Kommentar efter hædersbevisning: Derfor er vi Ekstra Bladet

Jan Jensen blev fredag hædret som Årets Sportsjournalist for blandt andet sin evige kamp mod korruption i FIFA og IHF

Jan Jensen. (Foto: Thomas Sjørup)
Jan Jensen. (Foto: Thomas Sjørup)

Den røde løber var rullet ud, TV2 gået i national ekstase og Klavs Bruun Jørgensen, skulle viser kvinderne frem.

Jo, der var gang i den, da Danmark og DHF i december var værter for VM i kvindehåndbold og en af gæsterne var naturligvis præsidenten for det internationale håndboldforbund, ægypteren Hassan Mustafa.

Anklaget for korruption, magtmisbrug – og masser af alt det, der også har fået FIFA til at smelte fuldstændig sammen.

En sag, der selvfølgelig var guf for Ekstra Bladets Jan Jensen, der naturligvis igen kastede sit kritiske lys på den enevældige Mustafa.

Det skete også, da Qatar var værter for mændenes VM og lige netop diktaturstaten er også et af de emner, der har optaget Jensens aldrig svigtende kritiske instinkt. Ja, rent faktisk står hans afdækning af arbejdernes forhold i VM-værtslandene som noget af det stærkeste fra hans flittige hænder.

For den kritiske og undersøgende journalistik omkring forholdene i IHF har Jan Jensen nu fået titlen som Årets Sportsjournalist, og det er vi selvfølgelig pavestolte af hér på Ekstra Bladet.

Må ikke glemme den kritiske tilgang
Enhver læser af netop Ekstra Bladet vil også vide, at Jan Jensen utrætteligt har været med til at beskrive forholdene i FIFA sammen med en række store internationale medier – og netop det arbejde er også en af grundene til, at Jan Jensen har modtaget den såkaldte ’Gyldne pen’ som hædersprisen rettelig hedder.

En dækning, der i sidste ende medførte Sepp Blatters fald og som har fået FIFA til at indføre nye reformer. Reformer Jan Jensen dog ikke tror meget på og tro mig: Vi kommer til at høre meget mere om FIFA’s forsøg på rehabilitering fra Jan Jensen, der nok skal hvæsse den kritiske kniv.

Her på Ekstra Bladet har vi stolte rødder i den undersøgende og kritiske journalistik – og selvom vi også er sindssygt gode til at græde og juble med de danske sportsudøvere, så må vi aldrig glemme den kritiske tilgang til journalistikken.

Det skal Jan Jensen – om ikke andet – nok minde os om, for som tidligere sports- og chefredaktør, så er det indlageret i prisvinderens DNA.

Et stort tillykke til Jan Jensen!  

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+