Hey, hvem lyver om Laudrup-kontakt?

Michael Laudrups endegyldige nej er ærgerligt og forventeligt, men forløbet om drømmekandidaten viser atter en klodset håndtering af DBU-ledelsen, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Sportsredaktørens bud på, hvorfor Laudrup ikke vil være landstræner.

I KRIG, KÆRLIGHED, kontakter og kontrakter gælder åbenbart alle kneb.

Specielt når det handler om noget så følsomt som en dansk landstræner – og da i den grad, når navnet Michael Laudrup også bliver strøet ud som ekstra krydderi.

HISTORIEN KORT: På dagen, hvor der på denne plads bliver udtrykt almindelig bekymring over, om DBU’s fire mand store ansættelsesudvalg har kompetencerne til at finde en ny landstræner, ja så følte Claus Bretton-Meyer sig kaldet til at smide Laudrup-kortet.

Opråb til DBU: Giv ny landstræner den opbakning Morten Olsen ikke fik

Ja, selvfølgelig har vi kontaktet Laudrup, ja, naturligvis har vi diskuteret jobbet med ham, men et decideret tilbud? Uha, nej – lyder det nogenlunde fra DBU-direktøren, der med den melding selvfølgelig vil signalere, at selvfølgelig er DBU fra første færd er gået efter guldet.

KNAPT VAR DEN melding ude før Michael Laudrup selv satte sig til tasterne og i en mail til de danske medier utvetydigt slog fast, at han da var blevet tilbudt jobbet som dansk landstræner for et par måneder siden!

Så er det bare, at spørgsmålet til en værdi af en EM-kvalifikation må lyde: Hvem hulen lyver om det jobtilbud. DBU eller Laudrup?

Og hvorfor følte Laudrup sig nødsaget til, at gå i rette med Claus Bretton-Meyers melding – som DBU-direktøren i øvrigt ikke ønsker at uddybe. Som han kortfattet lod meddele gennem kommunikationsdirektøren.

HMM - SPØRGSMÅLENE bliver formentlig flere end svarene, men her er undertegnedes bud endnu et totalt kikset DBU-forløb:

  • DBU ville ikke være afsender på et budskab om, at de fik en klokkeklar kold skulder af deres drømmekandidat.
  • Michael Laudrups ego tilsiger ham trods alt, at kongeriget og øer skal vide, at han HAR fået tilbuddet og at det var HAM, der sagde nej.

Drop Hareide: Tag ham her som landstræner

HVAD ER DER ellers værd at bide mærke i, når vi taler Laudrups afvisning af landstrænerjobbet?

Ja, ud over, at det er møghamrende ærgerligt, fordi det lige netop nu var et perfekttidspunkt med et lovende kuld af talenter forude, så må man vel også konkludere, at Michael Laudrup stadig jagter en klubkarriere.

ELLERS KAN MAN også tolke det derhen, at Michael Laudrup ganske enkelt ikke er blevet overbevist om visionen og strategien fra DBU, når det kommer til landsholdet.

At Laudrup ganske enkelt ikke har fundet noget i organisationen, han kun se sig selv i.

Laudrup: Jeg blev tilbudt jobbet som landstræner

ENDELIG, SÅ SKAL man også bide mærke i en formulering i Laudrups afvisning, nemlig den om nogle forhold ’udenfor banen’ som landsholdslegenden åbenbart ikke kunne få til at fungere.

Igen bliver det gisninger, men ville DBU have at han skulle bo i Danmark, at han skulle holde telefonen åben eller turnere rundt på samtlige Superliga stadioner? Skal han klippe direktørens græsplæne...

UANSET HVAD, så er der grund til at ærgre sig på dansk fodbolds vegne og selvom DBU måske ikke skal bebrejdes alt for voldsomt, at Laudrup har sagt nej, så ender forløbet alligevel med at udstille håndteringen af landstræneransættelsen som temmelig klodset.

Se vurderingen af Michael Laudrups nej: