Glen-angrebet: Ankersen pisser ved siden af!

Bestyrelsesformanden for FCM mangler format, når han angriber Glen Riddersholm så voldsomt, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Så gode venner var de, da guldet kom i hus. Nu er der koldfront mellem Rasmus Ankersen og Glen Riddersholm. Foto: Lars Poulsen
Så gode venner var de, da guldet kom i hus. Nu er der koldfront mellem Rasmus Ankersen og Glen Riddersholm. Foto: Lars Poulsen

INGEN FODBOLD uden tacklinger.

Både de elegante, de hårde, de glidende, de bissede, de knogleknusende og dem, der går langt over stregen. En uundværlig del af spillet og en disciplin, der er lige så vigtig som den lækreste dribling.

Weekendens største af slagsen blev leveret fra London, og afsenderen var FCM’s bestyrelsesformand, der i et yderst læseværdigt interview i Politiken savede midtjydernes tidligere træner midt over.

Ja, Ankersen flækkede ham så hårdt på langs, at ordet karaktermord ligger ligefor.

Misforstå mig ikke. Her på Ekstra Bladet elsker vi et godt slagsmål, men det store spørgsmål er, hvorfor Rasmus Ankersen havde så indebrændt et behov for at svine sin tidligere træner til.

Glen Riddesrholm er persona non grata flere steder i sin tidligere klub (Foto: Jens Dresling) FC Midtjylland - 20. okt. 2015 - kl. 06:19 Fra bondeklub til storklub: Derfor er FCM i krig med Guld-Glen

DET KAN KUN Ankersen selv svare på, men et godt gæt kunne være en stigende paranoia over Glen Riddersholms stadig tætte tilknytning til den klub, han har tilbragt 16 år i, og deraf følgende tætte relationer til en række folk.

Jo, der er måske et par pointer fra Ankersen, der holder vand, nemlig irritationen over, at Riddersholm for hurtigt kom tilbage til træningsanlægget og kampe på MCH Arena.

Forståeligt. Når du har taget dit gode tøj, så vent, til du bliver inviteret. Så selvfølgelig er Glen ingen engel med renpudset glorie og burde have holdt større afstand til FCM.

Mandag blev sagen vendt i Ekstra Bladets studie

Glen Riddersholm erkender nu, at han kunne have grebet i hvert fald en ting anderledes an efter det spektakulære brud med FC Midtjylland. (Foto: Anders Brohus) FC Midtjylland - 18. okt. 2015 - kl. 22:59 Glen indrømmer: Det skulle jeg ikke have gjort

NÅR RASMUS Ankersen alligevel pisser helt ved siden af, så skyldes det lige præcis det, som han anklager Riddersholm for, nemlig manglende format.

Det er virker fuldstændig unødvendigt og som en udsøgt mangel på klasse at sparke bagud mod den træner, der har skabt et historisk resultat til klubben, nemlig mesterskabet i sidste sæson. Og som i den grad har været medvirkende til, at en ellers ligegyldig klub på den jyske hede nu er en magtfaktor i dansk fodbold.

UANSET HVOR irriteret man er, så virker det som en helt vanvittig mediestrategi, og tilbage står da også, at FCM-formanden har fået velfortjente hug for sit overfald på Riddersholm.

Skulle det eksempelvis give mere ro til Jess Thorup eller stoppe de kritiske historier om FCM, der i al stilfærdighed ikke har været voldsomt mange af.

Nej – og at Glen Riddersholm skulle være ophavsmand til nogle af dem, kan vi hvert fald afvise her på Ekstra Bladet.

Så gode venner var de, da DM-guldet blev en realitet for få måneder siden. Nu har Glen Riddersholm og Rasmus Ankersen en helt forskellig udlægning af, hvorfor træneren forlod klubben. (Foto: Lars Poulsen) FC Midtjylland - 18. okt. 2015 - kl. 14:46 Riddersholm skyder på FCM-boss: Simpelthen så lavt niveau

ANGREBET HAR da næppe heller klangbund blandt klubbens fans, medarbejdere, sponsorer og andre interessenter.

Måske derfor valgte man et medie, hvis aviser vist er rasende svære at opdrive i Herning og omegn, nemlig ærkekøbenhavnske Politiken.

For det var et valg. Her var ikke tale om, at Rasmus Ankersen blev fanget på det forkerte ben i en mixedzone.

AT HAN TILMED drager et billede fra Ekstra Bladet frem, nemlig Glen i guldhabitten, som et eksempel på, at Riddersholm skulle have vokset sig større end klubben, er naturligvis det skinbarlige vrøvl.

Tværtimod gik Guld-Glen lige præcis i sync med klubben med en fremtoning som klassens frække dreng og fik ikke bare sørget for et mesterskab, men også en tilgængelighed og en ligefremhed, som passede perfekt til opkomlingene fra Midtjylland.

JEG ER MED på, at Rasmus Ankersen prøver at strømline klubben fra bonderøvs-fænomen med fællesskabsfølelse og frivillighed til en professionel enhed fra top til tå.

Et forsøg, mange af klubbens trofaste støtter støder sig på, men også en øvelse, man skal have respekt for.

Det er formentlig nødvendigt – også selv om det sker på betryggende afstand i London og med meget arbejde bundet op i Brentford – hvis FCM skal forblive en magtfaktor i dansk fodbold, men så kræver det også en formand.

Der er bare ikke meget topklasse over at tackle tidligere medarbejdere i hoftehøjde!

Se Rasmus Ankersen anklager mod Glen Ridddersholm:

27 kommentarer
Vis kommentarer