Lad os være ærlige: Vi var pisse-heldige!

- Den danske keeper holdt Danmark inde i kampen i heldig VM-åbner, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Se vanvittig stemning udenfor stadion efter kampen. Video: Tariq Mikkel Khan

ARIBBA PERU! SANGEN tordnede gennem gaderne i Saransk før kampstart – og på Mordovia Arena fik den bare et ordentligt ekstra drøn på volumenknappen.

Danmark var udspillet på tilskuerpladserne – sunget, danset og festet i knæ af nogle fantastiske fans med passionen hængende helt udenpå den smukke peruvianske hvide trøje med den diagonale tværstribe.

PERUSET, LIGEFREM – eller i hvert fald i stand til at bære et landshold frem med deres ubetingede kærlighed til det mandskab, der for første gang i 36 år spillede en VM-kamp.

Måske var det også derfor, at Danmark blev blæst bagud på banen. 10 afslutninger fra 10 forskellige peruvianere efter 10 minutter.

Der blev blæst til angreb i panfløjten – og Danmark var rådvilde, virkede rasende nervøse og havde kun et våben i starten af kampen. Lange pedaler og foldede hænder…

DET VAR VILDT skuffende, at Danmark ikke formåede at spille sig ud af peruvianernes pres og fejlafleveringerne stod i kø.

Stormen blev reddet af – og så skulle vi ellers lege Var. Eller video-assistent-dommer. Da Yussuf Poulsen fik fjernet foden på Christian Cueva. Straffe?

Tjae, det mente den gambiske dommer efter at have set videoen – og ja, det kunne nok forsvares.

Artiklen fortsætter under billedet:

Kasper Schmeichel fik psyket Perus Cuevas til at brænde. Foto: Lars Poulsen
Kasper Schmeichel fik psyket Perus Cuevas til at brænde. Foto: Lars Poulsen
 

NÅ, SAMME CUEVA valgte heldigvis at tordne kuglen halvvejs til Lima i pæn flyvehøjde over Kasper Schmeichels mål.

Selvfølgelig kunne det så ikke være andre end Yussuf Poulsen, der satte en voodoo-nål i Perus nationalfølelse med den kølige scoring til 1-0 på Christian Eriksens fine stikning i kontraløbet.

Effektivt, nødvendigt og forbandet dejligt for Danmarks videre VM-færd.

OK, LAD OS BARE hive proppen af flasken og så ellers indrømme, at Danmark bestemt ikke var uheldige med sejren. Nærmere pisseheldige…

Et er det brændte straffespark, men der stod også Peru på masser af fine offensive aktioner med bid. 16 afslutninger mod danskernes 10 fortæller i hvert fald en del.

Som bier omkring en marmeladekrukke sværmede de konstant omkring det danske felt. Fine boldspillere, gode på bolden, teknikken i orden – og et stort hjerte for fodbold.

Et stærkt dansk forsvar, javel – selvom de rapfodede peruvianere var gode til at komme rundt om danskerne.

VM-BUKETTEN SKAL selvfølgelig gå særskilt til Kasper Schmeichel, der med tre-fire afgørende redninger holdt Danmark inde i kampen. Høj keeper-klasse og danskeren er allerede en af turneringens bedste på den plads.

Det var ren og skær verdensklasse! Nu er han ikke ligefrem en ukendt og undervurderet målmand, men sådan en VM-kamp smider alligevel noget tungt på CV'et.

Men Danmark fik en spillemæssig Perusketur og til tider en tur i fodboldkarrusellen, men viste sig til gengæld som et hold, der kan modstå et vist pres og et hold, der er turneringsparat. Resultatorienteret, beregnende – eller bare VM-gearet.

HOVEDPOINTEN ER sådan set, at Danmark med sejren er kommet igennem den første kamp på en udsøgt manér, der bør give meget mere ro til den næste kamp mod Australien.

Nu må nerverne være kommet på plads – og så skal der er en række forbedringer til.

Boldomgangen skal op i tempo, Pione Sisto skal have mere ud af sine anstrengelser og det samme gælder Nicolai Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Yussuf Poulsen har scoret kampens eneste mål og hyldes behørigt. Foto: Lars Poulsen
Yussuf Poulsen har scoret kampens eneste mål og hyldes behørigt. Foto: Lars Poulsen
 

MED FRANKRIGS SLIDSOMME 2-1 sejr over Australien, der viste sig bedre end forventet, så kan vi allerede i næste kamp bringe os i en afsindig lækker position med en sejr over netop mandskabet fra Down Under.

Det vil nærmest være ensbetydende med en plads i 1/8-finalen – og så er alle forventninger indfriet.

DET MÅ OGSÅ værre på sin plads, at sende en geyser af roser op til vulkanøen for endnu en præstation, der får fodboldverdenen til at stå med åben mund og polypper.

Ok, det var med masser af folk bag bolden, få sammenhængende afleveringer, men at score sit første VM-point mod mægtige Argentina, jamen det er sgu’ da klasse.

I DET HELE TAGET, så lever VM som verdens bedste fodboldfest op til hypen – og med Danmark blandt førerholdene, så må det være på sin plads at skåle i en omgang russisk vodka.

Na Zdorovie!

PS: Var-systemet? Ja, Var-faen skal man mene. Det afvikles effektivt, men man skal godt nok vænne sig til, at kampen lige spoles tilbage med et straffespark, der skal sparkes.

Dansk super-forsvar mod Peru - en spiller i verdensklasse!

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.