Frygter for Brøndbys fremtid: FCK stikker af!

Man kan sagtens frygte for Brøndbys fremtid. Var denne sæson den sidste, hvor de kunne byde FCK op til dans, spørger Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

VAR VI FORÆDTE og mætte? Altså, tredje derby på kun 14 dage kunne jo have givet lidt opkastningsfornemmelser, men næh nej!

Det var en superfed oplevelse at sidde på Brøndby Stadion til endnu et slag mellem Brøndby og FCK.

Derby-stemningen var tilbage for fuld skrue. Flotte tifoer med underlige statements og gang i den med slagsange, pibekoncerter og klapsalver.

Sådan skal sådan et derby skrues sammen og selvfølgelig med begge fangrupper repræsenteret.

DET VAR – IKKE overraskende – FCK-fansene, der kunne fortsætte sejrssangen i S-toget på vej hjem, men man skal altså lige have med i ligningen, at Brøndby kun var 12 minutter fra det resultat, der kunne have reddet deres sæson.

Nu ligner det unægtelig en sæson, hvor det kan blive svært at få noget metal i skabet og med Brøndbys nye spare-, undskyld, strategiplan, så kan det være svært at bevare optimismen hos de ultra-trofaste fans, der igen fyldte Sydsiden ud på smukkeste vis.

Netop udfaldet mod FCK kunne godt ligne de næste års mareridt for den stolte klub på den københavnske vestegn. Lige ved, men også kun næsten...

FCK-fans og spillere fejrede pokalfinale-pladsen, som om pokalen allerede var i hus, men dels er en sejr på Brøndby Stadion trods alt ikke hverdagskost, og så signalerede det også klart ambitionen om at hjemtage The Double.

Nicolai Jørgensen blev matchvinder for FCK mod Brøndby. Nu har han scoret tre mål mod Brøndby på fire dage. (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen FCK finaleklar efter pokaldrama - Jørgensen matchvinder igen

DET HOLDT DA også hårdt med 1-0-sejren, og måske derfor var forløsningen ekstra stor.

Ståle Solbakken havde – måske inspireret af landstræner Åge Hareide – valgt en 3-5-2-formation, men den sad ikke ubetinget i skabet.

Alligevel skal den ellers systemfaste Solbakken have noget respekt for at turde eksperimentere lidt – og så endda mod Brøndby, der tre dage forinden var blevet knust i den sædvanlige FCK-formation.

GODT NOK bød de første fem minutter på et veritabelt FCK-stormløb, men siden fik Brøndby rebet sejlene.

Brøndby havde nemlig også overbefolket midtbanen, og da FCK ikke rigtig fik fat i kanterne ved Remmer og Augustinsson, så blev det en rodet affære.

I hvert fald fik FCK’erne langt fra sat sig så massivt på Brøndby som i søndagens 2-0 sejr, men Brøndby-spillerne virkede da også noget mere klar, kampklare og viljestærke. Måske ved gensynet med Brøndbys fans ...

Var du til fodbold på Brøndby Stadion? Se om du kan spotte dig selv længere nede i artiklen (Foto: Jonas Olufson) Sport og Spil Spot dig selv: Var du på Brøndby Stadion?

INTENSITETEN FEJLEDE dog ingenting i den fejlbehæftede kamp, den var faktisk temmelig høj, og de mange nærkampe lagde også til den helt specielle derby-stemning.

At det lige var Nicolai Jørgensen, der skulle afgøre tingene, var måske ikke så overraskende, når man tænker på hans ekstraordinære kvaliteter, men inden målet havde han ikke sat mange fødder rigtigt.

Og ja, Martin Ørnskov var en sand gentleman, at han ikke flækkede Jørgensen i situationen, men æh... det burde han nok have gjort!

FØR KAMPEN havde Ekstra Bladet fat i paradokset med Danmarks dyreste bænkevarmer, nemlig Andreas Cornelius.

Nu fik han så chancen, men uden at imponere voldsomt. Masser af energi, men han gjorde ikke meget for at overbevise Ståle Solbakken om, at han skal have chancen foran Federico Santander.

Nu venter enten AaB eller AGF i pokalfinalen Kristi Himmelfartsdag – og alt andet end at hjemføre både liga- og pokaltitel vil nu være en kæmpe skuffelse for FCK.

Forspringet i ligaen er komfortabelt, og Ståle Solbakken råder over den måske bedste bænk i Superligaen med oceaner af muligheder for forskellige kombinationer.

DER ER POSTET mange penge i den nuværende spillertrup, og det er i den grad ved at give pote i FC København.

Derfor kan Brøndby kun frygte, at deres neddroslen for spillerbudget vil sende dem endnu længere væk fra ærkerivalen FCK.

Sat helt på spidsen, så kunne man spørge, om det i år var sidste gang, at de kunne byde FCK op til dans, som de – fraset kampen i søndag – trods alt har gjort.

Lad os ikke håbe det. Dansk fodbold har fortsat brug for et stærkt Brøndby.

PS: En anelse skuffende, at kun 18.005 tilskuere havde fundet vej til Brøndby Stadion. Til gengæld masser af kredit til dem som var mødt op. Fed stemning.

Var du til fodbold på Brøndby Stadion? Se om du kan spotte dig selv længere nede i artiklen (Foto: Jonas Olufson) Sport og Spil Spot dig selv: Var du på Brøndby Stadion?

Se Nicolai Jørgensen sende FCK i pokalfinalen:

98 kommentarer
Vis kommentarer