Annonce:
Annonce:

Ja, ja, Åge – det ser sgu godt ud!

Sejren over Island var den perfekte start for Åge Hareide, der ramte plet i første kamp, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Ren forløsning. Danmark vandt over Island med 2-1. Foto Lars Poulsen
Ren forløsning. Danmark vandt over Island med 2-1. Foto Lars Poulsen
Annonce:

HAN KOM, charmerede, ændrede – og leverede!

På en råkold skærtorsdagaften sørgede den debuterende landstræner Åge Hareide for alt det fodbold-Danmark sukkede efter. En sejr, ja, men ikke mindst det, som undertegnede efterlyste på denne plads.

At genskabe troen på det danske landshold, at vi igen kunne drømme om, at det næste stærke danske landshold var lige rundt om hjørnet.

DET SKETE, og man må konstatere, at Åge Hareide ramte bullseye med den første pil! Lad os bare håbe, at de næste sidder med samme præcision som i 2-1-sejren over Island.

Begynderheld? Nej, Hareide har på dygtig vis analyseret det danske materiale, slået fast, at der skulle spilles med mere risiko, med mere fart og mere i længderetningen.

Åge Hareide debuterede med sejr (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide debuterede med sejr (Foto: Lars Poulsen)
 

Så er hullerne lappet: Drømmestart til Hareide

Karakterer: Tre super-danskere i Åges debut

Annonce:

DE UDMELDINGER lykkedes det faktisk at få omsat i praksis og det handler ikke bare om den nye 3-5-2-formation som også viste sig funktionsduelig.

Nej, det har også handlet om at ændre tilgangen til den danske offensiv som specielt i anden halvleg viste sig stærk.

DEBUTEN KUNNE Åge Hareide i hvert fald ikke have ønsket sig meget bedre, og der er rigeligt med konklusioner at trække ud af matchen mod Island.

Selvfølgelig skal de stå for en nærmere test i de kommende landskampe, men her er de vigtigste.

  • Christian Eriksen spillede en af sine bedste landskampe i umindelige tider. Pladsen inde centralt var som skræddersyet til ham og der var igen direkte tråde til måden Michael Laudrup udfyldte den rolle på. Han fandt rummene – og strøede om sig med fine pasninger. Selv indlæggene og dødboldene havde fået en tand mere skarphed efter en periode på landsholdet, hvor de sejlede rundt.
  • Andreas Christensen mindede om en mand med 30-40 landskampe på bagen. Aldrig bange for at få bolden og som skilte sig fornuftigt af med den. Her har vi en spiller, der hvis ellers han holder sig skadesfri, er mand for plus 100 landskampe. Kæmpe potentiale og naturlig styrmand i forsvaret efter Agger engang stiller støvlerne.
  • Frontduoen Nicolai Jørgensen/Yussuf Poulsen fungerede. Ikke blændende, men godkendt. Nicolai Jørgensen satte ikke mange fødder rigtigt i første halvleg, men afslutningerne i anden sad usvigeligt sikkert. Nicklas Bendtner var i hvert fald ikke savnet.
  • Thomas Delaney og Pierre Emile Højbjerg supplerede også hinanden ganske godt bag Eriksen og specielt Pierre Emile gjorde en bedre figur end set længe på landsholdet.
  • Backerne? Ja, pænt uden at være prangende fra Dalsgaard og Durmisi. Her er noget at arbejde med for Hareide.

Åge Hareide dirigerede tropperne fra sidelinien (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide dirigerede tropperne fra sidelinien (Foto: Lars Poulsen)
 

NEJ, DET VAR ikke en VM-kamp, men alligevel bør sejren betyde noget for Åge Hareide og spillerne.

Det var et dansk landshold, hvor en del selvtillid var pumpet ud af spillerne efter en sløj EM-kvalifikation og det var vigtigt at få sat en prop i rækken af nedture.

DERFOR VAR sejren over Island vigtig, ligesom det også må have været et selvtillidsboost trods alt at slå en nation, der i modsætning til Danmark skal være med til sommerens fodboldfest i Frankrig.

Annonce:

Det udgangspunkt er perfekt at bygge videre på for Åge Hareide, der naturligvis udmærket ved, at hele det charmetogt han har været på inden tiltrædelsen, hvor han har talt om direkte og offensiv fodbold også skulle have hold i virkeligheden.

Derfor er sejren også vigtig for hans status som landstræner - og nu skal der så bygges på vinderformlen.

SKAL MAN FINDE nogle hår i suppen – udover Kasper Schmeichels uheldige returbolde, så er der lidt at tage fat i.

I første halvleg virkede Danmark temmelig åbne bagude og det så ud som om, at der manglede lidt afstemning fra den bageste kæde til midtbanen om, hvem der gik til hvem.

Selvfølgelig fordi Danmark er mere offensivt indstillet – og det ligner et faktum – så vil der opstå huller bagude, men en stærkere modstander end Island havde muligvis straffet dem.

BUNDLINJEN ER BARE, at troen på det danske landshold er genskabt med Åge Hareides ankomst og ikke kun fordi forandring fryder.

Der er sket reelle forandringer på det danske landshold og Åge Hareide har – indtil videre holdt hvad han har lovet, nemlig at skabe (lidt) begejstring om det danske landshold.

Annonce:

Lad det nu vare ved...

Åge Hareide har fået en god start som landstræner, men tirsdag gælder det Skotland (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide har fået en god start som landstræner, men tirsdag gælder det Skotland (Foto: Lars Poulsen)
 

Åge roser drengene: AC kan blive ny Beckenbauer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: