Fuldbyrdet fiasko: Nyt projekt, Hareide

Åge Hareide SKAL ændre måden Danmark stiller op på - og Viktor Fischer skal have en røffel, men måske er det sådan en pattebørnsreplik, der skal til for at fyre op under landsholdet, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Ren nedtur. Foto: Lars Poulsen
Ren nedtur. Foto: Lars Poulsen

FULDSTÆNDIG TIL Montenegrin(er)!

Jamen, der er ikke andet end at sige, at Åge Hareide med et beskæmmende nederlag til Montenegro nåede den absolutte bund i sin korte regeringstid.

Det var en fuldbyrdet fiasko og en dybt pinlig indsats af det danske landshold, hvor specielt første halvleg viste, HVOR lavt bundniveauet kan være på dette hold.

DER VEL FOR alvor ingen, der havde troet, at verdensranglistens nr. 105 skulle sætte en ordentlig træstamme i hjulet på de danske VM-drømme, men det var vel det, som Montenegro præsterede i Parken.

Med nogenlunde samme opskrift som Polen, i øvrigt: Stik Danmark bolden, gutter, de flytter den alligevel ikke så hurtigt – og så pakker vi os med fem-syv mand i bagkæden og laver et par kontraløb.

SOM ÅGE HAREIDE selv havde pointeret, så SKAL hjemmekampene vindes, hvis man gerne vil en tur til Rusland i 2018 – og selvom det er tidligt, at dømme det hele Åge’r and out, så begynder det at stramme til for Hareides landshold.

TILMED ER der lagt op til et mindre internet rivegilde, for det var påfaldende, hvor mange, der lige 'skulle have en snak med Viktor Fischer' om hans pattebørn-mærkat, han lige klistrede på holdkammeraterne. Altså bortset fra Simon Kjær og Kasper Schmeichel som han ikke skulle have klinket noget med.

OK, det var ikke skidesmart af en umoden Viktor Fischer, der sætter sig over holdet, men måske er det lige præcis den slags, der skal til for at ruske op i en flok danske spillere.

Selvfølgelig skal han have - og får - en alvorlig skideballe af landstræneren og anføreren, men at det skulle have udtagelseskonsekvenser er overdrevent.

Vred Viktor Fischer: Vi er pattebørn!

Kaptajn Kjær: Jeg skal vist lige have en snak med Viktor

I TO VILDT forskellige halvlege – som en gentagelse af Polen-kampen – så var Danmark helt på hælene i endnu en pinlig første halvleg, men med ryggen mod muren og en systemændring fra 3-5-2 til 4-4-2 – og til sidst nærmest 4-3-3 - så stod der Danmark på ALT.

Det nytter bare lige fedt, når man ikke evner at omsætte spilovertag til mål – og det var atter Danmarks svaghed. Som det også var trods 1-0-sejren mod Armenien i Parken.

Masser af spil, men for få virkelige chancer – og man kan undre sig over, at Danmark igen først for alvor vågner op, når man er bagud og uret har rundet 45 minutter.

Hvor var den ungdommelige gejst - og viljen til at spille det hurtige og direkte fodbold som Hareide har dikteret. Hvor er vildskaben og vinderviljen.

Lewandowski redder Polen i sidste sekund

MED PIONE SISTO på banen kom der endelig nogle overraskende træk og nogle bevægelser, der fik sat montenegrinerne - dog uden slutprodukt, men ellers kørte for meget i den samme rille.

  • Christian Eriksen spillede sig op i anden halvleg, men kan ellers notere de to værste kampe under Hareide mod Polen og Montenegro.
  • Pierre-Emile Højbjerg har masser af tillid fra Åge Hareide, men betalte heller ikke mod Montenegro tilbage. Potentialet er større end leverancerne på landsholdet.
  • Yussuf Poulsens energi fejler intet, men kvaliteten er ikke god nok – og han ligner langt fra en starter, men mere den typiske joker.

Viktor Fischer i infight. Foto: Lars Poulsen
Viktor Fischer i infight. Foto: Lars Poulsen
 

TIDEN ER OGSÅ kommet til, at Hareide kigger det danske forsvar igennem. Med tættekam.

For igen mod Montenegro kostede kommunikationssvigt og manglende styring det Montenegros føringsmål.

Ja, det havde været fedt, hvis Thomas Delaney havde vundet duellen på midten af banen eller hvis FCK-profilen havde forhindret Stevan Jovetics geniale aflevering, men hvad hulen laver Simon Kjær og Andreas Christensen?

De går begge frem, hvor den ene skulle blive tilbage, og Andreas Christensen får ikke fulgt med målscorer Beciraj ind fra siden.

KONKLUSION: DANMARK mangler i den grad en styrmand i Agger-klassen, når det handler om styring og kommunikation. Andreas Christensen kan blive det, men både han og Simon Kjær har i øjeblikket rigeligt med at få deres eget spil til at fungere.

I det hele taget, så floppede det danske 3-5-2-system igen – og Hareide droppede det også allerede i pausen.

DET ER SPECIELT i offensiven, at systemet kommer til kort.

Hvis ikke kanterne for alvor er en trussel, så binder systemet alt for mange mand bagude og derfor havde Danmark igen i første halvleg kæmpe problemer med at skabe overtalssituationer.

Selvfølgelig har Hareide lagt meget arbejde i, at få netop den del til at fungere, men måske er det på tide, at sende det system til ophugning som Mærsk’s fragtskibe. Bare lidt mere miljøvenligt, forstås…

NU ER DET selvfølgelig lidt tidligt at nedlægge fogedforbud mod landsholdet og begrave VM-drømmene helt, men Hareide-effekten er forduftet og holdet slået tilbage til start.

Og på det efterfølgende pressemøde virkede Hareide også en anelse mere rystet end han sikkert vil være ved.

Den sidste VM-kvalifikationskamp i dette efterår er hjemmekampen mod Kasakhstan og hvis Danmark igen kikser med at omsætte så meget spil til chancer, så er VM langt, langt væk.

Ja, lige nu ligner Danmark bestemt heller ikke et hold, der har noget at gøre i Rusland om to år.

Proppen kan vist godt sættes i den russiske vodka igen.

Fiasko i Parken: Se de danske dumpe-karakterer

Pinligt Danmark: Total fiasko mod Montenegro

U21-landsholdet vinder stort og får niende sejr i træk

Rigmænd og fattigrøvene: Alle landsholdsspillernes løn afsløret

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?