Klar besked til Hareide: - En omgang rendyrket vrøvl

- Åge Hareide har alle esserne på hånden. Derfor er hans vredsudbrud også unødvendige, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Åge Hareide på vej ud af flyet efter at være ankommet på russisk grund. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide på vej ud af flyet efter at være ankommet på russisk grund. Foto: Lars Poulsen

ANAPA (EKSTRA Bladet): Touch down!

Det danske landshold slog landingshjulene på SAS-maskinen ned i badebyen Anapa. Parat til de afgørende forberedelser før den første VM-kamp på lørdag mod Peru.

SOLEN BRAGEDE ned på den temmelig tomme lufthavnsplads, hvor veltilkørte Lada’er var de foretrukne tjenestekøretøjer, og kasketterne på funktionærerne udstrålede fordums styrke med højde i hatten og bred skygge.

LANGS SORTEHAVETS kyst var det nu ikke badeshorts, men træningstøj der stod på menuen, da den første – men forunderligt nok – hermetisk lukkede træning fandt sted for det danske landshold. Anført af Åge Hareide, der har været voldsomt i vælten på det seneste.

Selvfølgelig med en udvælgelses-proces, hvor profiler som Andreas Bjelland og Nicklas Bendtner skred i det sidste norske skispor.

MED I HÅNDBAGAGEN røg også et par voldsomme udbrud mod medier, journalister – og en stikpille til danskerne for kun at ville fokusere på negative ting.

Det sidste er selvfølgelig en omgang rendyrket vrøvl.

Se Hareide rase på pressemødet her

JA, VI DEBATTERER, diskuterer og endevender det landshold, der specielt før og under en slutrunde tænder danskernes fodboldhjerter.

Måske er det anderledes i Norge, men den fodboldsnak må aldrig forstumme, og som medier har vi en forbandet forpligtigelse til at formidle og måske blande os i de heftige debatter.

SÅ ER DER ÅGE Hareides temperamentsfulde udbrud, hvor det seneste detonerede lørdag efter sejren over Mexico.

Blandt andet på baggrund af et uundgåeligt Nicklas Bendtner-spørgsmål efter han var meldt ind i Rosenborg-truppen.

Man kan vanskeligt få et andet indtryk end, at presset stiger på Åge Hareide, der for første gang står i spidsen for et landshold ved en slutrunde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nicklas Bendtner og landstræner Åge Hareide ses her under træning i Danmark - mens Bendtner stadig var i spil til VM. Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner og landstræner Åge Hareide ses her under træning i Danmark - mens Bendtner stadig var i spil til VM. Foto: Lars Poulsen
 

SELVFØLGELIG ER DET en større begivenhed, end han før har håndteret, og det er da heller ikke svært at sætte sig ind, at han ville ønske, at han kun skulle forholde sig til historier smurt ind i blomster og russisk honning.

Sådan snurrer verden bare ikke rundt og specielt ikke, når vragede spillere selv bærer bål til brændet.

Nej, fodbolden lever af den diskussion og det engagement. det hverken kan eller skal Hareide lave om på, selvom spørgsmål om frasorterede spillere hænger ham ud af halsen.

Kapitel 2: Russerne frygter ikke vold ved VM: Et andet spøgelse truer

NU HAR VI NOGLE gange oplevet en Åge Hareide nærmest ryge ud af ørerne som følge af miskommunikation og en deraf følgende medieopfølgning.

Bjelland skadet eller ej, Bendtner skadet eller ej, Wass’ personlige problemer og så hele det loyalitetscirkus som Hareide selv lagde op til.

Det virker desværre som om, at Hareide i et misforstået forsøg på at hjælpe den enkelte spiller havner i en kommunikation, der bevæger sig væk fra sandheden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Andreas Bjelland blev til manges overraskelse siet fra, da den endelige VM-trup blev udtaget. Foto: Lars Poulsen
Andreas Bjelland blev til manges overraskelse siet fra, da den endelige VM-trup blev udtaget. Foto: Lars Poulsen
 

DET KLÆDER IKKE landstræneren, men omvendt, så point for et engagement, der altså en gang i mellem fører til et vulkan-udbrud.

Forhåbentlig kan han overføre den indre ild til spillerne, så de kan skabe et resultat til dette VM, der vil stå respekt om.

For Åge Hareide kan efter min bedste evne ikke klandres for den trup, han har udtaget.

Når man står i spidsen for et landshold, der nu i 15 kampe er ubesejret, så har man en flot fornemmelse for, hvordan en trup skal sammensættes.

JA, OG IKKE MINDST, hvordan man opnår resultater, hvilket er alfa og omega ved en slutrunde, hvor man kun bliver målt på netop det!

Hareide har med andre ord alle esserne på hånden i badebyen.

Nu skal de bare spilles fornuftigt ud!

Eriksen inden afrejsen: Det er optimalt for os

Kom med i kulissen: Sådan endte Delaney i Dortmund som Danmarks dyreste

A World Cup of Spies

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.