Landsholdet blev flækket af Bendtner

Tre point, selvtillid og lidt lækkert til målscoren. Flot af landsholdet med 6-0-sejren, men i morgen snakker vi igen om Nicklas Bendtner, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Dobbelt op på Eriksen og Gytkjær i Danmarks nedslagtning af Gibraltar. Se highlights fra kampen her

Christian Eriksen var sikker fra 11-meter-pletten. Begge gange. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Gigantisk udesejr: Største siden 1913  

MED ’THE ROCK’ som smukt bagtæppe til Gibraltar-Danmark stod Danmark klippefast …

Arrg, ok – for nemt måske, men det var Danmark EM-kvalifikationsmodstander edderbankeme også. 

Gibraltar-klippe eller ej.

DET VAR VEL egentlig kun Simon Kjær, der formåede at holde de godt kæmpende deltidsproffer inde i kampen, mens de stadig havde kræfter i første halvleg.

Jon Dahl Tomasson var stolt over at stå i spidsen for Danmark. Foto: Lars Poulsen. Landsholdsfodbold Stolt Jon Dahl: Vi kan komme helt til tops

Der er godt nok et tons spansk rust, der skal bankes ud af den nybagte Atalanta-spiller.

Hverken de korte eller lange afleveringer fungerede for Simon Kjær, der også serverede en friløber for Tjay De Barr, som Kasper Schmeichel dog fik reddet for den danske anfører.

Som Lars Løkke, så kan det kun gå fremad for Simon Kjær …

Artiklen fortsætter under billeder:

Masser af jubel hos de danske landsholdsspillere. Foto: Lars Poulsen
Masser af jubel hos de danske landsholdsspillere. Foto: Lars Poulsen
 

NÅ, TRODS de tekniske fejl var alt for mange hele vejen rundt og at tempoet i boldomgangen ikke blev holdt højt nok, så er en 6-0-sejr alligevel ganske bemærkelsesværdig i international fodbold.

Trods den sløje modstand, så bør det alligevel fylde tanken op med selvtillid. 

Sammen med tre point og lidt lækkert til den vigtige målscore, så kan Jon Dahl Tomasson være ganske godt tilfreds med sin første kamp i spidsen for det danske landshold.

Også fordi Schweiz satte point til i Irland. Det gør ikke just den danske EM-vej mere besværlig.

OG JA, DET VAR sgu’ da dejligt at se Robert Skov score sit første af forhåbentlig mange landsholdsmål.

Ligesom Thomas Delaneys mål til 4-0 var flot høvlet ind og vigtigt for midtbanefighteren, der kæmper for spilletid i Dortmund.

Det er også cool, at Pierre-Emile Højbjerg har sat sig på en fast midtbaneplads. Fed tilstedeværelse fra Southampton-anføreren.

Christian Gytkær var valgt på kampform foran Kasper Dolberg – og leverede med to kasser varen.

Også skønt at se Christian Eriksen scorer sit mål nr. 28 og 29. Ganske vist på to straffespark – og selvom det sidste af dem ALDRIG burde have været dømt på Yussuf Poulsen.

Artiklen fortsætter under billeder:

 Christian Eriksen scorer til 0-2. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen scorer til 0-2. Foto: Lars Poulsen

Christian Eriksen var sikker fra 11-meter-pletten. Begge gange. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Gigantisk udesejr: Største siden 1913

NU ER CHRISTIAN ERIKSEN kun et enkelt mål fra at tangere Nicklas Bendtners 30 mål i landsholdstrøjen – og netop den nyslåede FCK-spiller har i denne omgang flækket landsholdet!

I hvert fald når vi taler interesse i fodbold-Danmark.

Før kampen mod Gibraltar talte vi om Bendtners skifte til FCK, under kampen, måske også – og i dag vil snakken stadig gå på, om Nicklas Bendtner bliver et hit i FCK.

DET SKYLDES NATURLIGVIS, at Bendtners skifte ER et af de mest spektakulære i Superligaens historie, Bendtners personlighed og historie – men altså også, at en kamp mod Gibraltar kun er lidt mere spændende end at se regnen sile ned!

Skal vi nu være fuldstændig ærlige – og det skal vi da – så var det bare en søvndyssende affære trods de mange mål.

