Mareridtet kan fortsætte, Brøndby!

Brøndby kan stå med katastrofestart efter tre kampe, mens FCK sørgede for det rette pres på FCM, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør i denne dom over forårspremieren i Superligaen

Surt show. Brøndbys nye svensker Johan Larsson græmmer sig med resten af holdet. Foto: Gregers Tycho
Surt show. Brøndbys nye svensker Johan Larsson græmmer sig med resten af holdet. Foto: Gregers Tycho

VELKOMMEN TILBAGE Superliga. Du har sgu’ været savnet – og hvilket forårs-comeback!

FCM-BOSS Glen Riddersholm havde frysende indfundet sig på Aalborg Stadion til opgøret mellem AaB og Brøndby og kunne se et levende mareridt udspille sig for øjnene af vennen Thomas Frank.

Trods et aggressivt og pågående Brøndby-mandskab, så var det AaB, der to minutter inde i overtiden tog fusen på Agger og co.

TV: Agger 'langer' ud efter holdkammerat

FORTJENT? NÆH, men Brøndby fik aldrig udbytte af det direkte spil – og selvom de specielt i starten af kampen kørte AaB helt ud i Limfjorden, så skal kuglen i kassen og den disciplin magtede Brøndby ikke. Ligesom de igen havde problemer med fysikken.

Jo, Brøndby spillede faktisk i perioder langt bedre end i efteråret, men de helt åbne chancer var for få og den del skal pudses af.

Kinesisk superfan fik drømmemøde med Agger

NU ER DET ingen katastrofe at tabe i Aalborg, selvom Thomas Frank oplevede det for tredje kamp i træk, men nu kan katastrofe-starten udspille sig for Brøndby.

I de to næste kampe venter FCM (hjemme) og FCK (ude). Skal vi ikke bare kalde det møghamrende svære kampe, hvor der ikke findes pointgaranti – og står Brøndby uden point efter tre kampe i foråret, ja så kommer balladen, tvivlen og diskussionerne.

EKSTRA BLADETS bulldog, Stig Tøfting kaldte på denne plads Thomas Frank for Superligaens mest pressede mand.

Med weekendens resultater står det statement hugget ud i sten og da vi samtidig kunne fortælle, at Brøndby med et lønbudget på 100 millioner kroner kun bliver overgået af FCK med 110 mio. kr., ja så kan hammeren ramme benhårdt.

Målet er top-tre, men den bronzeplads bejler både Randers, AaB og måske Esbjerg altså også benhårdt til.

NU SÅ GLEN Riddersholm ikke ud til at bekymre sig voldsomt om den kamp han overværede og hvis tankerne har været i Parken, så er det helt naturligt.

FCK fik nemlig lagt det rette pres på FC Midtjylland med 2-0-sejren over FC Vestsjælland – og den kamp åbenbarede i hvert fald et Superliga-pletskud. Svenske Ludwig Augustinsson er hugget ud af samme venstre back-stamme som Oscar Wendt og Pierre Bengtsson. Pågående, hurtig, kan sætte en mand – og slå nogle giftige indlæg. Fremragende debut og medvirkende til, at FCK nu står på 11 Superliga-kampe i træk uden nederlag!

Ståle om ny svensker: Bedste debut siden...MIG!

I DET HELE taget virkede FCK veloplagte og Nicolai Jørgensen var i første halvleg en fornøjelse på sin favoritplads på venstrekanten.

Fysisk stærk, ikke bleg for at gå mellem to mand og hele tiden med snuden mod FCV-målet. Formentlig den spiller i Superligaen, der lægger sit spil højest op, men igen alt for irriteret over modspillere og dommere.

Drop det, Jørgensen og koncentrer dig om det spil, du er så fantastisk til.

Se de to backmål i FCK-sejren:

NÅ, FCM-forspringet er nu fem point og bare et lille fejltrin i aften mod OB vil for alvor få løverne i København til at lugte blod. Jo, jo – vi har fået en fed start.

HVAD ELLERS fra forårs-premieren?

  • Randers har (lyse)blåstemplet sig som outsider. På kunstgræsset blev FC Nordsjælland kværnet i stykker af et direkte spillende Randers-mandskab. Superligaens måske bedste angrebskvartet i Djiby Fall, Mikael Ishak, Nicolai Brock-Madsen og Viktor Lundberg. Skræmmende – og Superligaens bedste forsvar oven i købet! De skal tælles med i topkampen.
  • Hobro får det svært. Meget svært – og mon ikke nedrykningskampen bliver afgjort i de direkte dueller mellem de implicerede. Her startede Hobro skidt med nederlaget til SønderjyskE. Som nævnt før, så bliver det et slag mellem Hobro, OB og FCV.

Indskifter blev helten i Sønderjylland

  • FCV må håbe, at Michel Lumb er på vej tilbage. Anders Østli havde gigantiske problemer på højrebacken mod Augustinsson og det blev afgørende for duellen i Parken.
  • Esbjergs sande niveau kan ikke måles på en sejr over Silkeborg, men trods en sand åreladning af stamspillere, så var Niels Frederiksens mandskab ganske velsmurt.

Dejligt gensyn med Superligaen – vi ses om en uge!

Nyd lige Djiby Falls perle mod FCN igen:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT