Hylder Ståle, men er han snart tabt for FCK?

Ståle Solbakken står på toppen af trænerkarrieren og har oven i købet bevist sig som en blændende fodboldkøbmand, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

ER DER NOGET dårligt at sige om Ståle Solbakken?

Ja, Brøndby-fans kan sikkert opremse en hel stribe af fornærmelser, men da nordmanden sikkert er god mod både dyr og børn, så er det vel kun hans manglende vene eller lyst til at tale dansk, der lige falder for.

SOM FCK-TRÆNER eller vel nærmere manager, står han på toppen af karrierebjerget. Knivskarp og med en vanvittig stor indflydelse i hele FCK-systemet.

I Superligaen tromler de modstanden ned og det er svært at se, hvilket hold, der kan følge den pointhøst. De nærmeste konkurrenter er trods alt ikke bedre, end de vil løbe ind i et nederlag i ny og næ, men det kommer ikke til at ske ret mange gange – om overhovedet – for FCK.

Imponerende rekord: Parken er FCKs fæstning

SOM EKSTRA BLADET kan fortælle i dag, så har nordmanden også vist sig som en formidabel fodboldkøbmand samtidig med, at han har skabt det potentielt bedste hold i FCK’s historie.

2010/11-holdet var godt, men der er mere kvalitet, bredden er større, og der er fantastiske udviklingsmuligheder i 2016-holdet med spillere som Cornelius, Pavlovic, Verbic, Falk og Kusk, der alle kan lægge en del til deres spil.

TILMED ER STRATEGIEN synlig for enhver: FCK henter spillere, der får tid til at spille sig ind på holdet, den dag salgsemnerne bliver skudt af.

De seneste eksempler var sommerens magtdemonstration, da eks-landsholdstyper som Nicolai Boilesen og Jores Okore blev hentet, fordi det er planen, at Ludwig Augustinsson og Mathias Zanka Jørgensen skal sælges til næste sommer.

Man kunne kalde det rettidig omhu, og det virker i hvert fald vildt tjekket og ikke mindst befordrende for forretningen.

SOM STÅLE Solbakken også selv siger: ’I 2013 skulle vi selv ringe rundt for at sælge spillere – i dag kan jeg sælge hele holdet i morgen’.

Det er ekstremt flot arbejde af Ståle Solbakken, både som købmand og fodboldtræner, og man kan jo spørge sig selv, hvor længe han er i FC København.

Artiklen fortsætter under billedet.

57276531.jpg 

SELVFØLGELIG VIL hans navn atter være i omløb i støre ligaer og munder denne omgang Champions League-gruppespil ud i et avancement til 1/8-finaler, så vil hans navn igen være supervarmt.

Mon ikke også, at han gerne vil bevise for både sig selv og omverdenen, at de to mislykkedes ophold i 1. FC Köln og Wolverhampton ikke er det sande billede af hans manager-tid uden for Danmark.

HVIS FCK BRINGER sig videre fra Champions League-puljen, vinder mesterskabet, måske pokalen og Ståle Solbakken samtidig har bevist, at han både kan bygge et brølstærkt hold op uden blodrøde tal i regnskabsbogen, er der så meget mere at hente i Danmark?

Ja, han stortrives i København, men den altid ambitiøse, ærgerrige og stolte Ståle Solbakken vil søge udlandseventyret igen (og nej, Danmark tæller ikke med...).

Kommer det rigtige tilbud, så kan FC København næppe tillade sig at stå i vejen.

For en passende kompensation, naturligvis – for det vil være svært for FCK at finde den rigtige afløser.

LIGE NU ER der grund til at glæde sig over, at han beriger dansk fodbold – og at vi på grund af ham, kan se frem til Champions League-kamp i Parken.

FCK møder Club Brugge og selv om belgierne har et lagt større budget, så viser den norske transferkonge, at det ikke nødvendigvis er altafgørende.

Nicolai Jørgensen brillerede i kæmpe Feyenoord-sejr

Hvorfor er Ståle så genial? Læs med herunder og find ud af det
Ståle er FCKs transfergud

MIssede du dem? Se FCK's kasser i sejren over AGF:

90’ernes danskere i Premier League: Sådan gik det - og her er de i dag

Van der Vaarts forløsning: Her scorer han sin første FCM-kasse

FCK-Brugge_WEB.png 

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.