsorarrangementer.

LÆG SÅ oven i, at DBU måtte ophæve deres tåbelige ultimatum til spillerne, og så står fodboldunionen noget forpjusket tilbage. Forhandlingstaktisk var det helt ufatteligt naivt, at melde så hårdt ud den 18. februar og dermed placere en pistol for panden af spillerne.

Det er direktør Claus Bretton-Meyer, der sidder ved forhandlingsbordet for DBU. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 3. mar. 2015 - kl. 10:16 DBU holder fast: Spillerne må ned i løn

NETOP ØNSKET om at flække Spillerforeningen på spørgsmålet om de individuelle kontrakter og kommercielle rettigheder er – som Ekstra Bladet også kan fortælle – et klart angreb fra dansk fodbolds stærke mand, DBU-næstformand og formand i Divisionsforeningen Thomas Christensen. Rettet mod Mads Ølands strube. En tak for sidst efter ’feriepengesagen’, hvor Mads Øland fik sat Thomas Christensen vægs.

I det hele taget ligner Thomas Christensen iscenesætteren af opgøret med spillerne, og sjovt nok flyver både han og Jesper Møller uendelig lavt under radaren. Men hvis det er hovedmotivationen, nemlig at svække Spillerforeningen, så er det en sølle kamp at kæmpe for DBU!

MAN KAN selvfølgelig også sige, at det er klogt og det eneste rigtige, at DBU nu sætter sig sammen med Spillerforeningen, men alle har jo kunnet se, at revolvertaktikken ikke var holdbar, så det var en langsom erkendelse hos DBU.

Så langsom, at de undervejs fik lavet nogle alvorlige ridser i lakken og sendt DBU’s omdømme ned under gulvbrædderne – og gravet nogle grøfter til landsholdene som kan være vanskelige at dække til i igen.

Se også: Efter DBU's pinlige Olsen-bommert: Lallende amatører!

GODT HJULPET af skandalen omkring de manglende invitationer til Morten Olsen og resten af landstrænerne i DBU – og lad os da bare lige hamre et søm igennem den: Det var IKKE en administrativ fej af DBU, at Morten Olsen, Peter Bonde, Jes Thorup m.fl. ikke blev inviteret til Dansk Fodbold Awards.

Det ligner desværre en bevidst omgåelse af sandheden og kommunikationsdirektør Jacob Høyer bekræftede da også i første omgang, at det var et bevidst valg, men ændrede siden forklaring.

Vi taler altså så lidt klasse, at det skriger til himlen – og så er man oven i købet klar til at stikke en nødløgn. Det er uværdigt!

Se også: Stop ydmygelserne af Olsen: Så fyr ham dog!

SOM SKREVET før på denne plads, så har DBU i det hele taget gjort det meget klart, at Morten Olsen er stendød i DBU-regi. Det kan man mene om, hvad man vil, men ikke at fremgangsmåden er respektfuld.

Man gad ikke engang spørge ham til råds i processen om at finde de mennesker, der skal tegne elite og talentudvikling i DBU trods Morten Olsens uomtvistelige viden.

Se også: Arnesen i kras kritik: DBU brænder straffespark

En udvikling som fodboldmennesket Frank Arnesen da også har kritiseret i skarpe vendinger her i Ekstra Bladet.

DET ER selvfølgelig positivt, at parterne i krigen nu mødes, og de har begge et ansvar for, at enderne mødes, men selv med en løsning – og den kommer – så har DBU ikke gjort noget godt for omdømme, image eller klimaet mellem landstrænere og DBU.

19 kommentarer
Vis kommentarer