Kig på Ronaldo, Eriksen!

- Gå ud og gør os stolte, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

SOM ET RØDT-ORANGE rumskib er Mordovia Arena landet i udkanten af provinsbyen Saransk, og når Danmark letter fra hovedbyen i den lille russiske del-region, er det forhåbentlig danskerne, der flyver mod stjernerne.

Det er i hvert fald her, 600 kilometer øst for Moskva, at Danmark skal spille en af de største og vigtigste landskampe siden 2010. Her crashede Danmark ud af VM til Japan – og vi har altså siddet uden for VM-selskabet siden.

Nu skal den ganske enkelt have fuld hammer – og sejr!

INDE I Mordovia Arena var Åge Hareide afslappet, i overskud, grinende, ubarberet. Hvis det er udtryk for, hvordan truppen har det, jamen så kan vi gå Peru-kampen trygt i møde.

ÅGE HAREIDE KAN ikke klage over forberedelserne, han har selv valgt truppen, og alle mand meldes klar. Det PERUller bare…

Når nu vi endelig står i det fineste fodboldselskab, hvad er det så, vi kan forvente? Ja, den forventningsafstemning må falde i to afdelinger.

  • Den resultatmæssige forventning er, at Danmark går videre fra gruppen. Det bliver ikke nemt, men spillermaterialet på det danske landshold er bedre end det, både Peru og Australien kan mønstre.
  • Så er der tilstedeværelsen, altså hvordan viser Danmark sig frem som fodboldnation. Nu er vi blevet vænnet til Åge Hareides meget resultatorienterede stil, men under alle omstændigheder bør det være Danmarks dna, at Hareide og co. går ud for at vinde kampene og ikke for at undgå at tabe dem!

MED ANDRE ORD: Det skal være en stålsat indsats, der gør danskerne stolte af deres landshold. Det vil for alvor få VM-temperaturen til at nå grill-niveau.

Når man nu deltager i verdens største sportsbegivenhed, skal man selvfølgelig ikke falde i med tapetet og være turneringens grå mus.

Nej, den skal have en på frakken – og skal man dø en tidlig død, skal det dæleme være med støvlerne på og brystet skudt frem!

JA, STIG TØFTING MALEDE i Ekstra Bladet med den sorte farve, når det gælder Danmarks chance for at gå videre fra gruppen.

Danmark har problemer med at skabe chancer og score mål – og for meget hænger på Christian Eriksen, lød essensen fra Ekstra Bladets kommentator.

Velargumenteret, og ja, Hareide har et problem med sin frontfolk.

Der kommer ikke nok mål fra de forreste spillere, og ja, Danmark er vanvittigt afhængige af Christian Eriksen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Åge Hareide, Simon Kjær og Andreas Christensen på pressemødet. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide, Simon Kjær og Andreas Christensen på pressemødet. Foto: Lars Poulsen

Se også: Danmark får regulær VM-udebane: 10.000 mod 645

MEN HEY, ARGENTINA er afhængig af Messi, Portugal af Ronaldo – og det fantastiske er jo, at vi i Christian Eriksen har en spiller, som er vant til, at han er den første, som modstanderne sætter ring om og prøver at sætte ud af spillet.

Gennem hele kvalifikationen har han uden tvivl været den mand, som modstanderne har været mest opmærksom på, men stjernen leverede. Big time!

Så han skal sådan set bare kigge lidt på imponerende Cristiano Ronaldo og lære af, hvordan portugiserne igen og igen kan levere på den allerstørste scene.

SÅ STIG TØFTINGS bekymring for, at modstanderne sætter Eriksen ud af spillet, er naturligvis reel, men en forhindring, stjernen formentlig håndterer lige så elegant og effektivt, som han har gjort gennem en årrække. Både på landsholdet og hos Tottenham.

KAMPEN I AFTEN: Peru lurer på omstillinger, så dumme boldtab midt på banen er bandlyst – og så et dansk hold, der vil mase på fysisk med masser af bolde i feltet.

Forhåbentlig bliver det ikke det eneste våben, men også en hurtig boldomgang langs jorden.

Der er dog ingen tvivl om, at hvis Hareide stadig mangler et mål, bliver tårntyper som Andreas Cornelius og Jannik Vestergaard bragt i spil.

TIL GENGÆLD BLIVER det en ren udebane. Trist nok, så har blot 645 danskere løst billet til en af de største danske fodboldbrag i et årti, mens man forventer i omegnen af 10-12.000 peruvianere på stadion.

DET FORTÆLLER måske også noget om, hvordan fodboldfeberen efter 36 års VM-forbandelse er eksploderet i det sydamerikanske land, mens danskerne er noget mere lunkne i deres støtte.

Ærgerligt – for det er vel lidt mere besværligt at rejse fra Peru til Saransk end en ditto returbillet fra Danmark.

NÅ, DANMARKS første kamp ved denne gigabegivenhed nærmer sig og dermed det danske landsholds første mulighed for at sikre nationen en sommer, vi aldrig glemmer.

Vi vil så gerne prale med vores landshold!

Med sit hattrick lagde han endnu en stak imponerende rekorder til sin imponerende liste. Foto: Ritzau Scanpix VM 2018 - 16. jun. 2018 - kl. 11:39 Se Ronaldos vilde rekorder: Derfor er han så ekstrem

Angriberen er den spiller, der har scoret suverænt flest gange for Peru. Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Fabrice Coffrini Sport og Spil Peru-stjernens store tragedie: - Jeg husker stadig min mors skrig

Cristiano Ronaldo har ikke været en farlig mand på frispark i denne sæson, så du skal ikke spille på, at han scorer på et under VM. Foto: Paul White/AP Sport og Spil Undgå betting-fælder: Her er spillene, du IKKE må hoppe på

Åge Hareide var glad under den afsluttende træning inden Peru-kampen. Foto: Lars Poulsen VM 2018 - 15. jun. 2018 - kl. 17:31 Hareide med overraskende udmelding på dansk pressemøde

9 kommentarer
Vis kommentarer