Landsholdskollaps lig med historisk dårlig ledelse

Væk med pistolerne. Claus Bretton-Meyer er nødt til at komme op med et kompromis både landsholdet og unionen kan leve med. Ender det i konflikt vil det være et gigantisk nederlag for DBU-bossen, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

I kan godt tørre grinene væk, DBU-bosser. Find en løsning eller indkasser et historisk ledelsesnederlag, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør. Foto: Lars Poulsen
I kan godt tørre grinene væk, DBU-bosser. Find en løsning eller indkasser et historisk ledelsesnederlag, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør. Foto: Lars Poulsen

ER LANDSHOLDSSPILLERNE i samme fly som dele af SAS-personalet? Tjah – begge grupper har i hvert fald fået en savtakket kniv for struben, og mens de SAS-ansatte har trukket strejkekortet for at markere deres utilfredshed, så kender vi endnu ikke konsekvenserne af den voldsomme uenighed mellem landsholdsspillerne og DBU.

Scorer 50 mio. kr. på landsholdet - DBU er uenige

Helt grundlæggende er der bare en ting at sige: Stik nu piben ind, lyt til modparten, og find en løsning.

I øvrigt: Hvis Claus Bretton-Meyer er en rød klud i hovedet på landsholdsspillerne og ikke kan komme op med et kompromis ved dagens forhandlinger, så må DBU’s formand, Jesper Møller, ind i kampen.

EKSTRA BLADET kan i dag offentliggøre DBU’s krav til spillerne, og her springer det i øjnene, at DBU vil skumme en større del af kagen i forbindelse med slutrunder. Hidtil har spillerne og unionen delt i porten, når udgifterne er trukket fra, men nu vil DBU have 65 procent af indtægterne.

Sammen med nedgangen i betaling for antallet af tilskuere til hjemmekampene så har vi konturerne til den lønkonflikt, som risikerer at skabe en exceptionel dårlig stemning mellem landshold og ledelse.

DBU-bombe: Derfor skal spillerne også betale

ENTEN HAR den tidligere ledelse i DBU været for rundhåndet – eller også passer Claus Bretton-Meyer blot sit job med at få økonomien på ret køl i unionen. Som så meget andet skal sandheden formentlig findes midt imellem, og herfra er der intet at sige til, at landsholdene også må holde for, når DBU åbenbart ikke kan hæve indtægterne nok.

Også selv om A-landsholdet er DBU’s guldkalv og skaffer masser af millioner til DBU.

Afsløring: Her er DBU's spareplan til spillerne

DET VIL DA også være taktisk uklogt af spillerne og Spillerforeningen at gøre det til en krig om penge.

Fordi den almene opfattelse er, at fodboldspillere både er forkælede og overbetalte. Samtidig får de jo stadig løn fra klubberne, mens de er med landsholdet, og endelig kan en landsholdsudtagelse være et både karrieremæssigt og økonomisk springbræt for en ung spiller.

Derfor har spillerne også gjort delen om individuelle aftaler og DBU’s ønske om flere markedsføringsaktiviteter til en stor del af striden – og her har DBU også i den grad pisset forbi potten.

IDÉEN OM at drive en kile ned gennem en kollektiv aftale og på den måde splitte det, der trods alt stadig er noget særligt på et landshold, nemlig sammenholdet og fællesskabsfølelsen, er en falliterklæring.

Når det tilmed sker som et ultimatum med beskeden om, at det koster en landsholdsplads ikke at underskrive aftalen, ja, så har macho-faconen nået komiske højder.

DBU-direktør beklager lønkrise

SAS-PERSONALET hev strejkevåbenet frem, og det kan ikke udelukkes, at DBU er nødt til at aflyse venskabskampen mod USA 25. marts, mens kampen mod Frankrig 29. marts er en officiel UEFA-kamp og derfor formentlig bliver gennemført. Måske med Claus Bretton-Meyer som skarptskydende forward ...

Seriøst: Når vi hen til, at der ikke kan findes en løsning, så konflikten dermed får sportslige konsekvenser, så ligger konklusionen lige for.

Daniel Agger står fast: Det skal være rimeligt

SÅ VIL DET nemlig være historisk dårlig ledelse og et gigantisk nederlag for DBU. Et nederlag, den siddende ledelse ikke bør kunne overleve.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time