I er helt ordinære, Brøndby!

Der er maksimalt fire-fem spillere, der hæver sig over Superligaens grå hverdag, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Brøndby har ikke mange spillere, der hæver sig over Superliganiveau. Foto: Jens Dresling
Brøndby har ikke mange spillere, der hæver sig over Superliganiveau. Foto: Jens Dresling

JA, JEG VED det godt.

Stort set hele Sydsiden har formentlig brugt sommeren på heftige drømme om Brøndby, og hvordan klubben langt om længe skulle tage endnu et skridt op.

Måske i Europa League-gruppespillet og ikke mindst at forvandle sidste års bronzemedaljer til noget endnu dyrere metal.

MED DEN Superliga-start er i hvert fald det sidste formentlig skyllet væk som en kold fadøl på Hovsa Bodega – og når man nu taler om, hvor fyringstruet Thomas Frank er eller ikke er, så er det værd at tage truppen, han råder over, med i ligningen.

Skal der klaskes en samlet etiket på den samling spillere, Thomas Frank råder over, så er det HELT ORDINÆRT!

Nej, som klub bliver Brøndby heldigvis aldrig noget ganske ordinært, men taler vi kvalitet i truppen, så bliver undertegnede bestemt ikke slået omkuld over den generelle standard på den københavnske vestegn.

Thomas Frank har på trods af den elendige sæsonstart på intet tidspunkt været i fare for en fyreseddel i Brøndby. (Foto: Claus Bonnerup) Brøndby - 11. aug. 2015 - kl. 07:42 Derfor får Frank så lang snor af Brøndby

MAN KUNNE også vende det om – og spørge sig selv, hvor ER den ekstraordinære kvalitet. Den type spillere, som man vinder mesterskaber med, og som de andre klubber ville ønske havde deres trøje over hovedet?

Der er ikke mange, men her er nogle af dem, der kan gøre en forskel, hvis ellers de er skadesfri:

  • Riza Durmisi. Fart i støvlerne, blændende teknik og stærk offensiv, men mangler stadig defensiv sikkerhed.
  • Johan Larsson. Super sparketeknik, målfarlig, hurtig, aggressiv – men ligesom Durmisi med defensive mangler. Dog mere driftsikker.
  • Daniel Agger. Ja, når han ellers spiller, så er han outstanding på Brøndby-holdet. Både med sine spilkvaliteter, men også når forsvaret skal dirigeres, og resten af holdet råbes i krig. Problemer er bare det samme som før: alt for mange skader og for få kampe.
  • Thomas Kahlenberg. Visioner i spillet som få – og hurtig i tanke og afleveringer. Eminent til at tage pulsen på kampe og agere derefter og stærkt savnet på Brøndbys midtbane.

Hvis man skulle være lidt grov, så kunne man lukke A-kæden her, men vi lader lige Teemu Pukki smutte med på en billig billet. Finnen har bestemt nogle kvaliteter og kan true i dybden, men en stor Superligaprofil? Nej!

RESTEN ER en blanding af unge talenter med Christian Nørgaard og Frederik Rønnow som spillerne med størst potentiale – og så et par jokere i form af Johan Elmander, der stadig vinder sine nærkampe, men ellers er en skygge af sit gamle jeg – og så Magnus Eriksson og Ronnie Schwartz.

Gode spillere, bestemt, men ikke noget, der hæver sig væsentligt ud over Superligaens grå hverdag.

Brøndby har lejet Ronnie Schwartz for resten af sæsonen (Jens Dreisling) Plus Brøndby, FCK og FCM på markedet: Her skal din klub handle

KIG BARE på midtforsvaret i form af Martin Albrechtsen og Dario Dumic. Pænt uden at være prangende og sådan er det fortsat på for mange pladser for Brøndby, hvis man drømmer om mesterskaber – hvad man heldigvis altid gør på de kanter.

SÅ FOR AT gå direkte mod kassen: Jeg tror ikke på, at man skæver misundeligt til Brøndbys trup i hverken FCM, FCK – og i virkeligheden heller ikke i OB, AaB eller AGF.

Nu er fodbold heldigvis så snedigt indrettet, at det ikke altid er de 11 bedste, der vinder, og selvfølgelig kan Brøndby med god organisation, stærk opbakning fra tribunerne og et ganske pænt bundniveau nå langt, men noget tophold er Brøndby ikke.

DET ER SELVFØLGELIG også i det lys, at fyringen af Per Rud skal ses. Der blev hentet for lidt kvalitet og for meget metervare – og som en sportsdirektør i en anden større klub sagde til undertegnede: ’Ham dér (Per Rud, red.) han skyder på det hele og ringer på alle spillere.’

DET ER IKKE for at frikende Thomas Franks elendige sæsonstart, for han har selv været med til at skrue forventningerne op med en fin sidste sæson og et sæt bronzemedaljer med stort set samme trup, så selvfølgelig har han ikke leveret.

Men som altid er virkeligheden lidt mere nuanceret end som så – og virkeligheden er i hvert fald lige nu, at Brøndby langtfra – og vi taler virkelig langtfra – har den kvalitet, som FC Midtjylland og FCK kan mønstre.

DET PRESSER både ejer Jan Bech Andersen, sportsdirektør Troels Bech og træner Thomas Frank. For mon ikke det sidste de tre vil være, er ordinære – eller det der er værre!

Se 'Plaffeministeren' sikre Brøndby et vitalt point og ny selvtillid mod Randers:

102 kommentarer
Vis kommentarer