Hvad sker der, Agger? Du skylder et svar!

Åge Hareides trup til Japan var som forventet, men både i Brøndby og hos DBU venter man spændt på, hvad Daniel Agger gør - og han skylder snart et svar, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Mod Skotland røg anfører Daniel Agger og Kasper Schmeichel i et voldsomt opgør om en tilbagelægning fra Agger. Foto: PA
Mod Skotland røg anfører Daniel Agger og Kasper Schmeichel i et voldsomt opgør om en tilbagelægning fra Agger. Foto: PA

Sjældent er så mange navne blevet læst så hurtigt op af to landstrænere, men de fleste var både velkendte, forventede og uden de store indbyggede dramaer

Sådan var scenen, da OL-landstræner Niels Frederiksen og A-landstræner Åge Hareide satte navne på de spillere, der skal til henholdsvis Sydkorea og Japan.

Så er der selvfølgelig de navne, man lige sætter et ekstra kryds ud for, og som kaster en hulens masse spørgsmål af sig. Et af de navne er naturligvis Daniel Agger.

Når Åge Hareide udtager Brøndby-spilleren til turneringen i Japan, som i mange henseender skal bruges til at spille holdet sammen før de vigtige VM-kvalifikationskampe i efteråret, så melder spørgsmålet sig: Ved Hareide om Daniel Agger overhovedet spiller i efteråret, eller har han lagt støvlerne på hylden?

Hareide svarede, at det vidste han lige så lidt som alle andre – og derfor står vi nu i en situation, hvor både Brøndbys Troels Bech og DBU’s Åge Hareide holder vejret og ikke ved, om de kan råde over Daniel Agger på den anden side af sommerferien.

Som skrevet flere gange på denne plads, så er mulighederne jo groft sagt sådan for Daniel Agger:

  • Han stopper karrieren totalt og kaster sig over alle de forretninger, han har sat i søen. Fordi motivationen til fodbold er væk, projektet i Brøndby for uambitiøst, og fordi kroppen er slidt.
  • Han fortsætter i Brøndby, tror på projektet (i hvert fald udadtil) og fortsætter på landsholdet.
  • Han fortsætter i en udenlandsk klub og holder dermed også liv i landsholdskarrieren.

Der er vist ingen andre end Daniel Agger – og han virker selv i tvivl – der ved, hvad det ender med, og måske ved han det ikke engang endnu.

Herfra er buddet, at et totalt stop eller en tur til udlandet er mere sandsynligt end endnu en tur i Brøndby-karrusellen, hvor jeg ikke er et sekund i tvivl om, at han har været skuffet over niveauet, da han kom hjem fra Liverpool.

Både til kamp, men måske specielt til træning – og en massiv opmærksomhed omkring Oscar-gate har næppe heller hjulpet.

Der er dog en ting, der taler mod et karrierestop, og det er netop landsholdet, der altid har betyder vildt meget for den tatoverede kriger.

Hvis landstræneren og de rød-hvide farver har brug for Daniel Agger, så ser han det som en pligt at stille op.

Jeg har tidligere slået til lyd for – og Ekstra Bladets kommentator Stog Tøfting har gjort det samme – at han skulle tage et udlandseventyr mere. Det vil næppe være et problem at finde en klub, der gerne vil ansætte den transferfri spiller med den store erfaring.

Det er nemlig svært at se ham fortsætte i Brøndbys nye og neddroslede ambitioner, men selvfølgelig kan den rigtige træner få ham til at blive.

Landsholdsfodbold Åge nej: Hvilket cirkus kommer du fra?

Under alle omstændigheder, så må man også håbe for landsholdet, at Daniel Agger fortsat er til rådighed, hvad enten klubben hedder Brøndby eller noget mere eksotisk.

Ja, der er i øjeblikket sindssygt mange kompetente midtstoppere med navne som Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Lasse Nielsen, Jores Okore, Erik Sviatchenko, Kian Hansen og Mathias Zanka Jørgensen, men som ledertype både til kamp og træning har han stor betydning.

Åge Hareide er selvfølgelig ikke lige så presset som Brøndby over Daniel Aggers manglende beslutning om karrierefremtiden, selvom han naturligvis også vil synes, det er rart at kunne planlægge med eller uden Agger.

Hareide har bedre tid og er ikke afhængig af lønkroner og transfersummer for at hente en erstatning, men på et eller andet tidspunkt – og det skal under alle omstændigheder falde snart, så skylder Daniel Agger.

Han skylder et svar til både Brøndby og Hareide. De regner selvfølgelig med og har tiltro til, at Agger kan indgå i deres planlægning.

OL 2016 Dansk forsvarskomet er endegyldigt ude af OL-billedet

Brøndby skal ud og finde en erstatning og Hareide skal spille en anden mand ind i midterforsvaret, så hvis Agger finder ud af, at han ikke er til rådighed i efteråret, så er der ingen grund til at tage med til Japan.

Andre pointer omkring landsholdsudtagelsen, der i bund og grund ikke gav grobund for den store kritik af Hareides valg?

  • Trods en røvkamp i Skotland får Jonas Lössl en chance til.
  • Viktor Fischer får lidt et wildcard efter en sløj sæson i Ajax. Topniveauet er ubestrideligt, men Fischer skal virkelig sætte pris på den uventede chance og vise, at han er mere end et talent.
  • Nicklas Bendtner kom – som beskrevet – naturligvis ikke med til Japan. Stadig fornuftigt at se ham an i Helsingør inden afrejse. Så kan han jo tage ud og vinke i lufthavnen…
  • Mathias Zanka Jørgensen er formentlig skuffet, men et kig ned over navnene gør ikke umiddelbart, at han er blevet voldsomt skoldet i kampen om pladserne.

Nu gælder det så Japan – og et Agger-spøgelse, der måske ikke ligefrem kalder på natte-mareridt hos Troels Bech og Åge Hareide, men som ikke rigtig vil flyve væk…

Kasper Schmeichel og Daniel Agger i et storstilet skænderi. Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images Landsholdsfodbold Agger: Næste gang må jeg losse Schmeichel ned også

Quiz med Åge Hareide. Advarsel: den er temmelig svær!

55 kommentarer
Vis kommentarer