Hvornår løber Brøndby-boss skrigende væk?

Glem alt om FCK og FCM. Brøndby er milevidt fra toppen af dansk fodbold og skal være mere end tilfredse, hvis de bare kan få bronze, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Hør Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, vurdere Brøndbys situation efter nederlaget mod SønderjyskE

Kæmpet ned, spillet flad og sendt ud af Sønderjylland med et klart 3-1-nederlag.

Brøndby er – som skrevet her en del gange – milevidt fra de mesterskabsambitioner, der skal indfries i 2018, og skal være mere en tilfredse, hvis der bliver hængt et sæt medaljer omkring nakkerne på de gul-blå.

Nu er det selvfølgelig tidligt på foråret, at bruge de helt store katastrofeoverskrifter, men lad os bare lige endnu engang slå fast, hvordan vi måler Brøndby her på Ekstra Bladet:

  • Brøndby er en storklub i Superligaen. Det viser historien og selvforståelsen er lige præcis sådan på den københavnske vestegn,
  • Brøndby har det tredjestørste spillerbudget i rækken. Det skal også afspejle sig i spil og placeringer.

Så ved vi godt, at Brøndby stadig lider under en alt for lang periode med skiftende ledelser, anstrengt økonomi og i virkeligheden totalt kaos, men siden 2013 og Jan Bech Andersen indtog i klubben, har vi fået historien om det ny Brøndby og en klub på ret vej.

Hmm – på onsdag kommer Brøndby med regnskab og det vil være noget af et chok, hvis Brøndby lige pludselig viser sig at være en guldrandet forretning, hvad en faldende aktiekurs da heller ikke indikerer.

Sportsligt er fremgangen også uhyggelig svær at få øje på og det er vist en lup, Thomas Frank skal bruge for at se den – og hvad der er mere problematisk for Brøndby er udsigterne. At Brøndby råder over et hold med et gigantisk uindfriet potentiale, er selvfølgelig det man håber på i postnummer 2605 og omgen, men det virker altså en kende naivt.

Der er jo seriøst ingen, der for alvor tror på, at dette mandskab nogensinde vil være i stand til at spille med om guldet – og når Troels Bech i Ekstra Bladet udtaler, at man ikke vil se køb i Kadlec og Santandér-klassen, så kan fansene roligt glemme alt om champagnesprøjt og DM-medaljer.

Så dygtige er Brøndby nemlig ikke til at skabe talenter til førsteholdet og i øvrigt købe diamanter til e spotpris ingen andre har set.

Nej, facit er, at Brøndby er flere hundrede kilometer væk fra FCK og FCM – og skal nærmere orientere sig mod klubber som AaB, OB, AGF – og nå, ja – åbenbart også SønderjyskE.

Se også: Brøndby-skurk efter rødt: Min bagdel fældede ham

Spørgsmålet er så, hvor længe klubejer Jan Bech Andersen gider Brøndby? Hvornår kaster han håndklædet og løber skrigende væk?

Hvis han nogensinde har stillet Daniel Agger i udsigt, at Brøndby skulle spille med om guldet, så ligner det mest en gang slesk tale og billig portvin - og netop det svigtende niveau kan meget vel betyde, at Daniel Agger er fortid i Brøndby til sommer.

Hvor mange millioner eventyret indtil videre har kostet rigmanden ved formentlig kun hans bank og han selv, men det har ikke været en billig omgang og den slags dyre fodboldprojekter har det med at gå i sig selv.

Det fundament for driften, nemlig sportslig succes, ligger nemlig ikke lige om hjørnet, hvilket nederlaget i SønderjyskE understregede – og som blot fyrer endnu mere op om Thomas Franks fortsatte virke i Brøndby.

Har han udviklet Brøndby i denne sæson? Svaret er nej – og foråret kan blive endnu tungere.

Så hvor står Brøndby i Superliga-regi? Ja, den knebne 1-0-sejr over Hobro blev sat i relief af Viborgs knusende 6-0-sejr over samme Hobro, så mon ikke resultatet i SønderjyskE afspejler niveauet ganske godt.

Se også: Tommy Bechmann: Vi ødelagde Brøndby fysisk

Hov, hov, Daniel Agger var ikke med, vil du så sige. Nej, og det falder helt klart tilbage på den sportslige ledelse, at man har et midterforsvar bestående af en midtbanespiller og en venstre back. Skader til Daniel Agger og Martin Albrechtsen kan man ikke forudsige, men den ene har dog en vis skadeshistorik og den anden godt oppe i årene.

Indtil videre har Jan Bech Andersen vist sig som en tålmodig mand. Spørgsmålet er bare, hvor længe?

Se episoden, der fører til Frederik Holsts røde kort:

115 kommentarer
Vis kommentarer