TOPSPORT LEVER AF udøvernes sublime kvalitet og naturligvis et udsøgt spændingselement. Ingen af delene blev serveret i høje glas denne aften ved Middelhavet.

Derfor kan diskussionen om, hvorvidt denne type kampe har en berettigelse, sagtens blusse op.

Altså hvorfor skal verdens nr. 198 konkurrere lige på lige fod med selv de største nationer? Skulle de ikke bare spille mod San Marino, Færøerne, Liechtenstein og andre smånationer?

Nix. Nej. Aldrig!

DET ER NETOP hér, at landsholdsfodbolden har sin helt store berettigelse. 

Det er her at lande som Gibraltar kan drømme om, at Christian Eriksen besøger deres fine stadion – og lige præcis i landsholdsregi, at de kan spille nogle opgør, der er samtaleemne i hele det lille land.

Kig på klubmastodonterne i Europa. De vil netop knuse den drøm og samle de store klubber i et lukket kredsløb, så de store bliver større og de rige urørlige.

DERFOR HAR KAMPE som den mod Gibraltar naturligvis en berettigelse. 

Også selvom det er svært at gå fuldstændig banjo over nok så stor, flot og fortjent en sejr.

Karakterer: Georgien - Danmark

 

Pengene værd
3

Landsholdskeeperen havde ikke meget at bestille. Han var på sin plads de få gange, hvor der var optræk til farlige situationer.

Anders Kjærbye

 

Lige bestået
2

Han fik pladsen tilbage fra Daniel Wass, men det var bestemt ikke overbevisende. Offensivt bedst før pausen, men han falmede efter.

 

Anders Kjærbye

 

Pengene værd
3

Bedste mand i bagkæden. Tættere på fire end makkeren. Fyrtårnet ragede godt op og kom i vejen i mange situationer. Solidt.

Anders Kjærbye

 

Pengene værd
3

Kaptajnen spillede på det sikrehele kampen. Tog ingen chancer og slog alt for få af de lange diagonalbolde. Tydeligvis er rusten ikke banket helt væk.

Anders Kjærbye

 

Lige bestået
2

Den højrebenede venstre back havde enkelte gode dybeløb – specielt før pausen. Men generelt kom der alt for lidt fra ham.

Anders Kjærbye

 

Lige bestået
2

Han ville så gerne, men det blev til alt for lidt. Skabte ikke ro og fik ikke vendt spillet hurtigt nok. Udskiftet 18 minutter før tid.

Anders Kjærbye

Lige bestået
2

Som altid et stort løbearbejde fra den dynamiske midtbanespiller. Men det førte slet ikke til noget. En bleg indsats.

Anders Kjærbye

God
4

Danmarks bedste. Viste initiativ og havde et par gode muligheder for a score. Stod også for oplægget til Dolbergs store chance efter pausen.

Anders Kjærbye

 

Ringe
1

Det ligner ham altså ikke. Han ramte slet ikke dagen. Det var et særtilfælde, når dødboldene ramte en medspiller. Dårligste landskamp i flere år.

Anders Kjærbye

 

Ringe
1

Han var fuldstændig anonym. Brændte stor chance efter pausen. Meget tam indsats, der var præget af en måned uden spilletid. Udskiftet efter pausen.

Anders Kjærbye

 

Lige bestået
2

Han er ivrig og energisk, men det førte sjældent til noget. Lå meget ned og fik aldrig for alvor udfordret sine modstandere.

Anders Kjærbye

 

Ringe
1

Fiasko! Uafgjort mod Georgien kan blive kostbart, når EM-billetterne skal uddeles om et par måneder. Sløj indsats af spillerne.

Anders Kjærbye

 

Uden for bedømmelse
UB

Han fik de sidste 18 minutter i stedet for Pierre Emile Højbjerg og får derfor ikke karakter.

Anders Kjærbye

 

Lige bestået
2

Han kom på banen midtvejs i anden halvleg i stedet for Kasper Dolberg. Han ramte overliggeren fra en spids vinkel.

Anders Kjærbye

Hvordan får Ståle Solbakken det bedste ud af Nicklas Bendtner i FCK? Foto: Henning Bagger. Sport og Spil FCK smed Bendtner-bomben: Derfor ændrede Ståle mening

Se Thomas Gravesen afbryde udsendesel for at hilse på en ven:

123 kommentarer
Vis kommentarer