Lægger sig fladt ned: Derfor er Hareide en succes

- Jeg var skeptisk overfor nordmanden som dansk landstræner, men Åge har i den grad leveret varen, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Åge Hareide skal ikke se så bekymret ud. Han har leveret et stærkt landskampsår. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide skal ikke se så bekymret ud. Han har leveret et stærkt landskampsår. Foto: Lars Poulsen

NÅR ÅGE HAREIDE på et eller andet tidspunkt pakker sin sidste kuffert med dansk landsholdstøj, så vil 0-0 kampen mod Irland i Aarhus en kold mandag aften ikke stå som noget fyrtårn i nordmandens DBU-tid.

Et ultradefensivt irsk mandskab, der var i evig krig med bolden, gjorde livet unødigt surt for et dansk hold, der ikke formåede at udfordre en-mod-en - og heller ikke fik en boldomgang hurtig nok til at flytte rundt på irerne.

PÅ ALLE PARAMETRE var Danmark en klasse bedre end et historisk dårligt irsk mandskab - altså bortset fra målene, hvor Nicolai Jørgensen var tættest på med stolpeskuddet i anden halvleg.

Skuffende omgang irsk stuvning uden krydderier, men Danmark har som bekendt vundet gruppen og lever i bedste velgående i Nations League.

En turnering, der kan agere redningskrans i dysten om EM-billetter, hvis ikke Danmark sikrer sig sådan en i det ordinære gruppespil.

Fedt!

Gab! Men Danmark holdt nullet og sluttede året uden nederlag

MED DEN SKUFFENDE nullert afslutter Åge Hareide endnu et fornemt landskampsår.

Ingen nederlag – og nej, kampen mod Slovakiet med reservelandsholdet tæller ikke – og en plads blandt de 16 bedste ved VM samt oprykningen fra Nations League-gruppen til øverste lag er målbare og fantastiske resultater for Danmark.

Tjek!

Artiklen fortsætter under billedet:

Åge Hareide sætter tingene på plads. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide sætter tingene på plads. Foto: Lars Poulsen
 

PÅ DEN KANT har Åge Hareide rigeligt opfyldt den jobbeskrivelse, han fik ved ansættelsen, hvor hovedformålet var at bringe Danmark til VM.

Respekt!

JEG SKAL ÆRLIGT erkende, at da Åge Hareide blev præsenteret som dansk landstræner, så var reaktionen herfra, om ikke Danmark kunne have fundet en mere visionær og spændende landstræner...

Beklager, Åge!

MAN KAN IKKE andet end at løfte på klaphatten over Åge Hareides resultater – også selvom det stod klart, at han fik mulighed for at arbejde med en gylden årgang af talenter og spillere, der var fast mand på store hold i Europa.

Lige præcis det, som Morten Olsen glippede i de sidste svære år som landstræner.

Men Hareide er vadet med norske træsko ind i hjerterne på de danske landsholdsspillere og med en særlig tæft for frihed under ansvar, så har han hamret en trup sammen, der udstråler stor harmoni.

Godt set!

PÅ SPILLERPLAN ER det selvfølgelig forløsningen af Christian Eriksen som Danmarks uundværlige playmaker og målscorer, der udløser topkarakter til Hareide.

Også selvom man naturligvis kan påstå, at Eriksens landsholdsgennembrud burde komme på et eller andet tidspunkt uanset træner.

Det ændrer ikke på, at Eriksen først under Hareide funklede og udløste det gigantiske potentiale.

Klasse!

Artiklen fortsætter under billedet:

Nicolai Jørgensen fyrer kanonen af, men uden held. Foto: Lars Poulsen
Nicolai Jørgensen fyrer kanonen af, men uden held. Foto: Lars Poulsen
 

DER ER INGEN tvivl om, at resultattavlen, FIFA-rangliste og en gruppesejr i en uforståelig turnering ikke har imponeret hr. og fru fodbold-Danmark i samme grad som alskens iagttagere.

Rimeligt nok.

Selvom VM var en resultatmæssig succes, så fik Hareide og Co. på puklen for et defensivt, destruktivt og dødsens kedeligt udtryk.

HER VAR RESULTATERNE det vigtigste for Hareide – men med dem i hus, så har vi set små skridt i retning af, at Danmark i højere grad end tidligere går efter at vinde kampene.

Som mod Wales i fredags og Irland i aftes.

Naturligvis, fristes man til at sige, men stadig et punkt til forbedring. Offensiven SKAL slibes til.

Det samme skal spillet mod hold som Irland, der står defensivt.

Her mangler Danmark redskaber til at åbne op - og lige præcis derfor er det ekstra ærgerligt, at en Pione Sisto i driblehumør ikke har formået at skabe sig et landsholdsnavn - endnu...

DET VIL VI FÅ syn for i den kommende EM-kvalifikationsturnering, der bliver trukket lod til 2. december og som starter i marts, for her vil også komme modstandere med defensivt udgangspunkt.

Men ingen tågesnak: Hareide har været en succes!

Yussuf ringere end alle andre danskere

Millionerne vælter ind: Han bliver klubbens næste kongesalg

Danske Mads' kometkarriere: Nu henter han spillere for 400 millioner

Stor oversigt over Superliga-trænernes løn: Ståle sprænger banken

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind