Hylder landsholdet: Ren business class!

Vildt, men fortjent, at Danmark nu skal op blandt Europas ni bedste mandskaber, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Nicoolai! Jubel efter den danske scoring til 1-0 fra Nicolai Jørgensen. Foto: Lars Poulsen
Nicoolai! Jubel efter den danske scoring til 1-0 fra Nicolai Jørgensen. Foto: Lars Poulsen

SÅ STÅR DEN på business class!

Med sejren over Wales, tordner Danmark lige op A-ligaen næste gang, der blæses op til Nations League – og så er modstanderne lige pludselig navne som Frankrig, Spanien og Belgien. Ja, og så rykkede Tyskland altså ud af A-gruppen, sammen aften som Danmark rykkede op...

Fedt for landsholdet, skønt for tilskuere og tv-seere – og en kærkommen håndsrækning til DBU’s økonomi med kampe, hvor man formentlig og forhåbentlig kan fylde Parken.

NU ER DER selvfølgelig en rum tid til, at UEFA’s nye og ret fede landsholdskoncept løber af stablen igen, men bare bevidstheden om, at Danmark nu tilhører supermagterne i europæisk fodbold bør give et nærmest uovervindeligt landshold vind i sejlene.

Derfor var 2-1-sejren over Wales vigtig – og samtidig giver førstepladsen i gruppen foran Wales og Irland også muligheden for at sikre sig en billet til EM i 2020, hvis ikke det lykkes via den normale kvalifikationsturnering.

Artiklen fortsætter under billedet:

  Nicolai Jørgensen scorer til 0-1. Foto: Lars Poulsen
Nicolai Jørgensen scorer til 0-1. Foto: Lars Poulsen
 

PÅ DENNE PLADS efterlyste jeg, at Nicolai Jørgensen førte bevis for, at han er Danmarks førstevalg som den centrale angriber – og det leverede Feyenoord-angriberen med et mål i kontra-konge-klassen!

Yussuf Poulsen satte i gang, Thomas Delaney var mellemstation, og heldigvis fortsatte Yussuf Poulsen sit løb, så han kunne sætte næstsidste fod på kuglen frem mod en spurtende Nicolai Jørgensen, der køligt satte bolden ind bag en sagesløs Wayne Hennessey. NICOOLAI!

SÅ SER VI LIDT gennem fingre med, at Jørgensen i mange af de andre minutter var noget usynlig, men han leverede varen, indtil han i det 69. minut blev skiftet ud med Kasper Dolberg.

Nicolai Jørgensens scoring faldt i første halvlegs sidste minutter – og inden den vigtige scoring var vi også blevet temmelig godt underholdt.

Waliserne havde de største muligheder i to hovedstød til Chester og Bale og Ryan Giggs mandskab kombinerede strålende.

I det hele taget viste waliserne – som de også gjorde i Aarhus – at de er et yderst og teknisk velfunderet mandskab og var med til at levere en vildt underholdende kamp.

Artiklen fortsætter under billedet:

Christian Eriksen i røg og damp for Danmark... Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen i røg og damp for Danmark... Foto: Lars Poulsen
 

Tre mand oppe at ringe: Se alle de danske karakterer

ALLIGEVEL VIRKEDE Danmark skarpere, og udover Nicolai Jørgensens mål blev Martin Braithwaite også ufortjent vinket for offside i en situation, hvor han løb bag det walisiske forsvar.

En Braithwaite, der spillede på bekostning af Pione Sisto og som gav Danmark masser af fart med fine dybdeløb. Nå, ja - og så det kanonkasse til 2-0, der MÅ være Braithwaites flotteste...

HVAD LÆRTE VI ellers af kampen i Wales:

  • At Lasse Schöne leverede en stor indsats på den defensive danske midtbane. Ofte spilbar, sjældent med fejl og tit med en vellykket offensiv aflevering.
  • At man dårligt kunne se, at Andreas Christensen ikke får mange spilminutter i Chelsea. Fint samarbejde med Mathias 'Zanka' Jørgensen, selvom netop Zanka tog en blunder ved Bales reducering - og så manglede Simon Kjær i luftduellerne.
  • At Christian Eriksen var god til at tage temperaturen på kampen. Men at Tottenham-stjernen er et stykke fra topformen efter skaden var også åbenlyst, selvom specielt stikningen til Yussuf Poulsen efter 76 minutter var fremragende.
  • At Kasper Schmeichel ikke var voldsomt testet – altså indtil Gareth Bale sendte et frisparksmissil af sted, som danskeren i ren akrobatik pillede. Voldsomt.
  • At Kasper Dolberg viste et hidtil uset temperament, da han flækkede Lampadu - og fik tilbage igen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Kasper Schmeichel i stor stil. Foto: Lars Poulsen
Kasper Schmeichel i stor stil. Foto: Lars Poulsen
 

NU ER KAMPEN mod Irland på mandag i Aarhus af ren kosmetisk karakter, da Danmark har vundet puljen.

Det kan give Åge Hareide mulighed for at eksperimentere, men med et landshold, der er ved at smadre alle rekorder, så vil nordmanden givetvis ikke chance det hele væk.

Stimen skal holdes – og den er intet mindre end imponerende.

DERFOR KAN BÅDE Hareide og resten af landsholdet da også se frem til lodtrækningen 2. december, der afgør, hvem Danmark skal møde i EM-kvalifikation med største sindsro.

Ingen slår Danmark!

Kæmpe dansk triumf efter gyser-afslutning

Millionerne vælter ind: Han bliver klubbens næste kongesalg

Store forandringer på vej i Brøndby: Udrensning forude

Fra scoop til ydmygende exit: I 20 år har Don Ø og Brian Laudrup ikke hilst på hinanden

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind