Klasse, AC: Vi har en verdensstjerne rundt om hjørnet!

Andreas Christensens forlængelse med Chelsea er et gigantisk skulderklap til den 21-årige forsvarsspiller, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

HVIS ELLERS Åge Hareide samler på gode nyheder, så kan han smide endnu en i den mappe, der forhåbentlig er fyldt godt op, når VM i Rusland sparkes i gang til sommer.

Andreas Christensens nye kontrakt med Chelsea er nemlig en af slagsen. Normalt kan man selvfølgelig sige, at en forlængelse ikke trækker voldsomt store overskrifter, men lige netop i dette tilfælde er det en anden sag.

Det er nemlig det endegyldige bevis på, at Andreas Christensen er ved at banke sig ind i den absolutte verdenstop, når en klub som Chelsea - der ellers ikke er bange for at købe sig til succes - vælger at belønne Andreas Christensen med en lang kontrakt. En kontrakt, der nu løber til sommeren 2022.

SIGNALET ER nemlig ikke til at tage fejl af: Det er Andreas Christensen, som de forsvarende engelske mestres forsvar skal bygges op omkring, og et vanvittigt flot efterår fra danskerens side har naturligvis fremskyndet Chelseas interesse.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Pep Guardiola har fulgt danskeren i både Tyskland og England, så Chelsea signalerer selvfølgelig også: Fingrene væk.

Selv var Andreas Christensen klar til at give sin tilbagekomst til Chelsea et hug denne sommer efter udlejningen til Mönchengladbach, men at han skulle give verdensstjernen David Luiz så meget baghjul, at han har set forbavsende mange Chelsea-kampe fra bænken, ja det havde de færreste vel forestillet sig.

Her bliver Andreas Christensen den lille mod Swanseas Wilfried Bony. Foto: AP
Her bliver Andreas Christensen den lille mod Swanseas Wilfried Bony. Foto: AP
 

DET FORTÆLLER OGSÅ meget om unge Andreas Christensens mentale tilstand, at han ikke har ladet sig kyse af hverken presset eller konkurrencen i storklubben Chelsea.

Som en af de få Chelsea-talenter overlevede han også det udlejningscirkus, som London-klubben praktiserer, men hvor de færreste nogensinde får mere end få kampe for Premier League-mandskabet. Klasse.

Han kan virke nærmest ligeglad og ultra tilbagelænet udenfor banen, men når fløjten lyder til træning og kamp, så er der fuld tænding på den unge forsvarskomet.

Gode placeringsevner, forudseenhed og fodboldforstanden opvejer den mangel på fysik, der ellers skal til for at tumle typer som Harry Kane, Zlatan Ibrahimovic og Romelu Lukaku.

Han er vanvittig rolig på bolden og slår sjældent en skævert, når kuglen skal slippes.

NU STÅR HAN så med en af dansk fodbolds største kontrakter. Fuldt fortjent og den endegyldige blåstempling af Andreas Christensen i fodboldtoppen fra Chelsea og manager Antonio Conte.

Landsholdet? Ja, nu spillede han så den afgørende VM-kamp mod Irland som højre back, men favoritpositionen som midterforsvarer måtte han også i den kamp overlade til Championship-spilleren fra Brentford, Andreas Bjelland.

Det kan virke vanvittigt, men som Andreas Christensen selv har sagt, så er det svært ved at pille ved Simon Kjær-Andreas Bjelland-konstellationen, når de har gjort det så godt i det danske midterforsvar.

Men rolig: Det er kun et spørgsmål om tid, før Andreas Christensen bliver en hjørnesten på det danske landshold, og naturligvis er han selvskreven i Hareides VM-trup, hvor han kan dække flere pladser.

Andreas Christensen er en verdensstjerne i svøb med dansk pas. Det har Chelsea set - og vi andre kommer til at nyde det rolige forsvarsspil fra hans fødder i mange år endnu.

Mestre i problemer: Det skal Chelsea gøre i januar

Nu eksploderer ordkrigen: Conte kalder Mourinho 'en lille mand'

Verdens rigeste fodboldspiller - og du aner ikke, hvem han er