Kæmpe VM-skandale: Wauw - en klovn!

- Spaniens fyrede træner, Julen Lopetegui har allerede vundet VM-guld i klodset optræden, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Ekstra Bladets udsendte diskuterer Spaniens opsigtsvækkende fyring af landstræneren.

VM’S FØRST GRANAT eksploderer lige i hænderne på en flok spaniere, der måbende kunne se deres landstræner blive sparket på porten blot to dage før deres – temmelig vigtige – åbningskamp mod ingen ringere end Portugal.

Julen Lopetegui blev fyret, fordi han ikke havde informeret det spanske fodboldforbund om, at han da lige havde skrevet under på en kontrakt med Real Madrid. Læs den historie lige her.

Der er vel kun en ting at sige: Wauw for en klovn!

IKKE FORDI HAN takker ja til det måske største klubtrænerjob i verden, men fordi hans håndtering er helt horribel.

At det spanske fodboldforbund først fik besked fem minutter før, Real Madrid sendte en pressemeddelelse ud, er elendig håndtering og katastrofal mangel på situationsfornemmelse.

Der er allerede VM-guld for ekstremt klodset optræden!

Selvfølgelig er det spanske fodboldforbund i sin gode ret til at betvivle Lopeteguis loyalitet og engagement, når han på den måde gik bag om ryggen på sin arbejdsgiver.

Man kan heller ikke påstå, at Real Madrid har arbejdet i spansk fodbolds interesse, men her har kongeklubben fra hovedstaden sat sig selv højest. Heller ikke voldsomt sympatisk, måske.

SELVFØLGELIG KUNNE Julen Lopetegui ikke blive i sit job som spansk landstræner efter det snigløb – og man kan undre sig over, at det forløb ikke kunne klares, så der var ren røv at trutte i. At Lopetugui ikke involverede det spanske fodboldforbund, så de måske sammen kunne finde en løsning.

Som Morten Olsen gjorde, da Ajax spurgte om ikke den tidligere danske landstræner kunne dobbeltjobbe i en periode.

NÅ, DET ÆNDRER ikke ved, at Spanien har en samling fremragende fodboldspillere og at de formentlig er så professionelle, at de sagtens kan lukke den uro ude. 

Selvfølgelig kan lige netop denne fyring få de gamle Barcelona- og Real Madrid-modsætninger til at blusse op for fuld styrke.

Tidligere storstjerne og Real Madrid-mand Fernando Hierro er ny mand ved roret og en plads blandt de sidste fire bør stadig være opnåeligt for Spanien.

Artiklen fortsætter under billedet:

Julen Lopetegui (i midten, red) er færdig som spansk landstræner. Foto: Ritzau Scanpix
Julen Lopetegui (i midten, red) er færdig som spansk landstræner. Foto: Ritzau Scanpix
 

SÅ ER DER LANGT mere ro, fred og fordragelighed i den danske lejr, hvor det meste ånder fred, varme og idyl.

Forsvaret er i en sjælden grad dirkefrit, midtbanen giver sig selv – selvom det næppe bør stå skrevet i granit, at William Kvist er sikker på en plads – og det er kun på de forreste pladser, at Hareide bør være i berettiget tvivl.

Der er dog næppe tvivl om, at han kører med præcis samme opstilling som den vi så mod Mexico og det betyder altså Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen og Pione Sisto i front.

DET ER SÅDAN SET også fint nok og med specielt Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsen kommer den fysiske fordel til sin ret mod de mindre peruvianere ligesom Pione Sisto er manden på det danske landshold, hvor den overraskende dribletur skal komme fra.

Alligevel ringer der en lille alarmklokke. Ingen af de tre har ligefrem tævet kugler i kassen i denne sæson og heller ikke på landsholdet er scoringssnittet prangende.

Det er det selvfølgelig heller ikke for Kasper Dolberg eller Andreas Cornelius, men lige netop de to må Åge Hareide være klar til at bringe i spil hurtigt, hvis hans foretrukne valg ikke leverer.

VM-favoritter i voldsom uro: Han overtager landstrænerposten

Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Varm transfersommer i vente: Sådan handler Vejle

Vraget til VM: Nu er han på vej til italiensk storklub

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?