Ja tak, Eriksen: Det her er du langt bedre til

- Heldigvis udstrålede landsholdsspillerne, at det vist egentlig er meget sjovt at spille på det danske landshold, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

‘YOU ONLY PLAY for the money’, ‘You only play for the money’.

En veloplagt walisisk endetribune borede selvfølgelig kniven lige ind i den forgangne uges konflikt i dansk fodbold. Viddet på fodboldtribunerne skal man aldrig underkende…

Næppe nogen sammenhæng, men i hvert fald var det en opvisning i danske fejl og mangler, hvor boldtabene var lige så talrige som de beskyldninger spillerne og DBU kastede efter hinanden, da konflikten ramte det danske fodboldlandskab.

ELLERS VAR DER nu ikke meget bund i walisernes sang. Det var et dansk landshold, der måske ikke spillede Bale og Co. ud i Marselisskoven, men som kæmpede for den røde trøje og oven i købet udstrålede, at det vist egentlig er meget sjovt at spille på det danske landshold.

Tak for det!

Enkelte vil selvfølgelig mene, at landsholdet nu slipper en anelse for nemt fra konflikten, fordi de tre point og en god position i Nations League-gruppen alligevel kom i hus, men slap nu lige af.

Selvfølgelig er det gennemtænkt, men det virkede nu alligevel ganske ægte, da landsholdet efter triumfen gik stadion rundt og takkede tilskuerne.

2-0-SEJREN OVER I Nations League-dysten mod Wales var fuldstændig i orden og specielt i anden halvleg styrede Danmark løjerne med stor selvtillid.

Den imødesete stjernekrig mellem Gareth Bale og Christian Eriksen havde kun en vinder, nærmest på knockout.

Den nuværende Tottenham-stjerne lyste væsentlig klarere end den gamle af slagsen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Jens Stryger Larsen har styr på Gareth Bale. Foto: Lars Poulsen
Jens Stryger Larsen har styr på Gareth Bale. Foto: Lars Poulsen
 

GARETH BALE HAVDE sine momenter, men gennem hele kampen var det Christian Eriksen, der igen dikterede den danske offensiv, fordelte boldene fornuftigt og som var tilbage i den kampafgørende rolle, han påtog sig gennem hele kvalifikationen til VM.

De første mål var stærkt eksekveret med en fin tæmning og god afslutning, mens scoringen på straffespark til 2-0 – usvigeligt sikkert – forhåbentlig har jaget straffesparksspøgelset fra VM’s ottendedelsfinale i Nizhny Novgorod væk.

Her brændte Eriksen som bekendt mod Kroatien i straffesparkskonkurrencen, men derfor ekstra vigtigt, at han høvlede kuglen ind mod waliserne.

SELVOM NATIONS LEAGUE nærmest er umuligt at forklare, så har UEFA ramt noget rigtigt.

Vi har i løbet af ugen fået store kampe som Tyskland-Frankrig og England-Spanien – og Danmarks kamp mod Wales havde absolut intet træningsagtigt over sig.

Det var en vaskeægte betydende landskamp, hvor der blev skrællet igennem i nærkampene, og betydningen lyste ud af spillerne.

DET BETØD OGSÅ, at Hareides vilje til eksperimenter var lige så stor som lysten til at blande sig i landsholdskonflikten. Så ingen Christian Nørgaard eller Lukas Lerager på den plads, der har tilhørt William Kvist, men et velkendt valg i Lasse Schöne.

Det skal landstræneren nu ikke være ked af, for Ajax-veteranen gjorde en god figur på den danske midtbane og leverede en flot landskamp.

Nations League betyder også, at det ikke var en af den slags landskampe, hvor udskiftningerne fløj om ørerne på en, men alligevel brugte Åge Hareide en allerede i pausen.

Artiklen fortsætter under billedet:

 Mathias Zanka Jørgensen lykønsker Christian Eriksen med målet til 1-0. Foto: Lars Poulsen
Mathias Zanka Jørgensen lykønsker Christian Eriksen med målet til 1-0. Foto: Lars Poulsen

Nicklas Bendtner har sandsynligvis spillet sin sidste landskamp for Danmark, mener Ekstra Bladets sportschef. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 9. sep. 2018 - kl. 17:04 Tåbelig igen og igen: Idiotisk Bendtner færdig på landsholdet

PIONE SISTO var nemlig i en klasse for sig i disciplinen boldtab. Bolde sejlede forbi medspillere, driblinger mislykkedes, og den lille dribler virkede igen helt ved siden af sig selv med landsholdstrøjen over hovedet. Og det ændrer et godt hug mod kassen ikke på.

