Ku’ SønderjyskE været noget, Bendtner?

Nicklas Bendtner står faktisk med gode kort på hånden i jagten på at kickstarte karrieren. Hvis han altså gider, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

DEN LIGGER DA lige på den flade, for I har jo tidligere vist, hvordan man hjælper lidt karrierekuldsejlede spillere ovenpå igen. Tænk bare Johan Absalonsen og Tommy Bechmann (al respekt, folkens)– og mon ikke I kunne gøre det samme for Nicklas Bendtner? Oven i købet med Europa League-fodbold som lokkemand.

Jeg er da i øvrigt sikker på, at Crazy Daisy i Haderslev også gerne spytter lidt i lønpakken, for de penge skal nok komme ind igen …

Eller? Nej, Nicklas Bendtner havner næppe i SønderjyskE – og de kræver vist også hårdt arbejde, dernede…

Nå, man kunne jo sagtens spidse pennen endnu en gang og bande og svovle over, at karriereklovnen endnu en gang har misset en gigantisk mulighed. At han igen har pisset en ellers lovende karriere lige ude i kloakken.

Man kunne også – og den vej forfølger vi lidt – sige, at Nicklas Bendtner lige nu står i en fuldstændig unik og gunstig position.

  • Han er transferfri – hvilket alt andet lige lokker en masse muligheder frem, da modtagerklubben tager knap så stor en risiko.
  • Han har fået en af Danmarks førende agenter i Ivan Marko Benes, der har et stort internationalt netværk. Ganske vist stærkest i Tyskland, som næppe hjælper i Bendtners tilfælde, da han formentlig er blacklistet efter Wolfsburg-fadæserne, men dog et netværk og en forståelse for, hvad Bendtner har brug for.
  • Han er altså kun 28 år og kan sagtens få kickstartet en karriere, der kan byde på masser af oplevelser.
  • Med aftrædelsen fra Wolfsburg på 12-15 millioner kroner og muligheden for at score et nyt pænt sign-on-fee har den danske angriber råd til at tænke sportsligt frem for økonomisk.

DET HELE KRÆVER – og det er måske hér, kæden hopper af – noget selvindsigt og en indstilling til, at Bendtner virkelig vil have noget ud af de sidste år i karrieren. Andet end penge, altså.

Hvis han har motivationen og et realistisk krav til både klubbens og lønnens niveau, så er der masser af muligheder for Bendtner.

Han skal finde den klub, der tror på ham, hvor han er sikkert valgt til startopstillingen – og så ellers begynde at leve som en mønster-professionel. Det sidste bør den ondefløjteme også være muligt, for det lader ikke til, at han har et specielt stort tidsunderskud i baren og på dansegulvet …

Åge Hareide smilede efter debutsejren over Island. Nu overvejer han at tage Nicklas Bendtner med i træningslejren forud for de to testkampe i Kirin Cup i starten af juni. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Bendtner tilbage i landsholdsvarmen

KAN HAN OVERBEVISE en kommende klub om, at han en genfødt på ny og virkelig vil give den en skalle med fuld fokus på fodbolden, ligger fodboldverdenen stadig åben for Nicklas Bendtner. Denne gang SKAL hans nye klub bare ikke findes i sidste sekund, som det ofte er sket. Bendtner skal stå på træningsbanen fra dag et. Snorlige og sulten.

Nicklas Bendtners skadeshistorik er ikke voldsom, og han er heller ikke blevet overbelastet af alt for mange kampe gennem karrieren, så der kan sagtens ligge mange gode år gemt i ham.

PROBLEMET ER BARE, at troværdigheden hos Bendtner kan ligge nogenlunde samme sted som Anders Samuelsens trusler om at vælte regeringen.

Igen og igen har Bendtner-lejren – i skiftende opstillinger – lovet bod og bedring, men som oftest med et forudsigeligt resultat, og fra Tyskland forlyder det, at man har kunnet aftale noget med Bendtner under et møde, og to sekunder efter har han glemt alt om det.

Under alle omstændigheder: Bendtner har atter fået en chance, en ret fed chance – og overvej måske alligevel det med SønderjyskE, Nicklas!

Bendtner skal rejse sig efter sit brud med Wolfsburg. Men hvem kan bruge den skandaleramte dansker? Intl. fodbold Hvad nu Nicklas? Her er dine - få - muligheder

Se vurderingen af Nicklas Bendtners endelige brud med Wolfsburg:

Bendtners mange møgsager i Wolfsburg

Her er et overblik over episoderne, hvor Bendtner har skabt problemer for sig selv i den tyske klub.

* November 2014

Wolfsburg-træner Dieter Hecking fortæller til tyske medier, at han har haft en samtale med Nicklas Bendtner omkring danskerens attitude og indstilling til træning, som Hecking ikke er tilfreds med. Det er årsagen til, at Bendtner i flere kampe ikke har været udtaget til holdet.

* April 2015

Nicklas Bendtner kommer en time for sent til træning i Wolfsburg og bliver smidt af holdet til weekendens kamp mod Schalke 04 som straf.

* Maj 2015

Den samlede Wolfsburg-trup skal til et fanarrangement, hvor der skal skrives autografer, tages billeder og gives igen til de fans, der hver weekend bakker holdet op. Nicklas Bendtner melder som den eneste afbud, da han har hovedpine. Samme aften som fanarrangementet foregår, bliver Bendtner ifølge Kicker dog spottet på en restaurant sammen med nogle venner.

* Juli 2015

Cheftræner Dieter Hecking er så utilfreds med Nicklas Bendtners form og arbejdsindsats, at danskeren i flere dage bliver sat til at træne konditionstræning på egen hånd, mens resten af truppen træner sammen.

* Februar 2016

Mens resten af truppen rejser til udekamp i Champions League, poster vragede Nicklas Bendtner et billede på Instagram af sig selv og en stor Mercedes med teksten "På vej til endnu en session". I Wolfsburg er Volkswagen storsponsor og den absolut største bidragyder, hvorfor alle ansatte skal køre i Volkswagen-biler, når de optræder i klubregi. Andre bilmærker bliver ganske enkelt ikke lukket ind på træningsanlægget. Derfor var Wolfsburg-ledelsen alt andet end tilfreds med Bendtners Mercedes-billede. Sportsdirektør Klaus Allofs siger, at billedet kommer til at koste Bendtner penge.

* Marts 2016

Nicklas Bendtner kommer 45 minutter for sent til en morgentræning i en periode, hvor han i forvejen er langt fra spilletid, da han slet ikke er en del af Wolfsburg-truppen til kampene. Han bliver udelukket fra resten af morgentræningen og bliver sat til at løbe for sig selv til eftermiddagstræningen. Ifølge tyske medier er Bendtners agent Ivan Marko Benes rejst til Wolfsburg for at snakke med sportsdirektør Klaus Allofs. Allofs siger på et pressemøde, at sagen bliver klaret internt, men at den får konsekvenser.

31 kommentarer
Vis kommentarer