Kølig kynisme bag sejr

Topspændende drengefinale afgjort af to hamrende stærke tvillinger – og selvom Dybbøl-Skolen havde det meste spil, så var der mest kvalitet i Skovboskolen, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Jubel hos vinderne fra Skovbo. Her er det tvillingerne Marcus og Lucas Salomonsson - de to, der stod bag kampens enlige mål (Foto: Claus Bonnerup)
Jubel hos vinderne fra Skovbo. Her er det tvillingerne Marcus og Lucas Salomonsson - de to, der stod bag kampens enlige mål (Foto: Claus Bonnerup)

Kulissen var fejende flot i Odense. Solen tittede frem mellem de grå skyer og spillet på banen mellem to toptændte drengehold gav den sidste varme.

En fuldstændig lige kampe, hvor duellerne på midtbanen var drabelige og vigtige for, om det var Dybbøl-Skolen eller Skovboskolen, der havde overtaget i en kamp, der bølgede frem og tilbage.

Nyheder - 30. apr. 2015 - kl. 19:33 Minut for minut: Guld til Kroggård og Skovbo

Sat på spidsen, så var den kamp mellem Dybbøls vævre teknikere og Skovboskolens fysik og organisation. Ja, ja, der var en masse andre facetter også, men sådan stod kampen, altså – og det gjorde den vildt fascinerende.

Det var nemlig et festfyrværkeri af teknik Dybbøl-drengene diskede op med – og navne som David Zongwe, Grace Siboma og Dilaxsan Kamalanathan lyste op med hurtige fødder og sublim boldbehandling. Godt støttet af Hendrik Christensen.

Det var ikke alt, der lykkedes og det var ikke alle beslutninger, der stod knivskarpe, men hold nu fast. Manden bag ’Michael Laudrups teknikerpris’ ville have frydet sig, hvis han havde taget turen til Odense.

At se den lille David Zongwe fyre den af i front mellem  forsvarere, der var flere hoveder højere end den lille congoleser var flødeskum for øjet. Med sine pivhurtige løb var han en evig trussel i dybden og med bolden kunne han også gøre Skovboskolens forsvar rundtosset.

Se også: De her priser er på spil

Dobbeltchancen i midten af anden halvleg viste dog også, at skarpheden kan forbedres hos lille Zongwe, men også stærk fodparade af Andreas Fisher i Skovbo-målet. Det afholdt heldigvis ikke Zongwe fra at forsøge et par gange yderligere, men uden held på de ellers kvalificerede skud fra halvdistancen.

Omvendt, så var tvillingerne fra Skovboskolen, Lucas og Marcus Salomonsen garanter for, at Dybbølteknikerne ikke bare kunne lege sig igennem og samtidig så var de med, når sjællænderne forsøgte sig med giftige kontraløb, hvor Daniel Andresen og Emil Fris også gik godt med i spillet.

I sidste ende Var det lige præcis Marcus Salomonsen, der med et brag af et hovedstød beviste, at man ikke skal have alt spillet for at vinde fodboldkampe. Nettet står formentlig og blafrer på Trefor park endnu, for Salomonsens hovedstød var så hamrende hårdt, at de færreste sparker hårdere.

Oplægger? Ja, selvfølgelig tvillingebror Lucas!

Set over hele kampen var det selvfølgelig Dybbøl-Skolen, der havde det meste af spillet og de fleste chancer, men organisation, fornuftig boldomgang og benhårdt arbejde fornægter sig ikke.

Der var kvalitet over hele linjen, og en kølig bkynisme, så en fortjent pokal til drengene fra Sjælland.

Nyheder - 30. apr. 2015 - kl. 14:00 TV: Se stemningen på stadion

1 af 2 Marcus jubler, efter han har headet bolden i kassen. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Jubel hos vinderne fra Skovbo. Her er det tvillingerne Marcus og Lucas Salomonsson - de to, der stod bag kampens enlige mål (Foto: Claus Bonnerup)
5 kommentarer
Vis kommentarer