Annonce:
Annonce:

Her fejlede Ståle i hårdt derby

FCK satsede for meget på fysik og glemte at spille fodbold. Det kostede mod et flot fightende Brøndby-mandskab, hvor Thomas Frank ramte sit hold bedst, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Federico Santander havde igen fået tilliden fra Ståle Solbakken, der satsede på sin dyrt købte angriber. (Foto Lars Poulsen)
Federico Santander havde igen fået tilliden fra Ståle Solbakken, der satsede på sin dyrt købte angriber. (Foto Lars Poulsen)
Annonce:

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Der var dømt gladiatorkamp med afhugget løvehoved, da Danmarks vel nok flotteste tifo nogensinde så dagens solskin.

Det romerske tema som Brøndby-fansene slog an kom da også til at holde stik i den danske udgave af Colosseum. Det var i hvert fald Kejser Frank, der kunne vende tomlen opad til sine spillere efter de havde gjort kampen mod FCK til en fight på fysik og krudt i nærkampene.

Kuriøst! Dommer udviser Brøndby-spiller - og trækker det tilbage

Ja, Ronnie Schwartz lagde for efter fem minutter med en fuldstændig hensynsløs og unødvendig tackling på Tom Høgli, der både udgik og måtte en tur på skadestuen efterfølgende.  

Schwartz scorede formentlig masser af plusser hos Brøndby-tilhængerne, men burde have haft rødt.

Annonce:

Nu fik han og resten af Brøndby-mandskabet til gengæld en ordentlig skalp med sejren på 1-0. Bragt i hus af fikse kombinationer mellem Agger, Kahlenberg og så den afslutning fra Johan Larsson, der dumpede ned til Martin Albrechtsen.

Wow - det har du ik' set før! Enestående tifo i Brøndby

En situation, hvor det i øvrigt så ud som om, at Mathias Zanka Jørgensen frøs fuldstændig i efterårsvarmen…

Nej, Brøndby spillede ikke flot, men de spillede hårdt og den efterlyste fysik fik de i den grad tilført af jernmanden Rodolph Austin, der ikke ligefrem bevæger sig som en gazelle, men som med enkle videre fik sat sig igennem overfor FCK’s midtbane.

Tilmed så Thomas Frank fuldstændig rigtig, da han satte Martin Albrechtsen i midterforsvaret sammen med Daniel Agger. Albrechtsen var en jernmand i duellerne med Cornelius og Santandér – og kronede altså en stor indsats med matchvinderrollen.

Annonce:

I det hele taget blev Brøndby-trøjen båret med stor offervilje og mon ikke Thomas Frank kan begynde at se lidt mere lyst på tingene. Thomas Kahlenberg fik et udmærket indhop og debutanten Christian ’Greko’ Jakobsen fik også vist, at han kan bruges som ekstra offensivt kort med andre styrker end Teemu Pukki.

FCK kan derimod kun takke sig selv - og Ståle Solbakken ramte ikke sit hold lige så godt som kollega Frank.

  1. Ståle Solbakken satsede for meget på fysikken med både Cornelius og Santander på toppen fra start. Det kostede nemlig Benjamin Verbic pladsen fra start, da Nicolai Jørgensen overtog venstrekanten. Man må bare sige, at da Verbic kom ind, så skete der langt om længe noget med den kreative del af FCK’s spil.
  2. Ståle Solbakken holdt endnu engang fast i William Kvist på den centrale midtbane, men endnu engang kom han til kort, når tempoet skulle drives op i det fremadrettede spil. Her havde en Daniel Amartey eller en Youssef Toutouh gjort mere fyldest.

Tøffe slagter Brøndby: Se hans BIF-FCK Allstar-hold her

Så er der selvfølgelig også spillere, der bare ikke leverer på sådan en derby-dag og her springer specielt Kasper Kusk og indhopper Peter Ankersen i øjnene.

Et klart bump på FCK’s vej tilbage mod toppen, men heldigvis fik vi endnu en gang set, at københavner-derbyet ikke blot afgøres på form eller kvaliteten af spillertruppen. De lever deres helt eget liv og rammerne på Brøndby Stadion var intet mindre end ekstraordinære.

At Brøndby-fansene lige fik mulighed for at flashe et udsnit af deres tifo under man dem faktisk gerne med tanke på de 250.000 kroner og de 90 mands arbejde den har kostet…

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: