Landstrænerens bijob gør ham sårbar

Den nye landstræner gør sig alt for sårbar for kritik med kommentatorjob, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Landstrænerens bijob gør ham sårbar

Se Åge Hareide vælge mellem Danmark og Norge.

FODBOLD KAN være forbandet kedeligt, sagde Åge Hareide til Ekstra Bladet for 14 dage siden, men altså ikke mere end, at den kommende danske landstræner har sagt ja til at agere ekspertkommentator på norsk TV3.

Nu er det så fra den allerøverste hylde, at Hareide skal lade sit syngende norske flyde, da det handler om Champions League, så fagligt set får han al den inspiration, han kan ønske sig – og det ovenikøbet for en ekstra skilling.

ALLIGEVEL VIRKER det som en forkert beslutning af Åge Hareide, at han har sagt ja til bijobbet som tv-ekspert og at DBU har givet grønt lys for det. Der er nemlig masser af forkerte signaler i det valg.

Man kan i hvert fald spørge sig selv, om landstrænerposten i DBU ikke er et fuldtidsjob? Det skulle man jo tro, men signalet er et andet, når Hareide skal fare Europa rundt for en tv-station og agere kloge-Åge.

Landstræner ikke nok: Hareide scorer ekstra-job

Usædvanligt: Her kan Hareides dobbeltjob give problemer

LIGE TIDSFORBRUGET er måske i virkeligheden ikke det største problem. Nu er dansk fodbold ikke i øjeblikket begavet med mange spillere i knald eller fald-spillet i Champions League, men hvis kontrakten også løber efter sommer, så vil Hareide stå i en masse situationer, hvor han skal vurdere sine egne spillere.

Er det rimeligt, at de får kritikken den vej – eller vil han alligevel lægge så meget bånd på sig selv, så han i virkeligheden er ubrugelig for seerne i forhold til danske spillere?

NÅ, SELVFØLGELIG belaster en landstrænerpost døgnets timer langt mindre end jobbet som klubtræner, så Åge Hareide skal nok overkomme begge dele, men han gør sig ekstra sårbar for kritik, hvis ikke det kommer til at køre i norsk olie for det danske landshold.

Så vil han have åbnet den flanke, der vil hedde noget i retning af, om ikke han skulle have koncentreret sig noget mere om de danske spillere i stedet for at bruge tiden på Champions League.

ÅGE HAREIDE har ellers – allerede inden tiltrædelsen – charmeret det meste af fodbold-Danmark med masser af åbenhed, villighed til at svare på spørgsmål og signaleret klart, at han vil befinde sig langt mere på stadioner og ude i DBU, men lige i dette tilfælde har han parkeret fodboldstøvlen forkert.

Jo, Morten Olsen var også ekspert for DR under VM i Brasilien, men der var Danmark ikke repræsenteret og den øvrige fodboldverden lå bomstille.

DET KAN selvfølgelig også være, at DBU har været så nærige, at den stakkels Hareide ganske enkelt er nødt til at supplere indkomsten med lidt tv-penge – og i så fald trækker jeg straks kritikken tilbage …

Hatten af for Kong Kasper

Quiz med Åge Hareide om dansk fodbold - og se om du kan slå ham!

 

Landstrænerens bijob gør ham sårbar