Han stråler som en lille sol i Celta Vigo, men med både sløjt VM og altså nu kampen mod Wales, så har han sat sin ellers sikre plads på spil.

Viktor Fischer gjorde det mere overbevisende som afløser, men det er dybt bekymrende, at Pione Sisto, med alle de fodboldgaver han har fået i dåbsgave, ikke får mere ud af det på landsholdet.

TIL GENGÆLD KØRTE Mathias 'Zanka' Jørgensen videre fra et flot VM og spillede et brag af en landskamp, hvor selv Gareth Bale blev sat på plads. Rolig i boldomgangen, granit i nærkampene og med godt overblik.

Aarhus viste sig som en fin landsholdskulisse og publikum tog landsholdet til sig igen hurtigere, end man kunne stave til k-o-m-m-e-r-c-i-e-l-l-e r-e-t-t-i-g-h-e-d-e-r….

EFTER SIGENDE skulle spillerne og DBU da også være tæt på at nå hinanden i netop det spørgsmål. Med de forhandlinger, der genoptages mandag, så er et fromt ønske sådan set bare, at få lavet en aftale, så vi ikke skal igennem det cirkus igen.

Vi har nemlig et meget fedt landshold, der leverer resultater og til tider spiller flot fodbold.

Christian Eriksen og Åge Hareide leverede varen for Danmark søndag aften. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 9. sep. 2018 - kl. 20:13 Tre tæt på topkarakter: En mand dumper med et brag

Christian Eriksen bringer Danmark foran med 1-0. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 9. sep. 2018 - kl. 19:56 Bale blev mast – Eriksen vandt stjernekrigen

Sport og Spil Mød Haas-mekanikerne: 'Kevin er en af drengene'

Sådan giver Nations League EM-pladser

Nations League er sat i verden for at styrke landsholdsfodbolden, fordi der er færre testkampe og flere betydende kampe.

Det styrker også de enkelte fodboldforbund ved en større kommerciel indtjening primært i form af tv-rettigheder.

Via gode resultater i Nations League kan fire landshold, der ikke kvalificerer sig direkte til EM via den almindelige kvalifikation, få billetter til slutrunden i 2020.

Sådan kvalificerer man sig til EM via Nations League:

- UEFA's 55 medlemslande er på baggrund af tidligere resultater blevet inddelt i fire niveauer; A (12 landshold), B (12), C (15) og D (16), hvor A er bedst. Dermed matches deltagerne med ligeværdige modstandere. Danmark begynder på niveau B.

- På niveau A og B inddeles holdene i grupper à tre hold, mens grupperne på niveau C og D med en enkelt undtagelse består af fire hold. Dermed er der fire grupper på hvert niveau.

- I grupperne mødes holdene ude og hjemme i løbet af september, oktober og november i år. Danmark er i gruppe med Wales og Irland.

- Vinderen af Danmarks gruppe rykker op på A-niveau, når næste udgave af Nations League begynder i efteråret 2020. Det dårligste hold i Danmarks gruppe rykker ned på C-niveau.

- Vigtigere er det dog, at alle gruppevinderne får en ekstra mulighed for at kvalificere sig til EM i 2020.

- Der er i alt fire EM-pladser på spil i Nations League - en plads til holdene på hvert niveau. Det betyder også, at et land som Færøerne fra niveau D modsat tidligere har en realistisk chance for at komme til EM.

- De fire EM-pladser i Nations League spilles der først om på den anden side af den normale EM-kvalifikation, som afvikles gennem hele 2019.

- Nations League-opgørene om EM-pladser spilles i marts 2020. På hvert niveau mødes den bedste gruppevinder (ud fra opnåede point og målscore) mod den fjerdebedste gruppevinder i en semifinale. Den næstbedste og tredjebedste gruppevinder mødes i den anden semifinale. De to semifinalevindere mødes i finalen, hvor vinderen snupper EM-billetten.

- Hvis Danmark for eksempel både vinder sin Nations League-gruppe og sin EM-kvalifikationsgruppe, og dermed allerede er kvalificeret til EM i 2020, vil det være nummer to i Danmarks Nations League-gruppe (Wales eller Irland), der i stedet deltager i semifinale og eventuel finale om en EM-billet.

*- Et sandsynligt scenarie er, at alle 12 hold på niveau A kvalificerer sig direkte til EM via den almindelige EM-kvalifikation. Det vil medføre, at der i stedet er to EM-pladser på spil på niveau B, hvor Danmark befinder sig.

Kilde: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen