Han drejede kniven ind i FCK’s åbne sår

- Brøndby må have tanket spandevis af selvtillid efter flot pokalderby-sejr, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

KULDEN BED, MEN tandsættet fra Christian Nørgaard var endnu mere skarptslebent, da Brøndbys profil vred kniven helt ind i FCK’s åbne sår.

Efter Brøndbys 1-0-sejr i pokalderbyet lød det nemlig fra Brøndbys midtbanedynamo: ’Vi kommer ikke længere til Parken som underdogs. Det gjorde vi ikke sidste gang og det gjorde vi heller ikke i denne omgang. Faktisk kom vi som favoritter i dag. Det er en helt anden fornemmelse og et selvtillidsboost.’

BANG! RESULTATERNE underbygger da også Christians Nørgaards benhårde udmelding. Nu har Brøndby to sejre i træk i Parken og det så tidligere uindtagelige fort er forvandlet til lidt af et håndværkertilbud.

Men lad os lige blive ved Brøndbys sejr, der var ganske fortjent i en kamp, der måske ikke bød på decideret laber fodbold, men dog var både energisk, dramatisk og hårdfør.

DET MÅ GANSKE vist være en sejr, der katapulterer Alexander Zornigers mandskab ind i Superligaen med selvtillid i spandevis.

Det er ikke mindre end en drømmeoptakt til det mesterskabs-kapløb, der formentlig har FC Midtjylland som den anden deltager.

At Brøndby kunne slå et FCK-mandskab, der var pisket til at vise noget fremgang og som havde ryggen mod muren, var et bevis på, at det arbejde Zorniger har udført så fremragende i sin Brøndby-tid er langtidsholdbart.

doc6yq3vgzn9dz1jsr5ylsb.jpg
INGEN FORSTÆRKNINGER i vinterpausen, heller ingen salg, men bare ro og styr på de enkelte spillers roller i Brøndby-truppen. Det viste sig specielt i første halvleg, hvor Brøndby dominerede FCK, mens hjemmeholdet ville lege mere med i de sidste 45 minutter.

For FCK var den første betydende kamp i sæsonen også den sidste med rigtig meget på spil. Mesterskabet er langt væk, nu er en pokaltriumf også frosset fast i februar kulden, så 2017/18-sæsonen er lige til kloaksystemet for københavnerklubben.

JA, DER SKAL oven i købet stadig kæmpes for at sikre en Europa League-plads – og kommer den ikke i hus, så taler vi rendyrket katastrofe med FCK’s ambitionsniveau in mente.

Så galt går det næppe, men det må være foruroligende, at FCK’s 2018-udgave minder meget præcist om det man så fra den kant i efteråret 2017.

  •  Et forsvar, der for ofte er u-afstemt, kommer ud af position og virker forvirret.
  •  En central midtbane, der bidrager med alt for lidt offensivt.
  •  To angribere i Pieros Sotiriou og Andrija Pavlovic, der slet ikke fungerer sammen – og som begge er alt for afhængige af de rigtige indlæg. Ingen dybdeløb eller aktioner på egen hånd.

NÅR MAN SÅ ser et FCK-mandskab, der spiller for langsomt, ja så er det nemme at dæmme op for, hvilket Brøndby da også demonstrerede gennem stort set hele kampen.

Hvis Ståle Solbakken skal se bare en smule positivt på kampen, så må det være, at han individuelt har en stribe af Danmarks bedste spillere.

doc6yq2lnf6bls133epm91h.jpg
RASMUS FALK, ROBERT Skov, Viktor Fischer var alle tre på banen i dag og viste på forskellige tidspunkter, at de kan gøre enhver modstander rundtosset.

Det er bare ikke nok – det er er som en enhed, at Ståle Solbakken ikke har fået sit mandskab til at fungere.

Robert Skov startede flot, men faldt ud og set på den lange bane, så kan Ståle Solbakken også godt sætte sin lid til Viktor Fischer. Han viste ved flere lejligheder, at FCK har fået en spiller, der kan vise sig for god til Superligaen. Fart, optimisme, teknik og vilje.

Jo, redskaberne er det, men det er op til Ståle Solbakken, at får dem integreret på et FCK-mandskab, der – hvis ikke niveauet stiger fra pokalnederlaget – kan gå et hårdt forår i møde.

DER ER SELVFØLGELIG ingen tvivl om, at Ståle Solbakken allerede nu kigger på opbygningen af holdet til næste sæson, men derfor kan man ikke bare kaste hele foråret ud i havet.

Helt sort bliver det jo, hvis flere spillere kan sige som Christian Nørgaard…

PS: Fodboldens Disciplinærinstans bør kigge på Teemu Pukkis albue/skulderstød til Nicolai Boilesens ansigt. Bolden var 20 meter væk og det virkede unødigt hårdt.

Ståle efter nyt derby-nederlag: Derfor gik det galt mod Brøndby - se hele det store interview her:

Brøndby gør det igen - dukker FCK i Parken!

Pukki: Ja, det var for voldsomt

Pukki går til Boilesen: Ekspert kræver rødt kort

Zorniger bekymret for højreskred: Jeg frygter det sker i Danmark

136 kommentarer
Vis kommentarer